fbpx Κάθε χρόνο και περισσότερες οι οικογένειες που απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Κάθε χρόνο και περισσότερες οι οικογένειες που απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανθρακικός
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής
Προσφορά
Ποδόσφαιρο

75 οικογένειες βρίσκουν υλική και ψυχολογική στήριξη στο Κέντρο


Σ. Μουρατίδου: «Οι οικογένειες που απευθύνονται στο κέντρο αυξάνονται λόγω κρίσης»

Διονύσης Βοργιάς

Μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανθρακικού, μαζί με χορηγούς της ομάδας, επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, δείχνοντας έμπρακτα ότι βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενόψει των Χριστουγέννων.


Οι παίκτες της ομάδας ξεναγήθηκαν στον χώρο, ρώτησαν πως μπορούν να συνδράμουν στην καθημερινή προσπάθεια του Κέντρου, και δώρισαν αθλητικό υλικό. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Πανθρακικός και με πρωτοβουλία δύο χορηγών της ομάδας, του Νίκου Καραδημούλα (κρεοπωλείο) και του Χρυσόστομου Κάρρου (ταβέρνα ‘Οι Θράκες’), οι οποίοι παρείχαν τρόφιμα.


Τον Πανθρακικό εκπροσώπησαν οι αθλητές του Μαυρουδής Μπουγαΐδης, Μπερτράν Ρομπέρ, Κώστας Κάρδαρης, Ηλίας Πολίμος, Παναγιώτης Πετρούσης, Χαράλαμπος Ζυγκερίδης, ο προπονητής Κώστας Βασιλακάκης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Φίλιππος Μπολοβίνης, ο γενικός αρχηγός Χάρης Μαυρομάτης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Χάρης Παρασκευόπουλος.


Μ. Μπουγαΐδης: «Θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη»


Ένας από τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού είναι ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, ο οποίος πάντα με χαρά παραβρίσκεται σε αυτές τις δράσεις. «Οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να γνωρίζουν πως υπάρχει βοήθεια, κι εμείς προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε δίπλα τους, όχι μόνο στις γιορτές αλλά σε καθημερινή βάση. Το ποδοσφαιρικό τμήμα θέλει να έχει κοινωνικό έργο και να βρίσκεται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη», ανέφερε για τη σχέση Πανθρακικού-κοινωνίας, ενώ δεσμεύτηκε πως «σαν ομάδα περιμένουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους, σε οποιοδήποτε παιχνίδι επιλέξουν, ώστε να βρεθούν κοντά μας, γιατί κι εμείς έχουμε ανάγκη τη φωνή τους. Τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκαλιές».


Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Πανθρακικού, Χάρης Παρασκευόπουλος, ανέδειξε τη προσπάθεια της ομάδας να βοηθάει στο μέτρο του εφικτού την κοινωνία. «Έχουμε ένα σύνθημα ...όλη η πόλη μια ομάδα, το οποίο θέλουμε να εφαρμόζουμε στην πράξη, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα κάνει πολλές κοινωνικές δράσεις και θα συνεχίσει, διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του Πανθρακικού».
Από πλευράς του Κέντρου, η κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου, ευχαρίστησε για την προσφορά. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση που μας επισκέφτηκε η ομάδα του Πανθρακικού, με σκοπό να μας γίνει δωρεά αθλητικών ειδών, τα οποία θα διανείμουμε στα παιδιά. Ήταν μία πρωτοβουλία του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος μας ενημέρωσε και για την πρωτοβουλία των δύο χορηγών του Πανθρακικού να παράσχουν τρόφιμα στις οικογένειες», είπε.


75 οικογένειες βρίσκουν υλική και ψυχολογική στήριξη στο Κέντρο
Κάθε χρόνο και περισσότερες είναι οι οικογένειες που απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, καθώς ολοένα και πιο πολλοί δημότες πλήττονται καίρια από την οικονομική κρίση. Μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό πλαίσιο, το Κέντρο προσπαθεί, με την αρωγή ιδιωτών, να βάλει «πλάτη» για πολλές οικογένειες.


Συγκεκριμένα, 75 οικογένειες βρίσκουν στήριξη. Όπως μας ενημερώνει η κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου «οι ανάγκες είναι πολλές και οι οικογένειες που απευθύνονται στο κέντρο στήριξης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει έντονα τη Θράκη. Θεωρούμε πολύ σημαντικές τις συνεισφορές ομάδων και συλλόγων, και θεωρούμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του κέντρου». Για το περιεχόμενο της βοήθειας που προσφέρει το κέντρο θα προσθέσει ότι «τα υλικά είδη, τα οποία ζητάμε, και οι δράσεις που κάνουμε με σκοπό της συγκέντρωσή τους, έχουν να κάνουν με τη συστηματική στήριξη 45 περίπου οικογενειών, στις οποίες παρέχουμε μηνιαία υλική στήριξη. Όμως, η βοήθεια του κέντρου δεν έχει να κάνει μόνο με την υλική στήριξη, καθώς στις 75 οικογένειες με τις οποίες συνεργαζόμαστε ενεργά παρέχουμε υπηρεσίες, όπως η λογοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη, η συμβουλευτική γονέων, αλλά και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης». Συνεπώς, το Κέντρο παρέχει υλική αλλά και ψυχολογική υποστήριξη.


Στο τέλος, διευκρίνισε ότι στην πορεία της λειτουργίας του κέντρου υπήρξε πάντοτε συνεργασία και με φορείς της πολιτείας αλλά και με κοινωνικά ενεργούς εθελοντές ιδιώτες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποιος,  η τι φταίει που φτάσαμε να φορτωθεί σε τέτοια μεγάλα ποσοστά επιδημιολογικά η χώρα μας, αλλά  και ο νομός Ροδόπης,  προφανώς είναι ένα δύσκολο ερώτημα για να απαντηθεί.