fbpx Γέμισε ξανά δρομολόγια διακινητών μεταναστών η Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:00
3 ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Γέμισε ξανά δρομολόγια διακινητών μεταναστών η Ροδόπη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
διακίνηση μεταναστών
Μεταναστευτικό
Προσφυγικό

Επικίνδυνες καταδιώξεις, ατυχήματα και κρυμμένοι παράτυποι μετανάστες σε κάθε λογής όχημα

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει ξανά το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις διακινητών και παράτυπων μεταναστών σε όλο το μήκος της Ροδόπης. Με τη στάθμη του ποταμού Έβρου να έχει πέσει, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος, οι διακινήσεις έχουν αυξηθεί αρκετά. Τρία νέα περιστατικά συλλήψεων γύρω από το μεταναστευτικό στηυ Ροδόπη, σε ένα μόλις 24ωρο, αποδεικνύουν εν τοις πράγμασι αυτό που δήλωσε πρόσφατα στον «Χ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, ότι «Έβρος και Ροδόπη είναι συγκοινωνούντα δοχεία στο μεταναστευτικό».

Τα περιστατικά
Συνελήφθησαν στις 16/17-9-2020, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, 6 διακινητές (1 ημεδαπός και 5 αλλοδαποί), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό), παράνομα, στην ενδοχώρα 17 μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ έξωθεν του οικισμού Αγνάντιας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χείμαρρο. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν δώδεκα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό -διακινητή οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης - Κομοτηνής (διασταύρωση οικισμού Παλλαδίου) το όχημα εξετράπης της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στο ύψος του κόμβου Αγίου Σύλλα Καβάλας το όχημα προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός - διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν άλλους δύο δράστες (έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό), διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας 3 μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, την 16-9-2020, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Η περίπτωση αφορά περιστατικό διακινήσεις τριών αλλοδαπών στο ν. Καβάλας.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 5 οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης,  το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
 

Δείτε παλιότερο βίντεο του "Χ" 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τις προβοκατόρικες ενέργειες τις έχει κάνει επιστήμη η Τουρκία στη διπλωματία και πάντοτε προετοιμάζει επιμελώς   το έδαφος,  για να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα,  πριν προχωρήσει σε κάθε επιθετική της ενέρ