fbpx Οι κλέφτες της στέρησαν πολύτιμα προσωπικά έγγραφα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΩΓΗΣ

Οι κλέφτες της στέρησαν πολύτιμα προσωπικά έγγραφα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ροδόπη
Κλοπή

Η Καρίνα Μικογιάν, καθηγήτρια πιάνου, φωνητικής και χορωδίας, κάτοικος Κομοτηνής, στερείται διαβατηρίου και κατά συνέπεια όλων των απαραίτητων για εκείνη εγγράφων, όπως άδεια παραμονής, δίπλωμα οδήγησης και άλλα

 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η εξόρμηση στην παραλία της στέρησε πολύτιμα προσωπικά έγγραφα, όταν οι κλέφτες έδρασαν γρήγορα, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου τους και πήραν από το πορτ παγκάζ την τσάντα της.

Όλα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα ημέρα Τετάρτη στην παραλία Αρωγής, όπου βρέθηκε η Καρίνα Μικογιάν μαζί με την οικογένειά της και το μικρό τους σκυλάκι. Στάθμευσε το όχημά της σε μικρή απόσταση από την παραλία και ασφάλισε μέσα στο πορτ παγκάζ την τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα, προκειμένου αυτή να μην είναι σε κοινή θέα σε κάποιο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Πήρε μαζί της τα απαραίτητα για την παραλία και μαζί με τα παιδιά της απόλαυσε όμορφες στιγμές στη θάλασσα.

Όμως οι κλέφτες παραμόνευαν και χτύπησαν τη στιγμή που κανείς δεν τους έβλεπε. Παρόλο που έδρασαν τις τελευταίες μεσημεριανές ώρες, γύρω στις 5, δε μπόρεσε κανείς να τους δει εκείνη τη στιγμή, ώστε να αποτρέψει την κλοπή. Λίγο πριν την κλοπή η κα Μικογιάν είχε δει δύο νεαρούς να κινούνται στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. 


Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, οι άγνωστοι δράστες έσπασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και πήραν από μέσα την τσάντα της. Στο εσωτερικό της βρίσκονταν χρήματα, η βέρα της, το διαβατήριο, το δίπλωμα οδήγησης. "Όλα τα χαρτιά μου είχα μέσα στην τσάντα και πρέπει τώρα να τα κάνω όλα από την αρχή", μας λέει η κα Μικογιάν.

Όταν η ίδια και η οικογένειά της αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ήταν ήδη αργά, η κλοπή είχε γίνει και η τσάντα είχε αφαιρεθεί. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ψάξουν στην γύρω περιοχή, μήπως και οι δράστες πήραν από τα τσάντα χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο είχε και την πέταξαν.

Η κα Μικογιάν είχε την ελπίδα να βρει τα προσωπικά της έγγραφα, τα οποία της είναι απολύτως απαραίτητα. Η καθηγήτρια πιάνου, φωνητικής και χορωδίας ζει στην Κομοτηνή και βρίσκεται στην χώρα μας με άδεια παραμονής την οποία ανανεώνει όποτε αυτό απαιτείται.

Όμως μετά την κλοπή και την απώλεια του διαβατηρίου της δε μπορεί να παραλάβει την ανανεωμένη άδεια παραμονής. "Η διαδικασία για να βγάλω τα χαρτιά μου ξανά είναι δύσκολη, ενημερώθηκε το προξενείο στην Θεσσαλονίκη, κατάθεσα τα χαρτιά μου και μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω τρεις μήνες.

Όμως εγώ στο διάστημα αυτό δε μπορώ χωρίς διαβατήριο να παραλάβω την άδεια παραμονής μου που είναι έτοιμη, δε μπορώ να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου, είναι παρά πολύ δύσκολα", μας λέει με παράπονο η συμπολίτισσά μας και αναδεικνύει ως μείζον την έκδοση διαβατηρίου.

Είναι γεγονός ότι ακόμα και σε έναν τυπικό τροχονομικό έλεγχο η κα Μικογιάν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Το γνωρίζει και η ίδια και γι' αυτό αναβάλλει ορισμένες υποχρεώσεις που έχει σε γειτονικές πόλεις. 


Η ανταπόκριση στο αίτημα της Καρίνας Μικογιάν για άμεση έκδοση διαβατηρίου, μεταξύ άλλων, θα της δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει κανονικά τη ζωή και τις δραστηριότητές της. Άλλωστε ένας άνθρωπος που έπεσε θύμα κλοπής, δε θα έπρεπε να τιμωρείται, αντίθετα να αντιμετωπίζεται ...ανθρώπινα και με μοναδική μέριμνα την εξυπηρέτησή του. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ