fbpx Οι καταστηματάρχες θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 2017 - 11:00
"ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ" ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι καταστηματάρχες θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λευκή Νύχτα
Κική Κωνσταντινίδου
Καταστήματα
Κομοτηνή

Κική Κωνσταντινίδου: Είναι η "Λευκή Νύχτα" της αγοράς, των επαγγελματιών, είναι η γιορτή των εμπόρων και ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αγορά μας

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι εκπτώσεις στην Κομοτηνή 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Για τρίτη χρονιά φέτος θα διοργανωθεί στην Κομοτηνή η λεγόμενη "Λευκή νύχτα", δηλαδή ένα βράδυ που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ με ειδικές προσφορές και παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη, με την ευθύνη της διοργάνωσης να ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο. Ωστόσο φέτος, η "Λευκή Νύχτα" δεν θα είναι ενταγμένη στο φεστιβάλ Via Egnatia, όπως ήταν τις δύο προηγούμενες χρονιές και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Κική Κωνσταντινίδου, μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm και εξήγησε γιατί: "Θα είναι η τρίτη χρονιά που θα διοργανώσουμε την Λευκή Νύχτα. Φέτος δεν θα γίνει με κάποιον φορέα ούτε μέσα στο via egnatia, ούτε με κάποιον άλλο φορέα. Είναι καθαρά η "λευκή νύχτα" η γιορτή της αγοράς, των επαγγελματιών, είναι η γιορτή των εμπόρων και ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αγορά μας, να αναδείξουμε τα καταστήματά μας, να αναδείξουμε τα εμπορεύματά μας και την ποιότητα. Να φέρουμε κόσμο από όμορους νομούς αλλά και όχι μόνο. Φέτος την οργανώνουμε μόνοι μας, δεν έχουμε ορίσει ακόμη ημερομηνία, δεν έχουμε καταλήξει. Το σίγουρο είναι ότι την κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τα Επιμελητήρια. Ακόμη είμαστε στην διεργασία για το πώς θα γίνει, ποια ημερομηνία θα γίνει, για τις χρηματοδοτήσεις από χορηγίες και όλα αυτά".


Μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντινίδου επεσήμανε πώς "Θα την οργανώσουμε μόνοι μας για να αποδείξουμε ότι μπορεί η αγορά, μπορούν οι επαγγελματίες, μπορούν οι έμποροι παρόλη την κρίση, παρόλα τα προβλήματα τα οποία έχουμε και παρόλες τις δύσκολες συνθήκες και την υπερφορολόγηση, μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας προσπάθειες και να αναδείξουμε τα καταστήματά μας και την πόλη μας μέσα από αυτό" υπογραμμίζοντας ότι η διοργάνωση της "Λευκής Νύχτας" θα θεσμοθετηθεί σε ετήσια βάση. 


Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ
Όσο για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των εκπτώσεων που διανύουμε, η κα Κωνσταντινίδου είπε ότι και στην Κομοτηνή τα πράγματα ήταν ανάλογα με την υπόλοιπη Ελλάδα και ότι οι εκπτώσεις κινήθηκαν πτωτικά μεν, αλλά από την άλλη πτωτική ήταν η πορεία του εμπορίου όλη τη χρονιά: "Είμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο των εκπτώσεων, των μεγάλων εκπτώσεων της καλοκαιρινής περιόδου που άρχισε την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάει μέχρι τις 31/8. Πτωτικά είμαστε σε σχέση με πέρσι αλλά πτωτική είναι γενικότερα όλη η αγορά και όλη η χρονιά φέτος. Τώρα είναι το τελευταίο δεκαήμερο που κινείται πάλι κάπως η αγορά γιατί μεγαλώνουν τις εκπτώσεις και τις προσφορές τους τα καταστήματα οπότε είναι ένα δέλεαρ για τους καταναλωτές να βγουν να ψάξουν και να προμηθευτούν προϊόντα σε ακόμη καλύτερες τιμές. Το πρώτο δεκαήμερο, δεκαπενθήμερο δούλεψε καλά η αγορά, κάναμε μια κοιλιά στη μέση των εκπτώσεων και τώρα ευελπιστούμε στο τελευταίο δεκαήμερο".


Μια σχετικά άνοδος αναμένεται μετά τις 25 Αυγούστου οπότε και οι Κομοτηναίοι θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, ενώ ίσως να βοηθήσει και η παράταση των εκπτώσεων που φέτος θα διαρκέσουν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου κατόπιν συμφωνίας του Εμπορικού Συλλόγου με την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, όπως εξήγησε η κα Κωνσταντινίδου: "Μετά τις 20-25 Αυγούστου ξεκινάνε και επιστρέφουν όλοι οι εκδρομείς, επιστρέφουν όλοι όσοι έχουν εξοχικά και προετοιμαζόμαστε πλέον για τον Σεπτέμβρη που είναι ένας πολύ δυνατός μήνας με τα σχολικά να ξεκινάνε, με τον προγραμματισμό για τον χειμώνα, τον προγραμματισμό για την θέρμανση, που όλα αυτά επιβαρύνουν τα νοικοκυριά πάρα πολύ οπότε και εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος και σαν αγορά είπαμε ότι και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις τις οποίες φέτος μας έδωσε ο νόμος το δικαίωμα να τις κάνουμε όποτε εμείς επιθυμούμε σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια αποφασίσαμε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα ενδιάμεσα δεκαήμερα προσφορών να τα κάνουμε από τις 1-15 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να παρατείνουμε την περίοδο εκπτώσεων". 


Τέλος, οι επαγγελματίες της Κομοτηνής αποχαιρετούν με χαμόγελο το καλοκαίρι που φεύγει, το οποίο μπορεί να μην απέδωσε τα αναμενόμενα στα ταμεία τους, ωστόσο καταγράφηκε μία σχετική κίνηση ειδικά στις παραλιακές περιοχές της Ροδόπης: "Μέσα στην Κομοτηνή δεν πήραμε και πάρα πολλά από την κίνηση του κάθετου άξονα είναι η αλήθεια, αλλά είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από το μερίδιο που πήραν τα παραλιακά μέρη όπως είναι το Φανάρι το οποίο είχε μια αρκετά καλή επισκεψιμότητα και από Βούλγαρους και από Ρουμάνους. 


Το Φανάρι από την στιγμή που δούλεψε φέτος το καλοκαίρι και έγινε ένας σχετικός τζίρος στα καταστήματα και στις παραλίες αυτό θα μεταφραστεί σε χρήματα στα καταστήματα της Κομοτηνής διότι θα μπορέσουνε οι επαγγελματίες να κάνουνε κάποιες αλλαγές, να κάνουνε κάποιες ανακαινίσεις" κατέληξε η κα πρόεδρος. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέραν του προβλήματος της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που είναι βεβαίως πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση, αυτό που ενδιαφέρει και προβληματίζει όλους τους πολίτες, είναι η επόμενη ημέρα.