fbpx Πρωτοφανής συμμετοχή εκπροσώπων 109 συλλόγων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΟΔΟΠΗΣ

Πρωτοφανής συμμετοχή εκπροσώπων 109 συλλόγων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νίκος Τσαλικίδης
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
δράσεις

Νίκος Τσαλικίδης: "Ο σκοπός όλων μας είναι κοινός, δηλαδή να βγάλουμε την περιοχή μας έξω από τα σύνορα του νομού, να αναδείξουμε και 
να προάγουμε τη Ροδόπη"


Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ γεύσεων τον Δεκέμβριο στην Κομοτηνή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Δυναμική ήταν η ανταπόκριση των εκπροσώπων των συλλόγων της Ροδόπης στο κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα “Γιώργος Παυλίδης” στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.


Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, αφού εκπροσωπήθηκαν 109 σύλλογοι (πολιτιστικοί, αθλητικοί, χορευτικοί, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, υγείας κα), φανερώνοντας την έντονη επιθυμία όλων για δημιουργία κοινών δράσεων με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί η Ροδόπη κέντρο ενδιαφέροντος σε όλα τα επίπεδα.


Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, μιλώντας στο ξεκίνημα της εκδήλωσης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και εν συνεχεία ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους να καταθέσουν ιδέες και απόψεις σχετικά με την διεξαγωγή δράσεων και εκδηλώσεων. Οι απόψεις που ακούστηκαν καταγράφηκαν και θα επεξεργαστούν.


Αναλυτικότερα ο κος Τσαλικίδης είπε πως "ο έγκαιρος σχεδιασμός της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, σε συνεργασία με εσάς, τους εκπροσώπους των συλλόγων, έχει ως στόχο την προαγωγή του τόπου μας και την ανάδειξή του". "Η σημερινή συνάντηση είναι η πρώτη που γίνεται με όλους σας και την πραγματοποίησα, ώστε να συγκροτήσουμε μια συντονιστική επιτροπή, με την οποία θα είμαστε σε συνεχή επαφή, ανέφερε περαιτέρω και πρόσθεσε "ο σκοπός όλων μας είναι κοινός, δηλαδή να βγάλουμε την περιοχή μας έξω από τα σύνορα του νομού, να αναδείξουμε και να προάγουμε τη Ροδόπη. Γι' αυτό και στοχεύω στην συγκρότηση μιας ομάδας διαβούλευσης, για την καλύτερη συνεργασία όλων μας". 


Σχολιάζοντας την προσέλευση στη συνάντηση κος Τσαλικίδης είπε "είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Ροδόπη ανταποκρίθηκε, οι σύλλογοί της, οι άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και άλλους τομείς. Έδειξαν πραγματικά πρόθεση να εκφράσουν νέες ιδέες, να συμμετέχουν και να κάνουμε κάτι από κοινού, κάτι ίσως καλύτερο, κάτι ίσως μεγαλύτερο". 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Αυτό που χρειάζεται η περιοχή μας και συζητήθηκε έντονα στην συνάντηση, "είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα για περισσότερες εκδηλώσεις. Άρα συμφωνήσαμε ότι μπορούνε να γίνουνε συντονισμένες και συνεργαζόμενες εκδηλώσεις μεταξύ των φορέων και των συλλόγων και με συνεννόηση. Τα χρήματα που δίνονται μέχρι τώρα τα οποία δεν είναι τόσα πολλά, είναι πενιχρά τα χρήματα που μπορεί να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι κάτω από 20χιλιάδες για όλους τους συλλόγους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεργαστούμε σε δράσεις και ενέργειες, ώστε τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτός είναι και ο στόχος μας. Όλα αυτά θέλουμε να γίνουνε με διαφανείς διαδικασίες και συμμετέχοντας όλοι οι σύλλογοι, να συμφωνήσουμε σε αυτό, διαφορετικά κατακερματίζεται η δυνατότητα της παροχής αυτών των χρημάτων και δεν έχουμε έργο", τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 
Στη συνάντηση αυτή έγινε γνωστή μία πρώτη ατζέντα εκδηλώσεων, με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να ανακοινώνει ότι οι κεντρικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας, είναι η εβδομάδα Υγείας, το Via Egnatia και ένα φεστιβάλ γεύσεων που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία αυτή δράση θα γίνει για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.  Ψάχνουμε να βρούμε ένα κεντρικό φεστιβάλ και μια ταυτότητα για τη Ροδόπη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Τσαλικίδης. 


"Ήδη έχουμε 300-500 διαγωνιζομένους, άρα μιλάμε για τουλάχιστον 2.000 επισκέπτες στην περιοχή μας. Ακόμη και τα ξενοδοχεία μας μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουν όλους. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την εκδήλωση και θέλουμε να της δώσουμε ένα βαλκανικό χαρακτήρα, όμως είμαστε και συγκρατημένοι γιατί αυτή είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνουμε το φεστιβάλ. Οι διαγωνισμοί θα γίνουν με βάση τοπικά προϊόντα της Θράκης, τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε όλα τα πιάτα, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης θα υπάρχει και εκδήλωση αφιερωμένη στην θρακική κουζίνα", είπε ο αντιπεριφερειάρχης παρουσιάζοντας λεπτομέρειες της επικείμενης διοργάνωσης.  
Υπενθυμίζεται στους Συλλόγους πως μπορούν να καταθέσουν προτάσεις για την συνδιοργάνωση δράσεων με την Π.Ε. Ροδόπης μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε