fbpx Η «ξένη Αρχή» και τα παράνομα νηπιαγωγεία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ

Η «ξένη Αρχή» και τα παράνομα νηπιαγωγεία

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Φιλύρα
Αλέξης Τσίπρας

Αναφέρθηκε σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν χωρίς άδεια και σε ξένη Αρχή που παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών, εκμεταλλευόμενη λάθη και παραλείψεις της ίδιας της πολιτείας

Είπε προς τους μουσουλμάνους πολίτες «πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που να εμπιστευτείτε με την καρδιά σας τα δημόσια νηπιαγωγεία»

Κατηγόρησε όσους, όπως είπε, «επιχαίρουν τις διαφορές μας και χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα 
στα όρια του μίσους και να χωρίζουν τους πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμα, σε πλειονότητες και μειονότητες»

Δήμητρα Συμεωνίδου

Βαρυσήμαντη ομιλία με έμφαση στη μειονότητα πραγματοποίησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος τη Φιλύρα Ροδόπης. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι πολίτες στην πλατεία του χωριού. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να σας σφίξω το χέρι, είπε ανεβαίνοντας στο βήμα που στήθηκε για την ομιλία του. 
Ξεκίνησε λέγοντας «Η απόσταση που διένυσα από το Μαξίμου μέχρι το χωριό σας, στα δικά σας τα μάτια μοιάζει πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι. Ξέρω ότι παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε δουλειά μπροστά μας, ώστε να μικρύνει αυτή η απόσταση».


«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και μιλώντας στη Φιλύρα Ροδόπης. Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα, που ερμηνεύτηκε ως μήνυμα προς το Τουρκικό Προξενείο, λέγοντας επί λέξη: «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών». 


Μίλησε για τα θετικά κίνητρα, όπως η ποσόστωση στα πανεπιστήμια και στη δημόσια διοίκηση και τόνισε πως «αυτά έχουν αξία, μόνο όταν τα παιδιά σας καταφέρουν και τελειώσουν το σχολείο, γι’ αυτό και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν το σχολείο, να μένουν στον τόπο, την Θράκη και να βρίσκουν αξιοπρεπής δουλειές. Να στηριχτεί η περιοχή και η δημόσια και μειονοτική παιδεία». 


Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη. «Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε αναλυτικά: «είναι μέγιστη προτεραιότητά μας να στηριχθεί η περιοχή σας, να στηριχθεί η δημόσια και η μειονοτική παιδεία. Και η εκπαίδευση των παιδιών σας, των μικρών παιδιών να μη γίνεται σε άτυπες δομές χωρίς άδεια και παιδαγωγική επάρκεια, αλλά να φθάσουμε στο σημείο, όπου θα εμπιστευθείτε με την καρδιά σας τα δημόσια νηπιαγωγεία που θα παρέχουν σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, η οποία θα ανταποκρίνεται και θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των παιδιών σας.
Κατηγόρησε, όσους, όπως είπε, «επιχαίρουν τις διαφορές μας και χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα στα όρια του μίσους και να χωρίζουν τους πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμα, σε πλειονότητες και μειονότητες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ, όσο και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε σε αυτές τις λογικές που διχάζουν.

Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν, αλλά και σε καμία ξένη Αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας, εκμεταλλευόμενη πολλές φορές λάθη και παραλείψεις της ίδιας της Πολιτείας. Είμαστε όλοι και όλες Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στον Νόμο, με ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας».  


Αναφέρθηκε τέλος σε όσους - ανάμεσά τους και πολιτικοί – που «κομπάζουν και ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη, στην περιοχή σας, ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι προοδευτικές ιδέες ηττώνται – λένε – παντού και ότι πλέον έτσι πρέπει να μάθουμε να ζήσουμε όλο και πιο μακριά ο ένας από τον άλλον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνουν λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι οι αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η ειρηνική συμβίωση, δεν μπορούν να ηττηθούν ποτέ. Και δεν μπορούν να ηττηθούν, διότι είναι ανάγκες της ίδιας μας της ζωής, της καθημερινότητάς μας», κατέληξε στην ομιλία του στη Φιλύρα ο πρωθυπουργός. 
Πριν την αναχώρησή του από τη Φιλύρα Ροδόπης, ο πρωθυπουργός ήπιε καφέ σε τοπικό καφενείο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ