fbpx Κοινή αναφορά ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών στο δύσκολο 2017
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Κοινή αναφορά ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών στο δύσκολο 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης
Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης
Οδοντιατρικός Σύλλογος Ροδόπης
Κοπή πίτας

Τι κατέθεσαν ενώπιων των συναδέλφων τους Βασίλης Λούρμπας, Βασίλης Τσανίδης και Αλέξανδρος Τσαπέκος


Βραβεύσεις για συνταξιοδοτηθέντες επιστήμονες και για παιδιά ιατρών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε ήρεμο και χαλαρό κλίμα ενώνοντας τις δυνάμεις τους από κοινού, Ιατρικός,  Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογος Ροδόπης, έκοψαν την ετήσια πρωτοχρονιάτικη πίτα τους το βράδυ του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στην Κομοτηνή.

Η κοπή της πίτας πάντοτε είναι αφορμή για τον απολογισμό της χρονιάς που έγινε από τους τρεις προέδρους των συλλόγων,  τον Βασίλη Λούρμπα πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου,  Βασίλη Τσανίδη πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου και Αλέξανδρο Τσαπέκο πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Κοινή αναφορά και των τριών ήταν ότι το 2017 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την πατρίδα μας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου,  αλλά και ειδικότερα για τον κλάδο τους που σχετίζεται με την πολιτική για την υπερφορολόγηση, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τον περιορισμό του κύκλου εργασιών, των χαμηλών αμοιβών.  


Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βασίλης Λούρμπας,  γίνεται ένας αγώνας για την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών από την πλευρά των ιατρών, αλλά η Πολιτεία επιμένει να υποβαθμίζει το επάγγελμα του γιατρού. Αφορμή και οι πρόσφατες συμβάσεις που προκήρυξε το υπουργείο, στην ιατρική εξέταση ανά ασθενή, αν αφαιρεθούν η φορολογία και οι κρατήσεις, αποτιμάται με το ποσό 0,7€. Με τέτοιες τιμές βέβαια επόμενο είναι να μην υπογραφεί καμία σύμβαση και να μη συμβληθεί κανένας γιατρός εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης,  όπως βέβαια και σε πανελλαδική κλίμακα. 


Ο Βασίλης Τσανίδης πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι στις δύσκολες αυτές συνθήκες ο σύλλογος προσπάθησε να σταθεί δίπλα στους οδοντιάτρους, να διευκολύνει την καθημερινότητά τους, να ενισχύσει την διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση τους, αφού λόγω των πολλαπλών προβλημάτων πολλοί οδοντίατροι έκλεισαν τα οδοντιατρεία τους και εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό. 


Αλλά και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αλέξανδρος Τσαπέκος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί, καθώς και τη νέα πολιτική που εφαρμόζει από την πλευρά του ο ΕΟΠΠΥ και το υπουργείο, για το άνοιγμα υποτίθεται του επαγγέλματος, τις άδειες φαρμακείων σε μη φαρμακοποιούς, αλλά και την πολιτική των γενόσημων φαρμάκων. 


Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βασίλης Λούρμπας και τυχερή της βραδιάς ήταν η ΩΡΛ Ρούλα Δουδουλακάκη. Το δώρο ήταν μία χρυσή λίρα.  Βραβεύτηκαν επίσης με ένα συμβολικό ποσό έξι παιδιά μελών των τριών συλλόγων που εισήχθηκαν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Πρόκειται για τους Ολίνα Ντιάκαλη Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, Νικόλαο Παπαχρήστου Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ, Κατερίνα Φέτσιου Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών, Ιωάννη Χαμζαδάκη Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Καβάλας, Μηλίτσα Αχυροπούλου Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελευθέριο Μωρρέ Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης. 
Επίσης τιμητική πλακέτα δόθηκε σε δύο γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2017, στον παιδίατρο κο Κουτσογιάννη και στον οφθαλμίατρο κο Παναγόπουλο. 


Από πολιτικές παρουσίες στην πίτα ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά,  που βέβαια πλην της βουλευτικής του ιδιότητας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είναι  γιατρός.  Και όπως αναφέρει  πάντοτε ο ίδιος, πρώτα είναι γιατρός και μετά πολιτικός, γιατί η μία ιδιότητα κρατά για λίγο, η άλλη για μια ζωή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.