fbpx Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης με τα Καλάσνικοφ θέλει να επιστρέψει τα κλεμμένα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2017 - 11:00
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ATM

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης με τα Καλάσνικοφ θέλει να επιστρέψει τα κλεμμένα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έγκλημα
Εγκληματική Οργάνωση
Θεσσαλονίκη
Κομοτηνή
Καβάλα
Ξάνθη

Σε δίκη 18 άτομα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η απουσία δικηγόρου για έναν εκ των 18 συνολικά κατηγορουμένων, ήταν η αιτία διακοπής της πολύκροτης δίκης της εγκληματικής οργάνωσης με τα Καλάσνικοφ στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή. Πρόκειται για την υπόθεση που ξεκίνησε με 31 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 13 αθωώθηκαν, ενώ για 8 από αυτούς το πρωτόδικο δικαστήριο ανακοίνωσε βαριές ποινές στέλνοντάς τους στην φυλακή. Ορισμένοι βρίσκονται ήδη 5,5 χρόνια στη φυλακή αναμένοντας το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα κρίνει ξανά την υπόθεση. 


Η αποκαλούμενη «συμμορία με τα καλάσνικοφ» το χρονικό διάστημα από 03-04-2012 έως 18-06-2012 διέπραττε στη Βόρεια Ελλάδα ληστείες σε τράπεζες και διαρρήξεις σε ΑΤΜ με τη χρήση εκρηκτικών υλών. Η εξάρθρωση της οργάνωσης είχε επέλθει έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και είχε ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου 2012. Είχε διαπιστωθεί ότι η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε τράπεζες, με χρήση βαρέου οπλισμού στις περιοχές της Καβάλας, Σερρών, Ροδόπης και Θεσσαλονίκης.

Επίσης, είχαν προβεί σε δέκα διαρρήξεις Α.Τ.Μ. στις περιοχές της Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Σίνδου και Έβρου, εννέα εκ των οποίων με χρήση εκρηκτικών υλών, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 03-06-2012. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν στην πόλη της Καβάλας, 23 άτομα, ηλικίας 24 έως 50 ετών, ενώ έγιναν συλλήψεις και στην Αθήνα. 


Ενώπιων της δικαιοσύνης τον Δεκέμβριο του 2013 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής είχαν εμφανιστεί 31 κατηγορούμενοι σε μία δίκη που διήρκησε σχεδόν για έναν ολόκληρο μήνα, πάντα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό το βλέμμα δεκάδων πάνοπλων αστυνομικών. Είχαν αθωωθεί τότε συνολικά 13 άτομα, ανάμεσά τους ένας δικηγόρος Καβάλας και ένας συνοριακός φύλακας από την Αθήνα.


ΟΙ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ» ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτόδικο δικαστήριο ξεχώρισαν οι Τζελεπάκης Αλέξανδρος, Μακαδασίδης Αλέξανδρος, Μπάτζιος Νικόλαος και Στεφανίδης Αλέξης-Άρης, που εισέπραξαν ποινές κάθειρξης πολλών ετών, που για κάποιους φτάνουν μέχρι και τα 79 χρόνια. Στη φυλακή επέστρεψαν μετά το δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2013 με ποινές κάθειρξης οι Τοβιζαρσκι Γκόραν, Νικόλαος Μπάτζιος, Αλέξανδρος Τζελεπάκης, Παπαντώνης Θωμάς, Μακαδασίδης Αλέξανδρος, Στεφανίδης Αλέξης-Άρης, Σιχλίδης Σπυρίδων και Μουζενίδης  Ιωάννης. Οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις. 


ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 18 ΚΑΤΗΓΟΥΡΟΥΜΕΝΟΥΣ
Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης η υπόθεση επανήλθε προ ημερών με 18 κατηγορούμενους. Όμως ένας από αυτούς στερούνταν συνηγόρου υπεράσπισης. Το δικαστήριο εκ του Νόμου έπρεπε να ορίσει δικηγόρο για τον έναν εκ των 18 κατηγορουμένων. Και φυσικά αυτός έπρεπε να έχει τον εύλογο χρόνο των πέντε τουλάχιστον ημερών για να διαβάσει τα της υπόθεσης. Έτσι και έγινε με τους δικαστές να ορίζουν δικηγόρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και να αποφασίζουν τη διακοπή της δίκης. Δικηγόροι από την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και αλλού έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. 


ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Τον φερόμενο και ως αρχηγό της οργάνωσης Μακαδασίδη Αλέξανδρο του Οδυσσέα, κάτοικο Ν. Ζυγού Καβάλας, που πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος, του επιβλήθηκε ποινή 75 χρόνια και οδηγήθηκε στη φυλακή, εκπροσωπεί ο δικηγόρος Αθηνών και τέως δικαστικός λειτουργός Δημήτρης Καλουτάς. Εν αναμονή της δίκης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κος Καλουτάς διατύπωσε ένα νέο στοιχείο για τον άνθρωπο που υπερασπίζεται περί της ειλικρινούς του μεταμέλειας και περί της προθέσεως του να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα. 


Ήδη ο 29χρονος Αλέξανδρος Μακαδασίδης πατέρας ενός παιδιού έχει εκτίσει ποινή 5,5 ετών και σήμερα κρατείται στις φυλακές των Τρικάλων. 
Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης η δίκη με τους 18 κατηγορούμενους αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.