fbpx Ξανά συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ξανά συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Διαμαρτυρία
ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Το κάλεσμα έκανε το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Ανδρέας Αγελαρίδης

Στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκε κάλεσμα από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις διαμαρτυρίες έξω από το νοσοκομείο της πόλης.

Εκεί μέλη της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης έδωσαν το παρόν με συνθήματα και πανό, ενώ την διαμαρτυρία στήριξε και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) που βρέθηκε επίσης στον χώρο.

Δ. Λιουλιάκη: «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον νόμο που προβλέπει μείωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων»

Σε δηλώσεις προχώρησε η αναπληρώτρια προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Δήμητρα Λιουλιάκη. «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νόμο που προβλέπει ένα σωρό μείωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα», είπε χαρακτηριστικά η κα Λιουλιάκη.

«Αγωνιζόμαστε σήμερα για να δοθούν όλες οι κλίνες ΜΕΘ, αγωνιζόμαστε σήμερα και κάθε μέρα για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική που θεωρεί τον εργαζόμενο αντίπαλο. Ο covid είναι το θέμα όχι ο εργαζόμενος. Όλοι βρισκόμαστε με μάσκες σε κάθε στιγμή της κοινωνικής μας ζωής», τόνισε.

Στην συνέχεια έστρεψε τα «πυρά» της προς την κυβέρνηση. «Έχει ανοίξει τις ΜΕΘ; Έχει προσλάβει μόνιμο προσωπικό; Έχει μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους; Έχει βάλει 15 παιδιά μέσα στην τάξη; Έχει μονιμοποιήσει τις καθαρίστριες; Έχει πολλαπλασιάσει τα λεωφορεία για την μετακίνηση των πολιτών», αναρωτήθηκε.

Στο τέλος του λόγου της τόνισε: «Αυτή την στιγμή η Θεσσαλονίκη βογκά. Δεν ξέρει ο γιατρός ποιον να βάλει μέσα στην ΜΕΘ. Εάν ήταν ο πατέρας σου κύριε πρωθυπουργέ; Εάν ήταν ο δικός σου πατέρα κ. Άδωνι; Θα έλεγες τα ίδια», αναρωτήθηκε για μια ακόμη μια φορά.

Στ. Μακρυγιάννης: «Η ίδια η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης από την πρώτη μέρα παρουσίασε προβλήματα»

Στην κινητοποίηση παρών ήταν και ο Στέφανος Μακρυγιάννης πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» που μίλησε για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας.

«Η ίδια η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης από την πρώτη μέρα παρουσίασε προβλήματα. Κάποια λύθηκαν στην πορεία αλλά ποτέ δεν λύνονται ολοκληρωτικά για διάφορους λόγους. Η κυβέρνηση επέλεξε μια πλατφόρμα ιδιωτικής εταιρείας για την διαδικασία αυτή αντί να ενισχύσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο όπως θα έπρεπε», δήλωσε ο κος Μακρυγιάννης.

Η δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανέναν τρόπο, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης. «Υπάρχουν διάφορα προσκόμματα ακόμα και εκεί που όλα λειτουργούν καλά, εννοώ τα τεχνικά ζητήματα. Δεν έχουν όλοι οι μαθητές την ίδια πρόσβαση ή το ίδιο επίπεδο πρόσβασης στο μάθημα ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις. Δεν έχουν φτάσει ποτέ τα χιλιάδες τάμπλετ που υποσχόταν η υπουργός Παιδείας από τον Απρίλιο ώστε να πάρουν όλα τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Στ. Σακελλίων: «Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αμελής»
Την κινητοποίηση στήριξε και ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αμελής αναφορικά με την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Από την άλλη είναι εξαιρετικά επιμελής αναφορικά με τα δώρα στους κλινικάρχες των ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη, στην Aegean και σε άλλες εταιρείες και χορηγούς της. Δυστυχώς οι πολίτες βιώνουν μια υγειονομική και οικονομική κρίση και διαχειρίζεται αυτήν την διπλή κρίση μια κυβέρνηση που φαίνεται μέσα από το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και από τον νόμο Πισσαρίδη  ότι το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό της είναι το πώς θα ξεθεμελιώσει και τα τελευταία δικαιώματα των πολιτών».

Β. Ευαγγελόπουλος: «Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας»
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) πραγματοποίησε χθες στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε και συμβολική διαμαρτυρία επίσης έξω από το νοσοκομείο Κομοτηνής.

«Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση φάνηκε ότι είναι ανίκανη να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων. Βλέπουμε ότι οι χώροι εργασίας μετατρέπονται σε χώρους μετάδοσης του ιού. Τα νοσοκομεία έχουν ‘μπουκώσει’ ειδικά στην Β. Ελλάδα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας», δήλωσε ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.