fbpx Πανελλήνιο βραβείο για πρωτοποριακό προϊόν made in...Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ «AQUA PLUS PRINS» ΤΗΣ INTERPLAST

Πανελλήνιο βραβείο για πρωτοποριακό προϊόν made in...Κομοτηνή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Interplast
Βράβευση
ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Διακρίθηκε ως το πιο καινοτόμο προϊόν της Ελλάδας στο διαγωνισμό «Made in Greece»

Αναστάσιος Ριζόπουλος διευθύνων σύμβουλος: "Το 2013 μεταφέραμε την έδρα μας από την Θεσσαλονίκη στην Κομοτηνή και χαιρόμαστε που συγκροτήσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τη σημαντικότερη διάκριση του διαγωνισμού «Made in Greece» απέσπασε ένα προϊόν της εταιρίας Interplast, που δραστηριοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής. Πρόκειται για το προμονωμένο σύστημα σωληνώσεων «Aqua Plus Prins» το οποίο βραβεύτηκε ως το πιο καινοτόμο προϊόν της Ελλάδας στην σχετική εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κος Αναστάσιος Ριζόπουλος φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm και μίλησε τόσο για το προϊόν και τη βράβευσή του, όσο και για την απόφαση της εταιρίας να δραστηριοποιείται στην Κομοτηνή. 


«Στα βραβεία «Made in Greece» συμμετέχουν μόνο εταιρείες οι οποίες παράγουν στην Ελλάδα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εκτός από εμάς υπήρχε ακόμα ένας έπαινος στην περιοχή της Κομοτηνής. Μιλάμε για την συνεργασία της Bayer με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η Κομοτηνή έχει πολύ μεγάλη δυναμική με αξιόλογες επιχειρήσεις που κρατήθηκαν παρά την κρίση» σχολιάζει ο κος Ριζόπουλος. 


Ειδικότερα τώρα για το βραβείο, αλλά και το βραβευθέν προϊόν, ο κος Ριζόπουλος σημειώνει: «Το βραβείο καινοτομίας είναι βαρύ. Βρεθήκαμε στην πρώτη θέση. Η εταιρεία πάντα είχε αυτόν τον στόχο - έχουμε δεκατέσσερις πατέντες κατατεθειμένες στον οργανισμό βιομηχανικής ιδιοκτησίας - όμως αυτή την συγκεκριμένη πατέντα την πήγαμε και στο τεχνικό γραφείο ευρεσιτεχνιών στην Γενεύη και κατοχυρώθηκε ως διεθνής πατέντα. Σαν εταιρεία δεν ασχολούμαστε με τα αντικείμενο της άρδευσης ή των δικτύων, ασχολούμαστε περισσότερο με το κτίριο και τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε και με τα δίκτυα ηλιοθερμίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν αφορά στη θέρμανση και τον κλιματισμό, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα γι' αυτό έχει αποκτήσει σε μικρή χρονική περίοδο μεγάλα μερίδια της αγοράς τόσο στον τουριστικό τομέα, σε ξενοδοχεία, όσο και στις εγκαταστάσεις κλιματισμού και στο ζεστό νερό βρύσης όσο και στον τομέα της ευρύτερης βιομηχανίας, ψυκτικοί θάλαμοι, συντηρήσεις φρούτων, οινοποιεία. Είναι ένα προϊόν που προσφέρει φοβερή εξοικονόμηση ενέργειας. Τα δίκτυα, ιδιαίτερα της ψύξης, είχαν πρόβλημα με την συντήρησή τους και κάθε δέκα χρόνια χρειαζόταν να αλλάξουν οι μονώσεις για να υπάρχει απόδοση. Αυτό το προϊόν μπορεί να αντέξει πενήντα χρόνια χωρίς να χρειάζεται να γίνει παρέμβαση, είναι η αρχή του τέλους των συντηρήσεων του δικτύου»


Το συγκεκριμένο προϊόν ήδη κυκλοφορεί σε μεγάλες αγορές, ενώ ετοιμάζεται να κατακτήσει και άλλες, σύμφωνα με τον κο Ριζόπουλο: «Το προϊόν έχει φτάσει ήδη σε Σουηδία, Ιρλανδία, Κύπρο, κερδίζει μερίδια στη παγκόσμια αγορά».


Ο κος Ριζόπουλος σχολίασε και την απόφαση της εταιρίας να δραστηριοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής: «Το 2013 μεταφέραμε την έδρα μας από την Θεσσαλονίκη στην Κομοτηνή για λόγους οικονομίας κλίμακας και χαιρόμαστε που συγκροτήσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Αισθανόμαστε περηφάνια για αυτό γιατί η Interplast είναι πρώτη σε πωλήσεις πλαστικών σωλήνων για κτιριακές εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης στην ελληνική αγορά. Βρισκόμαστε από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα και από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ζάκυνθο, δεν υπάρχει σημείο το οποίο να είναι απάτητο από την εταιρεία».


Όσο για τη συνεργασία, τέλος, με πολλές αξιόλογες εταιρίες της περιοχής, ο κος Ριζόπουλος λέει: "Στην ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης υπάρχουν πολύ αξιόλογες εταιρείες και συνεργαζόμαστε, μιλάμε με όλους".


Καταλήγει με ένα μήνυμα που αντικατοπτρίζει όλους όσους δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν: "Όλοι μας περιμένουμε αυτό που λέγεται ανάκαμψη. Σαν εταιρεία η φετινή χρονιά μας βρίσκει με ένα καλό ποσοστό αύξησης. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο προσχέδιο νόμου του υπουργείου  Παιδείας,  διευκρινίζεται πλήρως με  όρους και προϋποθέσεις και   ποιοι έχουν το δικαίωμα των μετεγγραφών.  Τα κριτήρια βέβαια σε πολλούς είναι γνωστά.