fbpx Η επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού στο μικροσκόπιο του Κυριάκου Μπαμπασίδη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 27 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Η επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού στο μικροσκόπιο του Κυριάκου Μπαμπασίδη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριάκος Μπαμπασίδης
Τρομοκρατία
Ελλάδα

Ο εγκληματολόγος αναλύει τα δεδομένα του πρωτοφανούς περιστατικού

Δήμος Μπακιρτζάκης

Το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, που έγινε με παγιδευμένο φάκελο αλληλογραφίας, σχολίασε στο ράδιο Χρόνος 87.54 fm ο εγκληματολόγος Κυριάκος Μπαμπασίδης. Να θυμίσουμε ότι τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος, όσο και οι δύο συνοδοί του νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας εκτός κινδύνου, μετά από τα τραύματα που υπέστησαν όταν εξερράγη ένας φάκελος που άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο Λουκάς Παπαδήμος. 


Αρχικά, ο κος Μπαμπασίδης σχολίασε τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες: «έχουμε περάσει σε χτυπήματα τα οποία ελαχιστοποιούν την προετοιμασία και τη διακινδύνευση του θύτη και ίσως μεγεθύνουν την επιτυχία του χτυπήματος σε βάρος του θύματος. Έχουμε πάει σε μια άλλη μέθοδο τώρα, η οποία είναι πολύ πιο ανώδυνη για τους θύτες και επιπλέον έχει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ότι αφορά την υστεροφημία του χτυπήματος, τον ντόρο που δημιουργείται, τον τρόμο που δημιουργείται από το χτύπημα». 


Ο κος Μπαμπασίδης εκτίμησε ότι η κοινωνία μπορεί να βρίσκεται προ μίας «αναγέννησης» των τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ το δεύτερο σημείο της παρατήρησης του είχε να κάνει με τη «διεθνοποίηση» των τρομοκρατικών χτυπημάτων: «Το δεύτερο είναι η διεθνοποίηση των χτυπημάτων αυτών, παίρνει διεθνείς διαστάσεις η ελληνικά παραγόμενη τρομοκρατία καθώς υπήρχαν φάκελοι από το Μάρτιο οι οποίοι έφυγαν στο εξωτερικό με τους γνωστούς αποδέκτες τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ κτλ. Θα έλεγα ως εκτίμηση και πρόβλεψη ότι θα επιβεβαιωθεί ότι το τελευταίο χτύπημα είναι η τρίτη πράξη του λεγόμενου σχεδίου Νέμεσις, δεύτερη πράξη με βάση τις ίδιες διακηρύξεις των τρομοκρατών ήταν ο φάκελος που εστάλη το Μάρτιο 2017 στο Σόιμπλε».


Ένας από τους προβληματισμούς που αναπτύσσεται στους κόλπους των εγκληματολόγων έχει να κάνει με το πώς έφτασε ο φάκελος στα χέρια του κου Παπαδήμου, καθώς θα έπρεπε να είχε περάσει από σειρά αυστηρών ελέγχων. Ο φάκελος είχε αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών, στην οποία ο κος Παπαδήμος είναι πρόεδρος, ενώ εξετάζεται και η ταυτότητα του προσώπου που του τον έδωσε, όπως επίσης εκτιμάται ότι η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, ήταν αρκετά μικρή για να καταστεί μη ανιχνεύσιμη. Τόσο η επιστημονική κοινότητα, όσο βέβαια και η αστυνομία ερευνούν όλες τις παραμέτρους του εγκλήματος, εν τούτοις σε ένα γενικό πλαίσιο, η άποψη του κου Μπαμπασίδη, είναι η εξής: «Ποιοτικά, το χτύπημα σίγουρα άλλαξε δεδομένα, ποσοτικά βέβαια δεν υπάρχει χρήση βαρέως οπλισμού ούτε μεγάλου υλικού, ούτε υπήρχαν μέσα βίδες ή καρφιά τα οποία με την έκρηξη θα μπορούσαν να σκορπίσουν περισσότερο τον κίνδυνο θανάτου ή ακρωτηριασμού στα θύματα διότι αυτά προφανώς θα τα εντόπιζαν τα μηχανήματα ακτινών Χ. Άρα λοιπόν περιορίστηκαν οι πραγματικοί αποστολείς στη μικρή ποσότητα του υλικού, υλικά τα οποία η τεχνολογία πλέον και στο επίπεδο της χημείας και στο επίπεδο της φυσικής προχωρά, όπως προχωρούν όλα τα πράγματα και εξελίσσονται. Βεβαίως έχουν εξελιχτεί και τα μηχανήματα που εντοπίζουν τις ύλες αλλά κάθε μηχάνημα εντοπίζει την ύλη ή τις ύλες για τις οποίες είναι φτιαγμένο, οι καινούργιες ύλες μπορεί και να μην εντοπίζονται»


Ένα από τα «δεδομένα» του συγκεκριμένου παζλ είναι το γεγονός ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ενεργοποιείται μόνο με το άνοιγμα του φακέλου – μια μεθοδολογία που είναι γνωστή. Ωστόσο υπάρχει και ένας σκεπτικισμός σχετικά με το τι σημαίνει το γεγονός ότι έως τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, με τον κο Μπαμπασίδη να λέει: «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα. Όταν γίνεται η ανάληψη της ευθύνης, έχει ολοκληρωθεί μια γκάμα χτυπημάτων. Αν είναι μόνο αυτό το χτύπημα πολύ σύντομα θα έχουμε την ανάληψη της ευθύνης. Όσο δεν έχουμε ανάληψη της ευθύνης, να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα. Αν είναι μόνο αυτό το χτύπημα μέσα στην εβδομάδα ή σε 2 εβδομάδες θα έχουμε την ανάληψη της ευθύνης. 
Αν ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα αυτό μπορεί να πάρει και μήνα για να αναλάβουν την ευθύνη μέχρι να ολοκληρωθούν τα χτυπήματα», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα