fbpx Θύματα βίας και οι εφοριακοί Ροδόπης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύματα βίας και οι εφοριακοί Ροδόπης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΟΥ Κομοτηνής
Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Κομοτηνής

"Ο κόσμος νομίζει πως, λέγοντας κάτι σε εμάς τους εφοριακούς, το ακούει και το δέχεται η κυβέρνηση", εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ροδόπης

Διονύσης Βοργιάς

Ότι οι εφοριακοί δεν είναι ...κυβέρνηση, αλλά εργαζόμενοι όπως όλοι μας, διευκρινίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του νομού Ροδόπης.


Πιο αναλυτικά, ο εν λόγω σύλλογος πραγματοποίησε την τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευσή του τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. 


Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ., Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., ΣΔΟΕ., Κτηματική Υπηρεσία και Οικονομική Επιθεώρηση Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων) όλης της Ροδόπης, παρέμειναν κλειστές από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ οι συναλλαγές με το κοινό σταμάτησαν περί των 11:00. 
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε "για την έγκριση των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε και την εκλογή νέου πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής, αντιπροσώπων και λοιπά", όπως μας ενημερώνει ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Μαυρίδης, ο οποίος κατέβηκε ξανά ως υποψήφιος για μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.


ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Την πάγια θέση τους ότι είναι κατά της αξιολόγησης, υπογράμμισε ο πρόεδρος. "Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κυρίως υλικοτεχνικά, αν και υπάρχουν και κλαδικά ζητήματα, όσον αφορά στην αξιολόγηση της ανεξάρτητης αρχής. 


Σε αυτή την αξιολόγηση εμείς απαντάμε - όπως και η ομοσπονδία - με απεργία και αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης", είπε και διευκρίνισε ότι "τα μέλη μας βρίσκονται σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, γιατί οι εποχές είναι και οικονομικά δύσκολες για όλο τον κόσμο".


ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Τα φαινόμενα σωματικής και λεκτικής βίας κατά των εφοριακών, κυρίως στα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι, έκαναν τον γύρο της Ελλάδας. Η κατάσταση μπορεί να είναι εμφανώς καλύτερη στη Ροδόπη, παρόλα αυτά και εδώ έχουν υπάρξει κρούσματα βίας κατά υπαλλήλων.
Όπως μας λέει ο κος Μαυρίδης "ό, τι αφορά την κοινωνία, αφορά φυσικά και τους εφοριακούς, γιατί κι εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε τα ίδια προβλήματα. 


Ο κόσμος νομίζει πως, λέγοντας κάτι σε εμάς τους εφοριακούς, το ακούει και το δέχεται η κυβέρνηση. Δεν είναι όμως έτσι".
Κατόπιν, προσθέτει πως "υπάρχουν πράγματι εντάσεις, υπάρχουν και περιστατικά άσκησης βίας σε συναδέλφους, σε όλη την Ελλάδα. Οι υπάλληλοι πρέπει να θωρακιστούν, για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Τέτοια περιστατικά έχουν υπάρξει και στη Ροδόπη, με άσκηση βίας απέναντι σε εφοριακούς. Εμείς, όταν δεχόμαστε τέτοιες επιθέσεις, προσπαθούμε να μην κλιμακώσουμε την κατάσταση, κι αυτό είναι το καλύτερο. Για παράδειγμα, αυτό το καλοκαίρι είχαμε τρία τέτοια περιστατικά".


ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Καταληκτικά, ο πρόεδρος αναδεικνύει και την υποστελέχωση, ως πρόβλημα του κλάδου. Ο κος Μαυρίδης επιλέγει μία σύγκριση, σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, ώστε να ενισχύσει το επιχείρημά του. "Παλιότερα στην εφορεία ήμασταν πάνω από 70 εργαζόμενοι, ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε 40. 


Αυτό σημαίνει έλλειμμα σε εργατικό δυναμικό, σε χέρια", καταλήγει ο πρόεδρος.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κομάντος  του καναπέ,  επαναστάτες του Facebook,  υπερπατριώτες  αλαλάζοντες,  συνομοσιολόγοι του παλιού καιρού,  του ψυχρού πολέμου και των άδυτων των μυστικών υπηρεσιών και σχεδίων, ζώστηκαν τα άρματα,  γι