fbpx Η ιστορική μορφή των ΑΧΕΠΑ Πίτερ Μπάλτις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΧΕΠΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η ιστορική μορφή των ΑΧΕΠΑ Πίτερ Μπάλτις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιάννης Τζαμπάζης
ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής

Ετοιμάζεται το συνέδριο της Ξάνθης για τον Μάιο του 2018

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στην Ξάνθη βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες μια εμβληματική φυσιογνωμία της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ και αυτός είναι ο Πίτερ Μπάλτις. Ο Πίτερ Μπάλτης παρακολούθησε τις εργασίες της συνάντησης που είχαν εκεί οι τρεις οργανώσεις της Θράκης, ενόψει της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της οργάνωσης για το 2018, που θα φιλοξενήσει η Ξάνθη. 


Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο Γιάννης Τζαμπάζης από τους ΑΧΕΠΑ της Κομοτηνής, σχολίασε: "Έγινε μια συνάντηση στην Ξάνθη με το κάλεσμα του προέδρου της Ξάνθης μεταξύ Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, γιατί πριν από ένα μήνα είχε γίνει στην Κοζάνη και υπήρξαν τρείς υποψηφιότητες για το επόμενο συνέδριο του 2018 Ναύπλιο Ρόδος και Ξάνθη. Στηρίξαμε σαν Θρακιώτες τους αδερφούς από την διπλανή πόλη, γιατί ό,τι έχει σχέση με την προβολή, την ανάπτυξη και την στήριξη της ευάλωτης περιοχής της Θράκης το στηρίζουμε".


Περιγράφοντας το προφίλ του σημαίνοντος Πίτερ Μπάλτις, ο κ. Τζαμπάζης είπε μεταξύ άλλων: "Έφυγε από μικρός από την Ελλάδα, επιτυχημένος επιχειρηματίας με κατασκευαστική εταιρεία, με εταιρεία διαχείρισης real estate είναι ένας από τους πέντε ιδρυτές του ελληνοαμερικανικού lobby στο Κογκρέσο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του πατριαρχείου, είναι ο άνθρωπος που στηρίζει οικονομικά το ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο Γκράουν Ζίροου στη Νέα Υόρκη εκεί που έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και ουσιαστικά είναι υπό την αιγίδα και την οργάνωση της ΑΧΕΠΑ η κατασκευή αυτή και η όλη παρακολούθηση. Τοπικά στο τμήμα μας επειδή έχει μια πολύ στενή συγγενική σχέση με τον ταμία μας είναι γαμπρός του ο ταμίας του διοικητικού μας συμβουλίου, μας στηρίζει και οικονομικά, είναι πολύ ευαίσθητος σε εθνικά θέματα, για την Θράκη δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Συζητάμε μέσω Skype για ό,τι θέματα υπάρχουν και αν χρειαστεί παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται στην Κομοτηνή και οικονομικά μας στηρίζει. Τον καλέσαμε εμείς λόγω της συγγένειας που έχει με τον ταμία μας και τον βραβεύσαμε. Θέλουμε η Θράκη να έχει στηρίγματα. Αυτό που λέει και ο ίδιος είναι ότι έχουμε χάσει τα Σκόπια, την Κύπρο, την Θράκη πρέπει να την στηρίζουμε και δεν χάνει το ενδιαφέρον του και κάθε ευκαιρία να έρχεται εδώ. Είναι από τους ανθρώπους που έχει πάρει μέρος σε διαδηλώσεις στην Νέα Υόρκη και έχει ποδοπατηθεί από αστυνομικούς υπέρ των δικαιωμάτων της Κύπρου για την δικαίωση της Κύπρου".


Σε άλλο σημείο, ο κ. Τζαμπάζης παρατήρησε ότι "αυτοί έρχονται κάθε χρόνο και βλέπουν την εκάστοτε κυβέρνηση, υπάρχουν πολλές επενδύσεις απλώς δεν τολμάνε με την γραφειοκρατία που υπάρχει, με την ανασφάλεια, με τα πολιτικά" εν τούτοις εξέφρασε την εκτίμηση ότι "σε μερικά χρόνια τελειώνει η ταλαιπωρία αυτή, δεν μπορεί να τραβήξει άλλο, όλοι αυτοί οι κύκλοι είναι δεκαετείς. Σιγά-σιγά θα γίνουν κάποιες επενδύσεις, θα αρχίσει να έρχεται κόσμος και να αυξάνεται ο τουρισμός". 


Το συνέδριο των ΑΧΕΠΑ θα γίνει του χρόνου τον Μάη στην Ξάνθη, και η οργάνωση της Κομοτηνής προφανώς θα το στηρίξει στο μέγιστο βαθμό. "Πάντα η τοπική οργάνωση στηρίζει τα συνέδρια έχει περίπου το 20% των συνέδρων σε όλα τα συνέδρια που γίνονται και πάντα η τοπική οργάνωση Κομοτηνής στέλνει άτομο στην Αμερική στο παγκόσμιο συνέδριο" λέει ο κ. Τζαμπάζης και ανακοινώνει ότι φέτος θα πάνε ο Στάθης Κεφαλίδης, η Μαρία Σοφιανού σαν αντικυβερνήτρια Ελλάδος, ο γιός του Απόστολος σαν εκπρόσωπος των παιδιών της ΑΧΕΠΑ.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές