fbpx "Προσοχή στην παραμεσιτία" συνιστά ο μεσίτης Γιώργος Γκαγκάς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

"Προσοχή στην παραμεσιτία" συνιστά ο μεσίτης Γιώργος Γκαγκάς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιώργος Γκάγκας
Φοιτητές
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Λόγω και της παραμεσιτίας, αλλά όχι μόνο εξαιτίας της, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που παραπλανόνται και τελικά νοικιάζουν ένα σπίτι το οποίο δεν είναι αυτό που αναζητούσαν και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μιας και είμαστε πλέον πολύ κοντά στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν βγει και οι βάσεις, έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση σπιτιού από τους επικείμενους πρωτοετείς φοιτητές, η οποία μάλιστα δεν εστιάζεται μόνο στην ενοικίαση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και στην αγορά.  


"Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα από υποψήφιους ενοικιαστές που βλέπουν ότι τα ενοίκια στην Κομοτηνή είναι σε ικανοποιητικό νούμερο μίσθωσης. Μάλιστα όσοι έχουν την οικονομική άνεση μπορούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο" παρατηρεί ο μεσίτης Γιώργος Γκαγκάς μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.


Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αγορά, που είναι αναντίστοιχη με την προσφορά ειδικά στα μικρά σπίτια, ενώ σε ένα γενικό πλαίσιο, ο ίδιος κατατάσσει τα διαθέσιμα σπίτια της Κομοτηνής (είτε προς ενοικίαση, είτε προς αγορά) σε τρεις κατηγορίες: "Η Κομοτηνή έχει σταθεροποιήσει πλέον τις τιμές της στα ενοίκια και υπάρχουν 3 ειδών κατηγορίες ενοικίων: είναι τα οικονομικά διαμερίσματα που είναι στα άκρα της πόλης και τα περισσότερα είναι από αλλαγή χρήσης, είναι υπόγειοι χώροι ή είναι ισόγειοι χώροι από γκαράζ που έχουν τροποποιηθεί και έχουν γίνει διαμερίσματα είτε σε δώματα και οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ και φτάνουν μέχρι 220-230 ευρώ. Είναι τα διαμερίσματα που πάνε σε κανονικές οικοδομές ανεξαρτήτου παλαιότητας και περιοχής και ξεκινούν από 220 και φτάνουν μέχρι τα 300 ευρώ και υπάρχουν τα ακίνητα που είναι τα πιο κεντρικά μέχρι δεκαετίας που ξεκινούν από τα 280 και φτάνουν μέχρι 450 ευρώ".


Με βάση την εμπειρία του, ο κος Γκαγκάς λέει ότι "οι περισσότεροι ζητούν δίχωρες γκαρσονιέρες μέχρι δεκαετίας σε περιοχή κέντρο-απόκεντρο σχεδόν πλήρως επιπλωμένα και οι τιμές να είναι γύρω στα 270 μέσο όρο. Πολύ δύσκολα θέλουν να ξεπερνούν τα 300 ευρώ. Αυτοί που είναι από απομακρυσμένες περιοχές αυτοί είναι που ζητούν κάτι μεγαλύτερο, πιο καινούργιο και πιο κεντρικό για να μπορούν να ταξιδεύουν να μένουν κάποιες ημέρες οι ίδιοι εδώ και να φιλοξενούνται".


Αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη στα διαμερίσματα τα δίχωρα 45 τμ επιπλωμένα με ενοίκιο μέχρι 270 ευρώ μέσο όρο. "Αυτά αρχίζουν να εξαντλούνται πλέον" παρατηρεί ο κος Γκαγκάς, ωστόσο καταλήγει λέγοντας ότι "υπάρχουν πολλά διαμερίσματα ξενοίκιαστα σε σημεία που είναι κέντρο απόκεντρο".
 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ Η "ΠΑΡΑΜΕΣΙΤΙΑ"
Από τα λεγόμενα του κου Γκαγκά, έρχεται στο φως και μία πραγματικότητα, η οποία ενδεχομένως να είναι γνωστή σε κάποιους, όμως εν τέλει δεν τιμά την πόλη μας, αλλά προκαλεί και ζημίες τόσο στους ενοικιαστές, όσο και στους μεσίτες και την αγορά γενικά. Ο λόγος για την "παραμεσιτία", την οποία ο κος Γκαγκάς περιγράφει ως εξής: "Οι υποψήφιοι ενοικιαστές ή αγοραστές θα πρέπει να απευθύνονται σε νόμιμα κτηματομεσιτικά γραφεία, γιατί υπάρχουν πολλοί  "αεριτζήδες" άτομα που δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες και εκμεταλλεύονται το γεγονός το ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. 
Συνήθως, έχουν γύρω στους 5-10 γνωστούς που έχουν κάποια διαμερίσματα, βρίσκουν κάποιους υποψήφιους ενοικιαστές στην παλιά πρυτανεία ή σε άλλα κεντρικά σημεία, τους μεταφέρουν σε αυτά τα διαμερίσματα και όταν ενοικιαστεί το διαμέρισμα παίρνουν περίπου την ίδια μεσιτική αμοιβή που παίρνουμε και εμείς αλλά στην τελική είναι μια απρόσωπη διαδικασία και το λέω με την ιδιότητα του μέλους του πειθαρχικού των μεσιτικών γραφείων. Δυστυχώς η παραμεσιτία υπάρχει εδώ και χρόνια στην Κομοτηνή, κάνει ζημιά και στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές, δημιουργεί πρόβλημα και στον κλάδο τον δικό μας"


Λόγω και της παραμεσιτίας, αλλά όχι μόνο εξαιτίας της, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που παραπλανόνται και τελικά νοικιάζουν ένα σπίτι το οποίο δεν είναι αυτό που αναζητούσαν και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ως εκ τούτου αναγκάζονται να μετακομίσουν ακόμη και μεσούσης της χρονιάς. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ