fbpx Αλλαγές προς το καλύτερο για τους 840 μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΕΝΟΨΕΙ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αλλαγές προς το καλύτερο για τους 840 μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής
Σχολεία
Μαθητές
Εκπαίδευση

Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και εργασίες δημιουργίας νέας περίφραξης


Στη διάθεση του σχολείου τα βιβλία ελληνόφωνου και τουρκόφωνου προγράμματος, αναμονή για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αλλαγές προς το καλύτερο για τους 840 μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου, συντελούνται αυτήν την περίοδο στο σχολείο της Κομοτηνής. Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στον αυλόγυρο του σχολείου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018. Αυτές αφορούν στην περίφραξη, που παρουσίαζε άσχημη εικόνα λόγω της διαχρονικής εγκατάλειψης. Χτισμένο το 1952 το σχολείο αυτό εξυπηρετεί εκατοντάδες μαθητές και η ανάγκη αναβάθμισής του είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Η προσπάθεια της σχολικής εφορίας για να φτάσει η στιγμή εκτέλεσης των εργασιών στην περίφραξη ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και αισίως αποδίδει καρπούς.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς διερχόμενος έξωθεν του σχολείου. Επικεντρώνονται στην περίφραξη του αύλειου χώρου και ο στόχος τους είναι διττός, αφενός η ασφάλεια των μαθητών και αφετέρου ο καλλωπισμός του σχολείου. Ειδικά για την ασφάλεια των μαθητών η νέα περίφραξη θα συμβάλλει και στην αποτροπή εισόδου στην αυλή αδέσποτων σκύλων που προκαλούσαν προβλήματα, όπως μας πληροφορεί ο υποδιευθυντής του σχολείου Μάρκος Χριστοδουλόπουλος "ευελπιστούμε ότι θα μπαίνουνε λιγότερα σκυλιά, είχαμε πρόβλημα τα τελευταία χρόνια".


Μία ακόμα αλλαγή φέτος στη λειτουργία του Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου Κομοτηνής είναι η δημιουργία περισσότερων αιθουσών διδασκαλίας. Ο αριθμός τους θα είναι 23, όπως μας ενημερώνει ο κος Χριστοδουλόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι αξιοποιούνται χώροι, όπως αυτός που προορίζονταν για τη στέγαση του διευθυντή ή υποδιευθυντή του σχολείου. Παράλληλα θα λειτουργήσουν αίθουσες διδασκαλίες σε προκάτ κατασκευή. Πρόκειται για μία κατασκευή 65 τετραγωνικών μέτρων που αποτελείται από δύο προκατασκευασμένες αίθουσες. Αυτές τοποθετήθηκαν την περασμένη χρονιά στο Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής, σε μία προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης.


Το Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποδομών και ο μεγάλος αριθμός μαθητών δε μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες υποδομές. Σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων βρίσκονταν ο Δήμος για το θέμα του μειονοτικού σχολείου που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, ακόμα από το 2015. Παρέμβαση είχε κάνει ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 και η ΕΛΜΕ Ροδόπης με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας όπου ανέφερε τα εξής: "ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι το χρόνιο πρόβλημα των κτηριακών υποδομών στα σχολεία του νομού μας".


Η λύση της οικοδόμησης νέων σχολείων θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά αυτή φαντάζει αδύνατη, καθώς υπάρχει ΦΕΚ ίδρυσης νέων σχολείων στην Κομοτηνή (όχι μειονοτικών), αλλά δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αντίθετα, η λύση που δείχνει εφικτή σήμερα, είναι η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών. 


Στις δύο αυτές προκατασκευασμένες αίθουσες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και έτσι αυτές θα φιλοξενήσουν μαθητές από το σχολικό έτος 2017 - 2018. "Δημιουργήθηκαν οι υποδομές, με καλοριφέρ και air-condition και τον πλήρη εξοπλισμό και φέτος το μειονοτικό γυμνάσιο - λύκειο Κομοτηνής θα έχει 23 αίθουσες", ανέφερε ο υποδιευθυντής. 


Τα βιβλία του ελληνόφωνου και τουρκόφωνου προγράμματος βρίσκονται ήδη στη διάθεση της διεύθυνσης του σχολείου, ενώ αναμένονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών για την πλήρωση των κενών που αφορούν σε δύο φιλολόγους του ελληνόφωνου προγράμματος, έναν καθηγητή πληροφορικής και έναν καθηγητή γεωγραφίας. 


Το Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής θα υποδεχτεί στις τάξεις του φέτος 160 νέους μαθητές, που εγγράφηκαν για να φοιτήσουν στην Α' Γυμνασίου. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο μοναδικό Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο της πόλης μας ανέρχεται σε 840. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές