fbpx Ο «τραγέλαφος» με τα κλειστά σχολεία και μία σωστή πρόταση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2017 - 11:09
ΑΝΑΨΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο «τραγέλαφος» με τα κλειστά σχολεία και μία σωστή πρόταση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχολεία
Εκπαίδευση
Δήμος Κομοτηνής
Δημοτικό Συμβούλιο

Οι αποφάσεις για το αν θα κλείσουν τα σχολεία πρέπει να παίρνονται την ίδια μέρα το πρωί και όχι το μεσημέρι της προηγούμενης, υποστήριξαν δημοτικοί σύμβουλοι


Υπεραμύνθηκαν της απόφασης του δημάρχου Κομοτηνής να κλείσει τα σχολεία, ακόμα και την ηλιόλουστη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, μέλη της δημοτικής αρχής

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πρώτος ο Σπάρτακος έθεσε δημόσια ερωτήματα για το κλείσιμο των σχολείων στο Δήμο Κομοτηνής με αφορμή την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Επειδή όμως πειστικές απαντήσεις δεν έλαβε, το θέμα επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Αυτή τη φορά απαντήσεις ζήτησε η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μία σειρά αντεγκλήσεων. Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης απουσίασε, λόγω ασθένειας, από την συνεδρίαση και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει ο ίδιος. 


Ποιες ήταν οι αιτίες για τη τόσο μεγάλη διάρκεια στο κλείσιμο των σχολείων, ρώτησε η κ. Λαφτσή, κάνοντας λόγο για τραγέλαφο όταν αναφέρθηκε στο κλείσιμο των σχολείων του Δήμου την περασμένη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία, όπως είπε, «έξω ήταν χαρά θεού με ηλιοφάνεια και έκλεισαν τα σχολεία. Δεν μπορούμε ελαφρά την καρδία να κλείνουμε τα σχολεία», πρόσθεσε η κ. Λαφτσή και επέμεινε στο να λάβει απαντήσεις. Σε ποια κατάσταση είναι τα σχολεία που απαιτούνται εφτά μέρες αποχή από τα μαθήματα, ώστε να είναι ικανά τα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα, ρώτησε ακόμα. 


Απαντήσεις ανέλαβε να δώσει ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Γκαράνης, λέγοντας τα εξής: «Από την Κυριακή ήμασταν στα σχολεία μαζί με τους καθηγητές και ανάψαμε τη θέρμανση για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία. Μιλάμε για σχολεία με τεράστιες αίθουσες, τουλάχιστον τα σχολεία της δευτεροβάθμιας, με εργαστήρια τεράστια. Θα μπορούσαν να πάνε τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε θερμοκρασία 8 με 10 βαθμούς; Ακόμα και την τέταρτη μέρα αυτή ήταν η θερμοκρασία γιατί έξω είχε από  -2 μέχρι -10». Τότε να καταργήσουμε τα σχολεία, αντέτεινε η Ελένη Λαφτσή και αναφέρθηκε στα φροντιστήρια που λειτουργούσαν κανονικά. Η αναφορά αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Γκαράνη που της πρότεινε το εξής: «κάντε μια βόλτα στα σχολεία και αν βρείτε αίθουσα κάτω από 60 τετραγωνικά που μπορεί να ζεσταθεί...». Εμείς προσέχουμε τους μαθητές, είπε ακόμα ο κ. Γκαράνης. 


Ειδική μνεία έκανε ο αναπληρωτής δημάρχου Μανώλης Ταπατζάς στο κλείσιμο των σχολείων την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Αναλυτικά είπε: Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου κοιτάζοντας το επίσημο δελτίο της ΕΜΥ διαπιστώναμε ότι θα έχει θα έχει χιόνι όλη τη νύχτα.  Όταν ρίχνει το χιόνι που ρίχνει και όταν έχουμε το επίσημο δελτίο της ΕΜΥ ότι θα χιονίσει μέχρι το πρωί, τι θα μπορούσε να κάνει ένας δήμαρχος; Οι συνθήκες ήταν ακραίες, είχαμε πολλά χρόνια να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις». Την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων υπερασπίστηκε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Σωτηρακόπουλος, λέγοντας «αν είχατε δέκα κατάγματα από παιδιά τότε τι θα γινόταν;».

Οι αποφάσεις για το αν θα κλείσουν τα σχολεία πρέπει να παίρνονται την ίδια μέρα το πρωί και όχι το μεσημέρι της προηγούμενης, υποστήριξε η Ελένη Λαφτσή και μαζί της συμφώνησε και ο επικεφαλής του Σπάρτακου Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. «Παλιά τα σχολεία έκλειναν με απόφαση την ίδια μέρα το πρωί και όχι από το μεσημέρι της προηγούμενης και έπειτα είμαστε όλοι στις καφετέριες», είπε ο κ. Καραΐσκος, με την συζήτηση να ολοκληρώνεται χωρίς τελικά να μάθουμε σε ποια κατάσταση είναι τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κομοτηνής και αν τελικά απαιτείται η ενεργειακή τους αναβάθμιση, ώστε σε μία επόμενη κακοκαιρία να μην κλείσουν και πάλι επί μακρόν. 


Αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο; Περισσότερα ανοιχτά σχολεία!
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προλειαίνουν το έδαφος για να διαχειριστούν το τέλος του αποθέματος της αντιπολιτευτικής υπομονής  στο Σύριζα, ώστε να περάσουν  στην αντεπίθεση,  με διευρυμένη παροχολογία.