ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ

Ο νοτιάς φέρνει προβλήματα στο λιμάνι Ιμέρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ίμερος
Λιμάνι Ιμέρου
Αλιεία

Τι ζητούν οι ψαράδες της περιοχής - ποιο το χρόνιο πρόβλημα που τους ταλανίζει

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει για άλλη μια χρονιά ο καιρός στους ψαράδες του Ιμέρου, αφού πάντα ο νοτιάς φυσάει «εναντίον» τους. Όπως επεσήμανε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο Θόδωρος Παρίσης που είναι πρόεδρος του τοπικού αλιευτικού συλλόγου, συμβαίνει το εξής: «Το λιμάνι έγινε σε λάθος τοποθεσία απέναντι στο νοτιά και κατεβάζει όλα τα φερτά υλικά, άμμο, φύκια και άλλα. Ήδη, το πρόβλημα προέκυψε και πάλι, τα μισά τα σκάφη του Ιμέρου -τα πιο μεγάλα- μετακινήθηκαν ήδη στο λιμάνι της Μαρώνειας και τα πιο μικρά -μέχρι προχθές πριν το νοτιά- ήταν εντάξει αλλά τώρα όλοι διαμαρτύρονται, λόγω του ότι κρατάει νοτιάς και τα νερά είναι πατημένα όπως το λέμε εμείς".


Για παλιό σκηνικό, έκανε λόγο ο κος Παρίσης "φαγάνες, γκρέιντερ από τον Δήμο ή από την περιφέρεια και όποιος μπορεί να βοηθήσει για να μην ταλαιπωρούνται αυτοί οι άνθρωποι. Ο Δήμος από την προηγούμενη φορά έκανε το σκάψιμο με τη φαγάνα. Με τα φορτηγά του δήμου όσα έβγαζε τα μαζεύαμε και τα πηγαίναμε κάπου αλλού για να μη ξαναφουσκώσει η θάλασσα και ξανάρθουν πάλι μέσα».


Το ζήτημα όμως είναι ότι πρέπει να γίνουν μόνιμες παρεμβάσεις, λέει ο κος Παρίσης, διαφορετικά οι ψαράδες θα ταλαιπωρούνται συνεχώς από αυτή την κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης θέσης του λιμανιού σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες: "Αυτό το πράγμα θα διαιωνίζεται έτσι και θα ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. Πολλές φορές οι άνθρωποι πάνε και 2 και 3 φορές στη Μαρώνεια να σηκώσουν τα δίχτυα να πάνε στον Ίμερο  και να ξαναγυρίσουν στη Μαρώνεια. Πρόκειται για ταλαιπωρία αφάνταστη. Το μεροκάματο που βγάζουν το τρώνε στις βενζίνες. Εμείς απευθυνθήκαμε στην περιφέρεια κατ' επανάληψη, όσοι μπορούν να βοηθήσουν και να συνδράμουν, όλοι βοηθούν δεν είπε κανένας όχι, ότι μπορεί ο καθένας βοηθάει. Απλώς είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. 


Είπαμε τουλάχιστον να μην το κάνουμε μέσα στο χειμώνα, να σκάβεται μια φορά την άνοιξη και μέχρι τον Οκτώβριο Νοέμβριο να μπορεί να αντέχει».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο κύβος ερρίφθη για τη συνεργασία των παρατάξεων «Περιφερειακή Αναγέννηση» του νέου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του  Κωστή Σιμιτζή επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»,  για την επόμενη διοίκη