fbpx Η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων επιβαρύνει περιοχές του Δήμου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων επιβαρύνει περιοχές του Δήμου Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ρίψη απορριμμάτων
Δήμος Κομοτηνής
απομάκρυνση
Σκουπίδια
Δημότες

Πως πρέπει να γίνεται η σωστή διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων

Η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων επιβαρύνει περιοχές του Δήμου Κομοτηνής, προστατευόμενες και μη. Οι παρεμβάσεις απομάκρυνσης απορριμμάτων που πετιούνται ανεξέλεγκτα κοντά σε ποτάμια, λίμνες και άλλες περιοχές, γίνονται εκ μέρους του Δήμου, αλλά χρειάζεται και η συμμόρφωση των δημοτών. Με την παρακάτω ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Ιωάννης Μουρτίδης ελπίζουν να τεθούν "από κοινού τις βάσεις για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης και των οικισμών μας, δημιουργώντας μαζί τον ιδανικό τόπο για εμάς τα παιδιά μας".

Στην ανακοίνωση γίνονται γνωστά τα εξής: Ο Δήμος Κομοτηνής με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθαριότητα του αστικού και υπεραστικού μας περιβάλλοντος. Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι  υποχρέωση όλων μας προκειμένου να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

Τα ανεξέλεγκτα πεταμένα κλαδιά, ξερά χόρτα και απορρίμματα στα πεζοδρόμια, σε δρόμους και σε οικόπεδα αποτελούν εστίες πυρκαγιών που βάζουν σε κίνδυνο τις περιουσίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Τα απορρίμματα όπως ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα, υλικά κατεδαφίσεων που εγκαταλείπονται σε οικόπεδα, χείμαρρους, ρέματα, πάρκα, άλση, δάση, εντός ή εκτός ρυμοτομικού σχεδίου, δημιουργούν σοβαρές εστίες ρύπανσης προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, των κατοικίδιων ζώων.

Οι προστατευόμενες περιοχές στα διοικητικά όρια του δήμου επιβαρύνονται ιδιαίτερα από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων με σοβαρές επιπτώσεις στην άγρια χλωρίδα και πανίδα.

Τα κοινά αστικά απορρίμματα καθώς και τα ανακυκλώσιμα υλικά συλλέγονται μέσα από τους κάδους με προγραμματισμένα δρομολόγια που πραγματοποιούν τα νέα μας απορριμματοφόρα.

Υπάρχει όμως η ειδική κατηγορίατων ογκωδών απορριμμάτων που απαιτούν ειδική μεταχείριση σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας.

Παρακαλούμε τους δημότες μας να μη βγάζουν τα ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο από πριν αλλά μόνο μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 2531022810 και το πρωινό της ημέρας που τους ανακοινώθηκε ότι θα περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο. Τα ογκώδη απορρίμματα να τοποθετούνται σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

Προϊόντα κηπευτικών εργασιών

Αφού τηλεφωνήσουμε πρώτα στην υπηρεσία καθαριότητας 2531022810 κατά την ημέρα και ώρα αποκομιδής τους εναποθέτουμε τα:

  • φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.λ.π., συσκευασμένα σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους όπως τα οικιακά απορρίμματα.
  • υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαριά κ.λ.π., συσκευασμένα σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους.

Μεγάλων διαστάσεων αστικά απορρίμματα

Αφού τηλεφωνήσουμε πρώτα στην υπηρεσία καθαριότητας 2531022810 κατά την ημέρα και ώρα αποκομιδής τους εναποθέτουμε τα:

  • έπιπλα, καρέκλες, καναπέδες, τραπέζια, στρώματα κλπσε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων.

Ηλεκτρικές συσκευές

Αφού τηλεφωνήσουμε πρώτα στην υπηρεσία καθαριότητας 2531022810 κατά την ημέρα και ώρα αποκομιδής τους εναποθέτουμε τα:

  • ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, καταψύκτες κλπ στο πεζοδρόμιο σε σημείο που δεν εμποδίζεται η διέλευση των πεζών.

Απόβλητα κατεδαφίσεων

Τα οχήματα του Δήμου δεν παραλαμβάνουν απόβλητα εκσκαφών κατεδαφίσεων. Μπάζα όπως πλακάκια, κεραμίδια, τούβλα, τσιμέντα, wc, μπανιέρες, νιπτήρες, προϊόντα εκσκαφών και άλλα άχρηστα υλικά που προέρχονται από κατεδαφίσεις, ανακαινίσεις οικοδομών κ.λ.π. μεταφέρονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του υπεύθυνου εργασιών σε ειδικό αδειοδοτημένο χώρο για τέτοιου είδους απόβλητα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ορισμένοι,  συνήθως έχοντες  παρωπίδες,  τους δείχνουν το φεγγάρι,  αλλά αυτοί κοιτάζουν πάντα  το δάχτυλο, εστιάζοντας την  κριτική τους μόνο  σε δηλώσεις ακραίων,  για να αντιπαρατίθενται με εύκολα  επιχει