fbpx Στηρίζει ΑμεΑ και ευπαθείς ομάδες το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ - ΜΙΧΑΛΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Στηρίζει ΑμεΑ και ευπαθείς ομάδες το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστικό Κτελ Κομοτηνής
Νίκος Λυκούδης
Μιχάλης Ραγκούσης
ΑμΕΑ

"Έχουμε πολλές συνεργασίες με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους", μας λέει ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Νίκος Λυκούδης


Έξι φοιτήτριες που κάνουν την πρακτική τους σε Ηρόδικο-Περπατώ, έλαβαν τις κάρτες δωρεάν δρομολογίων τους

Διονύσης Βοργιάς

Άτομα με αναπηρία και ευπαθείς ομάδες, στηρίζει το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του οποίου, Νίκος Λυκούδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ηρόδικου Κομοτηνής, Μιχάλη Ραγκούση, προκειμένου να επεκτείνουν τη συνεργασία τους. 


Έτσι, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, έξι φοιτήτριες που κάνουν την πρακτική τους σε Ηρόδικο-Περπατώ, έλαβαν τις κάρτες απεριορίστων δρομολογίων τους. Παράλληλα, και μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η εταιρία περιμένει τα άτομα με αναπηρία, ώστε να θεωρήσουν και να εκδώσουν τα νέα δελτία ΑμεΑ, προκειμένου να μετακινούνται δωρεάν. 


Σχετικά με τη συνεργασία μας ενημερώνει αρχικά ο Μιχάλης Ραγκούσης. "Είναι μία νέα προσφορά της διοίκησης των Αστικών ΚΤΕΛ Κομοτηνής, που δεν αφορά άμεσα τα μέλη του συλλόγου, όμως για εμάς είναι κάτι εξίσου σημαντικό, γιατί παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους φοιτητές Κοινωνικής Διοίκησης, που κάνουν την πρακτική τους στον σύλλογό μας. Ήταν μία ιδέα του προέδρου που την σκέφτηκε όταν του είπαμε πως οι φοιτήτριες έρχονταν με τα πόδια μέχρι τις εγκαταστάσεις μας. Σκοπός είναι οι φοιτητές να μετακινούνται χωρίς έξοδα", αναφέρει. 
Παρεμπιπτόντως, σας καλεί να συμμετάσχετε και στο φιλανθρωπικό δρομικό γεγονός, Santa Run, στις 4 Δεκεμβρίου!


Ν. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: "ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΟΡΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"
Κατόπιν, για τη συνεργασία μας ενημερώνει ο Νίκος Λυκούδης. "Το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής είναι αποκλειστικός συγκοινωνιακός φορέας, δηλαδή κλειστό επάγγελμα. Γι' αυτό και μόνο το λόγο, ακόμη κι αν αφήσουμε τους υπόλοιπους λόγους στην άκρη, πρέπει να παρέχουμε τέτοιου είδους υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας, τις οποίες κι έχουν ανάγκη", εξηγεί αρχικά. 


Στη συνέχεια, διευκρινίζει πως "όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αυτοί δεν είναι μόνο οι ΑμεΑ. Είναι και άλλοι συνάνθρωποί μας, που αποτελούν επιβατικό κοινό, όπως υπερήλικες που δεν έχουν την ευχέρεια κίνησης, μητέρες με βρέφη, κι άλλοι. Οπότε, έχουμε ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Κομοτηνής, δηλαδή όχι μόνο των δημοτών αλλά κι όσων μένουν πολύ καιρό στην περιοχή μας, όπως φοιτητές, στρατιωτικοί, επαγγελματίες. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες κατά το δυνατό υπηρεσίες στην εποχή που ζούμε".


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Αστικό ΚΤΕΛ αναπτύσσει τέτοια συνεργασία. "Έχουμε πολλές συνεργασίες με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, γιατί τα τελευταία χρόνια θέλουμε να δείξουμε την εξωστρέφειά μας", μας λέει και δίνει το μήνυμά του σχετικά με αποσυμφόρηση του κέντρου-προώθηση ενός πιο περιβαλλοντικού τρόπου μετακίνησης: 


"Στοχεύουμε στο να μάθουν όλοι πως η αστική συγκοινωνία είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για την πόλη, μαζί με το ποδήλατο και το βάδισμα. Αυτή είναι και η ευρωπαϊκή πολιτική, που στοχεύει στο να αφήνουμε σπίτι το αυτοκίνητό μας, να αποσυμφορήσουμε το κέντρο και να κάνουμε πιο ποιοτική τη ζωή μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ