fbpx Έσβησε μία μεγάλη καρδιά, ο Δημήτρης Μιντίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Έσβησε μία μεγάλη καρδιά, ο Δημήτρης Μιντίδης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μνήμη

Την προσπάθειά του να αναδείξει την σημασία της πρόληψης στις καρδιοπάθειες, αφήνει παρακαταθήκη σε όλη την κοινωνία, ο εκλιπών

Την προσπάθειά του να αναδείξει την σημασία της πρόληψης στις καρδιοπάθειες, αφήνει παρακαταθήκη σε όλη την κοινωνία, ο Δημήτρης Μιντίδης. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης, ουσιαστικά η ψυχή του συλλόγου, έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη δημιουργία και εξέλιξη του συλλόγου και μέσω αυτού επεδίωκε την ενημέρωση του ευρέως κοινού. Μέσα ακριβώς από αυτή του την δράση τον γνώρισαν οι άνθρωποι του "Χ", όλοι εμείς που αναγνωρίσαμε στην προσπάθειά του, έναν άνθρωπο που μέσα από το δικό του πρόβλημα, θέλησε να βοηθήσει άλλους συνανθρώπους του, να ενημερώσει, να προλάβει.

Με ένα συγκινητικό κείμενο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook τον αποχαιρέτισε ο  πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, λέγοντας "κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να δίνουν, ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Μιντίδης. Στην εκπαίδευση πρώτα, άλλα και με ό,τι άλλο καταπιάστηκε στη συνέχεια, η προσφορά του ήταν απλόχερη, σημαντική και ανιδιοτελής. Όπως και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Το δε έργο του, ως προέδρου του Συλλόγου των Καρδιοπαθών το έζησα προσωπικά, και με την ημερίδα που μαζί οργανώσαμε με καλεσμένο τον καθηγητή καρδιολογίας κ. Π. Τούτουζα, αλλά και καθημερινά αφού το γραφείο του ήταν στον ίδιο όροφο απέναντι από το Κοινωνικό Φαρμακείο. Ακούραστος, έγραφε συνεχώς για την εφημερίδα του Συλλόγου, σχεδίαζε τις δράσεις για τους επόμενους μήνες και οργάνωνε με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πολυάριθμες ενημερωτικές ομιλίες για τα μέλη! Και όταν του έλεγα 'άντε φτάνει', μου απαντούσε 'έχω πολλά ακόμη να τελειώσω'. Λυπάμαι που έφυγε. Χαίρομαι όμως, που εν ζωή είχα την τύχη να του σφίξω το χέρι, να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και να τον βραβεύσω, τόσο τον ίδιο όσο και τον Σύλλογό του. Ήταν, και είναι, ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση!".

Εμείς στον "Χ" κρατάμε την τελευταία συνέντευξη μαζί του, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας μας στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.
Την σημασία της πρόληψης ανέδειξε τότε για μία ακόμη φορά στο λόγο του ο Δημήτρης Μιντίδης. Έλεγε: "οι καρδιολόγοι υποστηρίζουν ότι το 80% των καρδιολογικών περιπτώσεων θεραπεύονται ή προλαμβάνονται. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει κάποιος να ξέρει ορισμένα πράγματα, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση, γι' αυτό σαν σύλλογος έχουμε κατά προτεραιότητα την ενημέρωση". 

Στοίχημα είναι "να φροντίσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό των καρδιοπαθών. Οι καρδιοπάθειες θα υπάρχουν, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, εφόσον υπάρχει μια καρδιά που χτυπάει και δουλεύει ακατάπαυστα επί χρόνια. Οι καρδιοπαθείς θα υπάρχουν, όμως μπορούν να περιοριστούν", σημείωνε και προσέθετε "εμείς σαν παθόντες έχουμε μια επιθυμία, να μην υπάρξουν άλλοι συνάνθρωποι μας που να περάσουν τον δικό μας Γολγοθά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του συλλόγου και πιστεύω ότι με την συμμετοχή των συμπολιτών μας, των φορέων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία έχουμε μεγάλη εκτίμηση σαν σύλλογος γιατί μας βοηθάνε πάρα πολύ, μπορεί να προκύψει κάτι θετικό από όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι στο χέρι μας, κατά κάποιο τρόπο, να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή".

Δώσε μια υπόσχεση στην καρδιά σου κάνοντας τα παρακάτω: 

  1. Να γυμνάζεσαι περισσότερο
  2. Να μετρήσεις την πίεσή σου
  3. Να πεις ΟΧΙ στο κάπνισμα
  4. Να ελέγξεις τη χοληστερίνη σου
  5. Να προσέχεις το σάκχαρό σου

Καλό παράδεισο σε μία μεγάλη καρδιά, τον Δημήτρη Μιντίδη, από όλους εμάς στον "Χ".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ