fbpx Συνάντηση Μέτιου – Δημάρχων για το θέμα της Νυμφαίας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020 - 16:02
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση Μέτιου – Δημάρχων για το θέμα της Νυμφαίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέτιος Χρήστος
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Χ. Μέτιος: «Τι θα συμβεί αν σε έναν τουριστικό προορισμό της Περιφέρειάς μας εμφανιστούν ξαφνικά 20, 30, 40 εισαγόμενα κρούσματα;»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜΘ, Δημάρχους Ορεστιάδας και Κομοτηνής Βασίλη Μαυρίδη και Γιάννη Γκαράνη αντίστοιχα, είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους ήταν οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της Περιφέρειας από το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και το πρόσφατο ψήφισμα των Δημάρχων της Περιφέρειας για το θέμα.

Τριπλό σχόλιο Μέτιου για πρώτη φορά μετά την «κρίση»
Παρά το γεγονός ότι το τελωνείο της Νυμφαίας (και όλα τα υπόλοιπα της ΠΑΜΘ) φλερτάρει με το κλείσιμο ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και από τη Δευτέρα είναι επισήμως κλειστό, ο κος Μέτιος μόλις χθες αποφάσισε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα και μάλιστα συνεπεία της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΠΕΔ – ΑΜΘ.

«Πρώτον, από την πλευρά της Περιφέρειας παρακολουθούμε καθημερινά και με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες που απαιτούν λεπτούς και υπεύθυνους χειρισμούς, καθώς από τη μια πρέπει να διαφυλαχθεί το βασικότερο αγαθό, η δημόσια υγεία, κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, και από την άλλη πρέπει να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα» διαβάζουμε στην γραπτή ενημέρωση του κου Μέτιου καθώς στη συνάντηση αυτή δεν προκλήθηκαν τα ΜΜΕ.

Ο περιφερειάρχης δηλώνει ακόμα: «άκουσα με προσοχή τις ανησυχίες των Δημάρχων τις οποίες και συμμερίζομαι, όπως ακούμε και συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς των φορέων και των πολιτών.

Στην επικοινωνία που έχω με τον κ. Χαρδαλιά και τους άλλους Υπουργούς της κυβέρνησης μεταφέρω καθημερινά την εικόνα στην Περιφέρειά μας.

Δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της Νυμφαίας δεν αντιμετωπίζεται θετικά».

Ο κος Μέτιος, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του, είναι σε θέση να διαψεύσει «αυτό που λέγεται από ορισμένους, ότι δηλαδή η κυβέρνηση, δήθεν για λόγους οικονομικών συμφερόντων, έκλεισε κάποιες εισόδους της χώρας και άφησε κάποιες άλλες ανοικτές και ότι προσπαθεί να καταστρέψει τον τουρισμό στην περιοχή μας»

Θεωρεί αυτούς τους ισχυρισμούς «δηλώσεις εντυπωσιασμού και υπερβολής» και τόνισε «ένα ζήτημα που μας κτυπά την πόρτα» διερωτώμενος: «τι θα συμβεί αν σε έναν τουριστικό προορισμό της Περιφέρειάς μας εμφανιστούν ξαφνικά 20, 30, 40 εισαγόμενα κρούσματα; Αν δηλαδή χρειαστεί να μπει σε καραντίνα μέσα στο καλοκαίρι ένα νησί ή μια πόλη;

Το πλήγμα θα είναι τεράστιο. Η εικόνα που έχουμε στο εξωτερικό ως ασφαλής χώρα θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα». Ο περιφερειάρχης, εν τούτοις, δεν εξηγεί γιατί θεωρεί ότι αυτό το ερώτημα αφορά μόνο την Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία δέχεται τουρίστες κανονικά –υπό τους γενικούς όρους προφύλαξης- ούτε και στο γιατί μόνο η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι ικανή να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας, σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για παράδειγμα, που δέχεται τουρίστες κανονικά μέσω του Προμαχώνα. Σημειωτέον πάντως ότι μέσω του Προμαχώνα έχουν εισέλθει φορείς της νόσου covid-19 στην Ελλάδα, ωστόσο κανείς δεν κατηγόρησε την εκεί Περιφέρεια και τον εκεί Περιφερειάρχη για αμέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο κος Μέτιος κλείνει τη δήλωσή του, λέγοντας: «σε αυτά που αποφασίζουμε εμείς ως Περιφέρεια, ήδη ανακοίνωσα ότι επεξεργαζόμαστε ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 25 με 30 εκατομμυρίων ευρώ, με ειδική πρόβλεψη για περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό», χωρίς να δώσει –ακόμα τουλάχιστον- περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.