fbpx Σάπες: Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η έλλειψη ασθενοφόρου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021 - 09:00
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Σάπες: Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η έλλειψη ασθενοφόρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόστολος Ιωάννου
Λούρμπα Ολυμπία
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών

Στον «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκαν η δημοτική σύμβουλος Ολ. Λούρμπα και ο επικεφαλής της ελ. αντιπολίτευσης Απ. Ιωάννου

Ακόμη μεγαλύτερες πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα που ανέδειξε ο «Χ» του Σαββάτου, φιλοξενώντας καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Δημήτρη Κοτσάκη (παράταξη Ιωάννου) περί επιστροφής του ασθενοφόρου ΚΥ Σαπών στην Αλεξανδρούπολη κι απάντηση του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου περί διαχρονικής απουσίας ασθενοφόρου από τις Σάπες και διεκδίκησης βάσης ΕΚΑΒ στην επαρχία Σαπών.

Δ. Κοτσάκης: Καλύτερα ασθενοφόρο για λίγες ώρες, παρά καθόλου
Με νέα ανακοίνωσή του, ο κος Κοτσάκης σχολιάζει την συνέντευξη του δημάρχου στο ραδιόφωνό μας και κατηγορεί τον κο Χαριτόπουλο για ψεύδη. Σχολιάζοντας την δήλωση του δημάρχου [«ασθενοφόρο ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν έχει εδώ και 10-12 χρόνια»], ο δημοτικός σύμβουλος απαντά: «Μάλλον έχει “κοντή” μνήμη. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το 2017, επί δημαρχίας Σταυρίδη, για αρκετό χρονικό διάστημα, ερχόταν στις Σάπες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάποιες βάρδιες το μήνα. Επιπλέον, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας μαζί με το πλήρωμα που το στελέχωνε, έφυγε από τις Σάπες το 1998, δηλαδή πριν από 23 και όχι 10-12 χρόνια. Μαντεύετε ποιός ήταν Δήμαρχος τότε;». Όσο για τη διεκδίκηση βάσης ΕΚΑΒ για την επαρχία Σαπών, ο κος Κοτσάκης απαντά: «Αλήθεια, υπάρχει κανένας που να μην θέλει σταθμό του ΕΚΑΒ στον τόπο μας;», ενώ σε άλλη αποστροφή του διερωτάται: «Τί είναι καλύτερο; Να έχουμε κάποιες ώρες ασθενοφόρο ή καθόλου ασθενοφόρο; Μέχρι να κατορθώσει ο κ. Χαριτόπουλος με τις επιστολές και τα δελτία τύπου που βγάζει να μας φέρει σταθμό του ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην πράξη για να κρατήσει το όχημα;».

Στο περιθώριο και αυτής της ανακοίνωσης, ο δημοτικός σύμβουλος ζητάει από τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Ιάσμου, ο οποίος σύμφωνα με τον κο Κοτσάκη «εκπαίδευσε δύο δικούς του εργαζόμενους (και όχι της ΥΠΕ, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος), οι οποίοι μαζί με τον οδηγό που ήδη υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας, επάνδρωσαν το όχημα, προσφέροντας στους δημότες υγειονομική κάλυψη πολλές ώρες την εβδομάδα».

Ολ. Λούρμπα: Μεροληπτική η άποψη του κ. Κοτσάκη
Επί του θέματος τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της κι η δημοτική σύμβουλος Ολυμπία Λούρμπα, χαρακτηρίζοντας εκ προοιμίου «μεροληπτική», «προσωποπαγή» και «ασθενούς μνήμης» την άποψη του κου Κοτσάκη για το ασθενοφόρο στις Σάπες.

Η κα Λούρμπα επιχειρηματολογεί αναλυτικά ως εξής: «Χωρίς να αποδίδει ευθύνες στην Δημοτική Αρχή με την οποία ήταν υποψήφιος (εν. Σταυρίδη) για την ανύπαρκτη παρέμβασή της στο συγκεκριμένο θέμα, εγκαλεί την σημερινή, αποσιωπώντας τις πολλαπλές διεκδικήσεις και τα της για την ουσιαστική λύση του προβλήματος (κι όχι ευκαιριακής) με την ίδρυση βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες. Τα έγγραφα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και του Δημάρχου προς τα Υπουργεία, τους Βουλευτές και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι αποδεικτικά στοιχεία που δεν αμφισβητούνται, όπως το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής είναι δημόσιο έγγραφο και αίτημα. Η εκφρασμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση κτιρίου και τεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ δεν μπορούν να αλλοιωθούν, πάρα μόνο από εμπαθείς.

Το Κ.Υ. Σαπών ποτέ δεν ζήτησε  σ’ αυτόν τον τομέα τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και ούτε εσείς ο ίδιος θέσατε ποτέ θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε επισκέψεις παραγόντων που βρέθηκαν στο Κ.Υ. Σαπών […]».

Απ. Ιωάννου: Προσωπικά υπεύθυνος ο δήμαρχος
Έναν χρόνο αδράνειας ως προς το ασθενοφόρο, καταλογίζει στη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της ελ. αντιπολίτευσης Απόστολος Ιωάννου, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του –που μετέφερε και μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm: «Πριν ένα χρόνο και αμέσως μετά την μετακίνηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κοτσάκη από την Κομοτηνή στο Κέντρο Υγείας Σαπών, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια εμπλουτισμού του Κ.Υ. με ένα ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένου με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για την παροχή αναγκαίων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Δήμου μας.

Το μόνο που απέμενε, ήταν η στελέχωσή του με προσωπικό και η κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ώστε να ξεκινήσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Πέρασε ένας χρόνος αδράνειας (και δυστυχώς με κούφιες υποσχέσεις) από την Δημοτική Αρχή, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Όταν με ρητή προεκλογική δέσμευση, και κυρίως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, με δέσμευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας την ομόφωνη ψήφο όλων των παρατάξεων, εμφάνιζε ως δεδομένη τη στελέχωση του ασθενοφόρου, όπως επίσης και την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ Σαπών».

Ο κος Ιωάννου διαπιστώνει πως «το ασθενοφόρο χάθηκε από το Κ.Υ. Σαπών και μαζί η ελπίδα για άμεση παροχή βοήθειας στους δημότες μας, που τόσο ολοφάνερα είχαν ανάγκη», δείχνοντας ως «κύριο» και «αποκλειστικό υπεύθυνο» για την «τόσο αρνητική και κακή εξέλιξη», «προσωπικά τον δήμαρχο». 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών  εξετάσεων έλαβε τέλος και πολλοί εστιάζουν τώρα και   σκέφτονται τις επιλογές τους σε σχολές της αρεσκείας τους,  μέσω του μηχανογραφικού.