fbpx Στο γραφείο Κτηματογράφησης Κομοτηνής τα πάντα για το Κτηματολόγιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Στο γραφείο Κτηματογράφησης Κομοτηνής τα πάντα για το Κτηματολόγιο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κτηματολόγιο
Ροδόπη
κτηματογράφηση

Λειτουργεί επί της Υψηλάντου 3, ώρες 8:30 με 16:30, τις Τετάρτες μέχρι 20:30 Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες υπάρχουν και στο e-ktima.gr

Ο Δ. Γκατζηρούλης καλεί τους ανθρώπους της περιοχής να ενημερωθούν δια ζώσης, τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου από το γραφείο Κτηματογράφησης Κομοτηνής το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο

Δήμος Μπακιρτζάκης

Όλα όσα χρειάζεστε για την Κτηματογράφηση τα βρίσκετε στο Γραφείο Κτηματογράφησης Κομοτηνής. Αυτό εξηγεί στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο Δημήτρης Γκατζηρούλης αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός ΔΜΣ ΑΠΘ, εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας. 

Το Γραφείο Κτηματογράφησης
"Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει πρώτα να επισκεφτούν το γραφείο Κτηματογράφησης, να δουν τι χρειάζονται, να τους ενημερώσουμε δωρεάν, με πάνω από 10 δικηγόρους που ενημερώνουν και 10 μηχανικούς που εντοπίζουν τα ακίνητα", λέει χαρακτηριστικά ο κος Γκατζηρούλης, κάνοντας λόγο για πλήρη στελέχωση και ευέλικτο ωράριο.

Αναλυτικά, το Γραφείο Κτηματογράφησης (Υψηλάντου 3), λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 4.30 το μεσημέρι και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Για όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία στην ιστοσελίδα https://www.e-ktima.gr/ μπορούν να αλιεύσουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία. Το τηλεφωνικό κέντρο είναι στη διάθεση του κοινού στο τηλέφωνο  801-11-58462. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Κομοτηνής στο 25310-23303.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου οι αιτήσεις
Μέχρι τις 11 Μαρτίου 2019 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της Ελλάδας, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019, εάν δεν δοθεί η πολυαναμενόμενη παράταση. Ο κος Γκατζηρούλης παρατηρεί ότι "ο περισσότερος όγκος (σ.σ. δικαιωμάτων) δεν έχει διεκπεραιωθεί", αλλά αναδεικνύει και το θετικό ότι "η περιοχή Ροδόπης ανταποκρίνεται καλύτερα και πιο έντονα από άλλες περιοχές στην Ελλάδα". Η διαδικασία της κτηματογράφησης αφορά στο υπόλοιπο του νομού Ροδόπης, ήτοι 35 δημοτικές και τοπικές κοινότητες (συνολικά 162 οικισμοί), μεταξύ των οποίων Ίασμος, Σάπες, Ξυλαγανή, Μαρώνεια, Αρριανά, Φιλύρα.

Πληρώνετε μόνο το τέλος
Όλες οι υπηρεσίες στο γραφείο Κτηματογράφησης, το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο, είναι εντελώς δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους. Τα χρήματα που θα κληθείτε να καταβάλετε έχουν να κάνουν μόνο με το τέλος κτηματογράφησης, το οποίο επιβάλλεται εκ του νόμου. Συγκεκριμένα, για κάθε εγγραπτέο δικαίωμα που δηλώνεται καταβάλλεται από τον δηλούντα πάγιο τέλος κτηματογράφησης.

Το τέλος (προέρχεται από το νόμο) αυτό ορίζεται  ανά δικαίωμα σε:

  • 35 ευρώ  για κύριο χώρο  (διαμέρισμα, κατάστημα, οικόπεδο με κτίσμα, αδόμητο οικόπεδο, αγροτεμάχιο κλπ). 
  • 20 ευρώ  για βοηθητικούς χώρους  (χώρο στάθμευσης ή αποθήκη)  που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες (όταν ορίζεται στο συμβόλαιο για αυτούς τους χώρους ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου και δεν περιγράφονται σε αυτό ως παρακολουθήματα διηρημένων ιδιοκτησιών).

Στις αγροτικές περιοχές (δηλαδή στα εκτός σχεδίου και εκτός ορίου οικισμών) τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραπτέα δικαιώματα (κυριότητας ή δουλείας) παραπάνω από δύο εντός του ίδιου ΟΤΑ, καταβάλλουν πάγια τέλη για 2 μόνο εγγραπτέα δικαιώματα,  ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού αυτών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προφανώς υπήρξαν πολλές γκρίνιες και αντιδράσεις στο σχεδιασμό και τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, με την  ανακοίνωση μόνο 50 πειραματικών  σχολείων σε όλη την Ελλάδα, κυρίως  από βουλευτές των νομών,