fbpx Παράπονα και απαντήσεις στις λάσπες της οδού Ομήρου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΖΑΚΟΥ - ΠΕΤΡΙΔΗ

Παράπονα και απαντήσεις στις λάσπες της οδού Ομήρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιώργος Πετρίδης
Φελίνα Καζάκου
Δήμος Κομοτηνής

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας βλέπει η Φ. Καζάκου - Ότι έχουν γίνει έργα κι αναμένονται και άλλα απαντά ο Γ. Πετρίδης


Όσο οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν, τόσο οι (προεκλογικές ή πραγματικές) κόντρες πληθαίνουν

Διονύσης Βοργιάς

Μαλλιά κουβάρια για μία ακόμη φορά γίνονται ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου. Αυτή τη φορά, αφορμή κριτικής από πλευράς κας Καζάκου ήταν τα προβλήματα που εντόπισε στη γειτονιά της οδού Ομήρου σε σχετική της ανακοίνωση. Στα "πυρά" της κας Καζάκου, ανταπαντά στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο κος Πετρίδης.

Φ. Καζάκου: Πόση ανοχή και υπομονή ακόμη από τους δημότες;
Ανοχή και υπομονή των δημοτών από τη μία, αδιαφορία της δημοτικής αρχής, ξεχασμένες γειτονιές και "πολίτες δεύτερης κατηγορίας που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για τα αυτονόητα", θίγει σε καυστική της ανακοίνωση η Φελίνα Καζάκου. "Πρόκειται για μια περιοχή (σ.σ. η οδός Ομήρου) όπου οι κάτοικοί της αγωνίζονται να δώσουν λύση στα απλά και καθημερινά τους προβλήματα, όπως αυτό της πρόσβασης στα σπίτια τους", σημειώνει και καταγράφει "εικόνες απογοητευτικές, πολίτες σε απόγνωση, γονείς αγανακτισμένοι, καθώς με κάθε νεροποντή οι δρόμοι μετατρέπονται σε λίμνες. Δρόμοι που γίνονται απροσπέλαστοι και κάνουν αδύνατη την διέλευση πεζών και οχημάτων. Περιουσίες πλημμυρισμένες και εγκαταλελειμμένες καθώς πλέον οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση". 

Κατηγορεί ότι "ο κος Πετρίδης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά παραμένουν στις υποσχέσεις. Αλήθεια τί να πει κανείς σε αυτό τον αγανακτισμένο πατέρα που αδυνατεί να βγάλει το μωρό του έξω από το σπίτι ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες; Πώς να δικαιολογηθεί κανείς στους πολίτες που με κάθε μπόρα καταστρέφονται οι περιουσίες τους", διερωτάται, και στρέφει το δριμύ της κατηγορώ προς τον δήμαρχο: "Λυπάμαι και ντρέπομαι όχι μόνο για την κατάσταση της καθημερινότητάς τους αλλά κυρίως ότι έπαψαν να ελπίζουν και να πιστεύουν". Μαζί με την επιστολή της η κα Καζάκου επισυνάπτει και το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό, το οποίο και έβγαλε μετά τη νεροποντή αυτή την Δευτέρα.

 

Γ. Πετρίδης: αυθαιρετοι οικισμοί - Παρόλα αυτά κάνουμε έργα
Η κατάσταση μπορεί να μην είναι ιδανική, αλλά έχει βελτιωθεί από το 2013 κι έπειτα, παρότι πρόκειται για γειτονιά με αυθαίρετα, ανταπαντά ο Γιώργος Πετρίδης. Βλέπει στις πράξεις και τα λόγια της κας Καζάκου μόνο διάθεση για αντιπολίτευση καθώς "τελευταία μας έχει συνηθίσει να φέρνει την καταστροφή, πλησιάζουν οι εκλογές". Υπενθυμίζει ότι "ένα χρόνιο πρόβλημα, που αφορούσε τον κεντρικό δρόμο στην περιοχή, και ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, έγινε πραγματικότητα από την δική μας διοίκηση πρόσφατα με την ασφαλτόστρωση και την αποκατάσταση και της κεντρικής οδού που είχε και σοβαρά προβλήματα". Κι εξήγησε ότι τα έργα προχωρούν βήμα-βήμα και δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα σε μία νύχτα, αλλά δεν πρέπει να βλέπουμε πάντα "το ποτήρι μισοάδειο". 

Η διοίκησή του δεν χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα, είπε, εξηγώντας ότι δεν έβγαλε ανακοινώσεις για το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην οδό Ομήρου, σε αντίθεση με την κα Καζάκου.

"Είχαμε χρήματα να ασφαλτοστρώσουμε έναν μεγάλο δρόμο στην περιοχή και επιλέξαμε τον κεντρικό. Πρόσφατα δέχτηκα επίσκεψη κατοίκων από την περιοχή που μιλούσαν για έναν άλλο δρόμο, τον δεύτερο σημαντικό δρόμο της περιοχής και τους υποσχέθηκα ότι αν περισσέψουν με τα απρόβλεπτα χρήματα του έργου που τρέχουμε θα το ασφαλτοστρώσουμε, ειδάλλως θα είναι ο πρώτος δρόμος που θα ασφαλτοστρωθεί με το αντίστοιχο έργο του 2019", είπε, ενώ καταληκτικά ανέφερε και το εξής: "Το ότι υπάρχουν οικισμοί με αυθαίρετα δημιουργεί ένα πρόβλημα στο θέμα των υποδομών αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή είναι οικισμοί αυθαιρέτων τους εγκαταλείπουμε τους ανθρώπους στην τύχη τους και δεν κάνουμε καμία παρέμβαση, απλώς οι παρεμβάσεις που κάνουμε κάθε φορά είναι ανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες".
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ
Η κα Καζάκου φέρνει στην επιφάνεια και σχετικό έγγραφο, που υπογράφουν 24 κάτοικοι του δρόμου, με αποδέκτη τον δήμαρχο. Αντίστοιχη αλληλογραφία πραγματοποιήθηκε και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις και ήρθαν ξανά στην επιφάνεια τα ζητήματα. 

Το έγγραφο έχει ως εξής: "Κύριε Δήμαρχε, σας ενημερώνουμε εμείς οι κάτοικοι της περιοχής Νεόκτιστα Περδίκα και ειδικότερα μετά από τον αριθμό 50, δεξιά της οδού Ομήρου και του δέντρου (πλατάνου) ότι δεν έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας, αγροικίες, γιατί ο δρόμος που οδηγεί σε αυτά, είναι με χώμα (χωματόδρομος), γεμάτος λακκούβες με νερό τον χειμώνα και γεμάτος σκόνη το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα την δύσκολη αφενός οδήγηση των οχημάτων και την επικίνδυνη αφετέρου μετακίνηση των πεζών. Γι' αυτό σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλτόστρωσή του, γιατί οι συνθήκες υγιεινής των κατοίκων της παραπάνω περιοχής είναι πάρα πολύ υποβαθμισμένες. Αν και κατά καιρούς έχουν γίνει κάποιες στρώσεις με αμμοχάλικα, -παρόλα αυτά το πρόβλημα επιδεινώνεται συνεχώς. Γι' αυτό εμείς οι 24 κάτοικοι ζητάμε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημά μας. Επειδή πιστεύουμε ότι θα δώσετε λύση στο χρόνιο πρόβλημά μας, γι' αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με εκτίμηση οι κάτοικοι της περιοχής".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών  εξετάσεων έλαβε τέλος και πολλοί εστιάζουν τώρα και   σκέφτονται τις επιλογές τους σε σχολές της αρεσκείας τους,  μέσω του μηχανογραφικού.