fbpx Προειδοποίηση σε όσους ρυπαίνουν με ενοικιαστήρια και αφίσες την πόλη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Γ. ΜΟΥΡΤΙΔΗ

Προειδοποίηση σε όσους ρυπαίνουν με ενοικιαστήρια και αφίσες την πόλη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιάννης Μουρτίδης
καθαριότητα
Διεύθυνση Καθαριότητας

Εργασίες καθαρισμού σε Κομοτηνή και οικισμούς, αφαίρεση ενοικιαστηρίων/αφισών και τοποθέτηση νέων θέσεων για ελεγχόμενη αφισοκόλληση

Διονύσης Βοργιάς

Με την απαραίτητη ενίσχυση του νέου προσωπικού που προσλήφθηκε μέσω κοινωφελούς προγράμματος, ο Δήμος Κομοτηνής προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο κέντρο της πόλης κι όχι μόνο. Αυτό μας πληροφορεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ο οποίος εξηγεί ότι ήδη έχουν πιάσει δουλειά 13 νέοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και 9 στο τμήμα πρασίνου, από τους συνολικά 117 που προσλαμβάνονται μέσω του προγράμματος.

"Βγήκαμε και μαζέψαμε αφίσες, ενοικιαστήρια, χαρτιά", αυτή ήταν η πρώτη κατεύθυνση που έδωσε ο αντιδήμαρχος, στο μόνιμο και το εποχικό προσωπικό στο τμήμα καθαριότητας, ενώ το τμήμα πρασίνου ασχολείται αυτό το διάστημα με τον καθαρισμό των χόρτων σε πεζοδρόμια και αλλού. Έμφαση θα δοθεί μέχρι και το Σάββατο στους οικισμούς της Κομοτηνής, προκειμένου να είναι καθαροί ενόψει της εθνικής εορτής και των κατά τόπους παρελάσεων, όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που επισημαίνει ότι από την επόμενη Δευτέρα θα μπουν σε πλήρη ρυθμό οι εργασίες εντός Κομοτηνής. Την ίδια ώρα αναμένει ο κος Μουρτίδης όλους τους εργαζομένους (οι οποίοι αναλαμβάνουν δουλειά όταν ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, εξετάσεις και την παραλαβή του εξοπλισμού τους), "για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του Δήμου Κομοτηνής".

Ο Γ. Μουρτίδης εξαγγέλλει μέσα από τον "Χ" ότι αναμένεται να μπει τέλος και στην ανοχή σε όσους παρανομούν με αφισοκολλήσεις, ενοικιαστήρια κλπ βρωμίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. "Οι δημότες θα πρέπει να ξέρουν πως ...η αφίσα έχει τελειώσει, είτε για συλλόγους, είτε για κόμματα - παρατάξεις, είτε για ιδιώτες. Όλοι θα πρέπει να παίρνουν πρώτα τις αντίστοιχες άδειες", είπε και τόνισε πως η αφισοκόλληση πρέπει να γίνεται στα ειδικά σημεία. Επίσης, το προσεχές διάστημα, κατόπιν σχετικής απόφασης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, θα τοποθετηθούν σταντ σε κεντρικά σημεία της Κομοτηνής, για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. 

Την ίδια ώρα, ειδοποιητήρια στέλνονται σε ιδιοκτήτες οικοπέδων, που αφήνουν ακάθαρτα τα οικόπεδά τους, με κίνδυνο πυρκαγιάς ή δημόσιας υγείας. "Στους ιδιοκτήτες που έχουν ακάθαρτα οικόπεδα, αν δεν λάβουν τα μέτρα τους (σ.σ. καθαρισμό) επεμβαίνει η υπηρεσία και τους επιβαρύνει κατόπιν καθαρισμού με το κόστος που λέει ο νόμος", εξηγεί ο αντιδήμαρχος, ο οποίος καταληκτικά - για μία ακόμη φορά - επισημαίνει ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας, δίνοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι εργαζόμενοι βρίσκουν σκουπίδια ακόμη και κάτω από ταμπέλες που αναγράφουν ρητά ότι σε αυτά τα σημεία απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τέθηκε εμπάργκο και επιβάλλεται απόλυτη σιωπή από τα κεντρικά στην ενημέρωση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για  όλους τους υπεύθυνους  θεσμικά.