fbpx Λειψανδρία αστυνομικών στη Ροδόπη, αίτημα συνάντησης με τον Τόσκα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ, ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Λειψανδρία αστυνομικών στη Ροδόπη, αίτημα συνάντησης με τον Τόσκα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
αστυνομία
Αστυνομικοί
Νίκος Τόσκας
Ροδόπη

Στερεί από την ασφάλεια του πολίτη το αναγκαίο αστυνομικό προσωπικό

Έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται τον τελευταίο μήνα στη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου με διμοιρία υποστήριξης και των γραφείων του μειονοτικού
κόμματος ΚΙΕΦ

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά προβάλλει μία συνάντηση των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα. Ο κος Τόσκας θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ", στην Κομοτηνή την προσεχή Κυριακή για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, και καθώς είναι ο καθ ύλη αρμόδιος για θέματα της ΕΛΑΣ, υπάρχει αίτημα εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού για συνάντηση και συζήτηση μαζί του με κυρίαρχο το αίτημα της ενίσχυσης με προσωπικό. Η λειψανδρία ήταν πάντα ζητούμενο για την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση. Όμως τον τελευταίο μήνα, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων αστυνόμευσης που λαμβάνονται, τα οποία τείνουν να γίνουν μόνιμες υπηρεσίες, συντελούν και αυτά στην αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης. 


Ποια είναι τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης
Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ο εγκλεισμός τους σε φυλακή στην Αδριανούπολη, προκάλεσε αλλαγές στην αστυνόμευση, με τις εντολές να θέλουν την αυξημένη φύλαξη συγκεκριμένων σημείων στη Ροδόπη, όπως το Τουρκικό Προξενείο και τα γραφεία του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ-DEB. 


Ειδικά για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής παρά τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, στην πολιτική και φυσική τους ηγεσία (Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης – Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας – Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ.), δεν κατέστη δυνατή η μείωση των αστυνομικών που διατίθενται στην 24ωρη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου (δηλαδή 5 αστυνομικοί στην μπροστινή σκοπιά, 5 στην πίσω σκοπιά και 20 αστυνομικοί σε καθήκοντα εποχούμενης στατικής δύναμης) και στην φύλαξη της οικίας του Τούρκου Προξένου (10 αστυνομικοί, δηλαδή 5 στην σκοπιά και 5 σε εποχούμενη στατικής δύναμης). Όλα τα προηγούμενα χρόνια η φύλαξη των παραπάνω στόχων πραγματοποιούνταν επιτυχώς και χωρίς σοβαρά προβλήματα από σύνολο δύναμης 19 αστυνομικών ημερησίως.


Έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται τον τελευταίο μήνα σε στόχους μουσουλμανικού ενδιαφέροντος, τα οποία τείνουν να γίνουν μόνιμες υπηρεσίες, συντελούν και αυτά στην αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης (φύλαξη Προξενείου με διμοιρία υποστήριξης – γραφεία μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ κ.λ.π.) .


Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να στερείτε από την ασφάλεια του πολίτη το αναγκαίο αστυνομικό προσωπικό και η υπάρχουσα δύναμη της Δ.Α. Ροδόπης να μην επαρκεί προκειμένου εφαρμοστεί το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας Αστυνομικού προσωπικού και χορήγησης ημερησίων αναπαύσεων σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001.


Πρόσφατα, επίσης, εκδόθηκε νέα διαταγή συγκρότησης δύο μονάδων ελέγχου (μπλόκα), ένα στην διασταύρωση Φαναρίου και ένα δεύτερο στο σταθμό Διοδίων Ιάσμου – Εγνατίας Οδού, με την επάνδρωση αυτών με τουλάχιστον δύο αστυνομικούς για την αντιμετώπιση των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.


Στην διαταγή αυτή υπενθυμίζετε στους αστυνομικούς το Μνημόνιο Λειτουργίας Μονάδων Ελέγχου (Μπλόκα), πλην όμως δεν επανδρώνονται αυτά με τον ελάχιστο αριθμό που ορίζεται από το μνημόνιο (5 αστυνομικοί).


Η επιστολή στον Νίκο Τόσκα

Το αίτημα συνάντησης των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης με τον αν. υπουργό Νίκο Τόσκα, έρχεται στον απόηχο επιστολής της Ένωσης με αποδέκτη τον ίδιο, στην οποία κρούουν "καμπανάκι για τη λειψανδρία που παρατηρείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης. Σε αυτήν ειδική μνεία γίνεται από την Ένωση στον υπερδιπλασιασμό της αστυνομικής δύναμης, που διατίθεται καθημερινά για τη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου και της οικείας του Τούρκου Προξένου, ενώ επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη του Προξενείου και των γραφείων του ΚΙΕΦ, τα οποία συντελούν στην περαιτέρω αφαίμαξη των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Επίσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εστιάζει στην ανάγκη να ιδρυθεί Αστυνομικός Σταθμός ή Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων στη Νυμφαία, που με ικανό αριθμό αστυνομικής δύναμης θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις, που απορρέουν από τη ραγδαία αυξανόμενη κίνηση οχημάτων στο συνοριακό αυτό σημείο διέλευσης. 


Τέλος γίνεται αναφορά στο ότι ο νομός Ροδόπης είναι όμορος του νομού Έβρου που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου μεταναστών επί σειρά ετών και το προσωπικό της αστυνομίας καλείται να διαχειριστεί το έντονο και με αυξητικές τάσεις πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.


Το αίτημα που προβάλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι αυτό της αύξησης της ενισχυτικής δύναμης με αριθμό αστυνομικών ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.