fbpx Κατέθεσε υπέρ της αθωότητας του 32χρονου Σύριου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ

Κατέθεσε υπέρ της αθωότητας του 32χρονου Σύριου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρομοκρατία
Αλεξανδρούπολη
Σύλληψη

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας των παιδιών της

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες Τρίτη 31/10 η σύζυγος του 32χρονου Σύριου που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη με την κατηγορία της συμμετοχής στην εξτρεμιστική οργάνωση ISIS. Η20χρονη Ταγκρίντ βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου κατόπιν σχετικού αιτήματος της συνηγόρου υπεράσπισης κας Τριανταφυλλιάς Τσιουλπά και κατέθεσε υπέρ της αθωότητας του συζύγου της. 


Η 20χρονη είχε μαζί της και τα δύο μωρά παιδιά της το ένα εκ των οποίων φέρε το όνομα Λυδία, που είναι χριστιανικό και κατά την ίδια, αλλά και κατά την υπερασπιστική γραμμή, αποδεικνύει ότι ο σύζυγος της δεν είναι εξτρεμιστής μουσουλμάνος και άρα δεν θα μπορούσε να ανήκει στους κόλπους κάποιας οργάνωσης όπως ο ISIS. 


Εξερχομένη του δικαστηρίου μετά την κατάθεσή της, η 20χρονη ζήτησε τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων ώστε ο σύζυγός της να αφεθεί ελεύθερος διότι όπως είπε, ήταν πολεμιστής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον όποιο είχε ενταχθεί μετά τη δολοφονία των δύο αδερφών του στο πλαίσιο του εμφυλίου στη χώρα. 


Η 20χρονη, μετά την κατάθεση της έφυγε από την Αλεξανδρούπολη και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει, ενώ προηγουμένως είχε αρνηθεί ότι είχε κατηγορήσει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία. Είπε μάλιστα ότι η κόρη της είναι πολύ δεμένη μαζί του, αλλά και η ίδια «δεν τρώει και δεν πίνει» και δεν ξέρει τι να κάνει μιας και είναι μόνη της στην Ελλάδα, χωρίς άλλους συγγενείς πλην του ανήλικου αδερφού της. 


Στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 32χρονος 
Εν τω μεταξύ, ο 32χρονος που κρατείτο στις φυλακές των Γρεβενών, μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς η ψυχολογική του κατάσταση εκτιμήθηκε ως πολύ άσχημη, ενώ είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας. 


Η δικηγόρος του, κα Τσιουλπά είπε ότι η κατάθεση της συζύγου ήταν χρήσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ τόνισε ότι τα περί άσκησης ενδοοικογενειακής βίας δεν ισχύουν καθώς η σχετική καταγγελία δεν έγινε από τη σύζυγο, αλλά από μέλος μίας ΜΚΟ που ασχολείται με την φροντίδα προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. 


Η κα Τσιουλπά είπε μάλιστα ότι ο ρόλος του συγκεκριμένου μέλους της ΜΚΟ «είναι απροσδιόριστος», ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς της καταγγελίας ότι ο πελάτης της χτύπησε με τηγάνι ένα από τα παιδιά του, αφού όπως είπε αν αυτό είχε συμβεί θα έπρεπε να υπήρχε και σχετική ιατροδικαστική έκθεση του βαρέως τραυματισμού του νηπίου. 


Παράλληλα με όλα αυτά, η δικηγόρος είναι σε αναμονή της απάντησης που θα εκδώσει το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης για την ένσταση που έχει υποβάλλει η ίδια σχετικά με το ένταλμα προσωρινής κράτησης του πελάτη της. Με αυτή την ένσταση η κα Τσιουλπά ζητά να αφεθεί ο 32χρονος ελεύθερος ή ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα