fbpx Έψαχναν προκάτ αίθουσες στην Αθήνα, αλλά αυτές βρίσκονταν στη Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Έψαχναν προκάτ αίθουσες στην Αθήνα, αλλά αυτές βρίσκονταν στη Ροδόπη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αθήνα
Ροδόπη
Εκπαίδευση
Σχολεία

Η προσπάθεια του Σπάρτακου να προσφέρει υπηρεσίες στην πόλη και τους δημότες ευοδώθηκε, με την εγκατάσταση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής, ενώ έπονται άλλες δύο σε δημόσια Γυμνάσια της πόλης

Σε Αρριανά και Γρατινή βρίσκονταν οι προκάτ αίθουσες, που χρησιμοποιούνταν ακόμα και ως εκλογικά κέντρα! 

 

 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που προορίζονται, χρησιμοποιούνταν οι προκάτ αίθουσες, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να παρέμβει η παράταξη πολιτών Σπάρτακος. Η αφορμή ήταν η είδηση ότι θα εγκατασταθούν αίθουσες προκάτ στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής, όπου ο αριθμός των μαθητών διαρκώς αυξάνεται. 


Η προσπάθεια άρχισε πριν 15 μήνες όταν τα μέλη της παράταξης Σπάρτακος πληροφορήθηκαν πως το πρόβλημα χώρου στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο θα λυνόταν με δύο αίθουσες προκάτ από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ). Τότε κινήθηκαν προς πάσα κατεύθυνση, τοπικά και κεντρικά, για να πετύχουν το ίδιο και για κάποιες χρόνιες ανάγκες δημόσιων σχολείων, παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν μηδενικό αποτέλεσμα. Με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία, με παρεμβάσεις σε κάθε υπηρεσιακό επίπεδο και χρονικό στάδιο, με άπειρες τηλεφωνικές και δια ζώσης οχλήσεις έμπλεξαν και πίεσαν όλους τους αρμόδιους για να προκύψει αποτέλεσμα. Και αυτό προέκυψε.


Συγκεκριμένα επετεύχθη η αξιοποίηση των προκατασκευασμένων αιθουσών από το 2ο Λύκειο Κομοτηνής, που είναι το σχολείο όπου υπηρετούν τα μέλη της παράταξης Σπάρτακος, ο επικεφαλής Κώστας Καραΐσκος και ο Παναγιώτης Καρακολίδης. 


Το κωμικοτραγικό, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καρακολίδης «είναι πως οι αίθουσες για τις οποίες παρακαλούσαμε στην Αθήνα βρίσκονταν δίπλα μας και κανείς δεν το ήξερε». Σε Αρριανά και Γρατινή βρίσκονταν οι προκάτ αίθουσες του, που χρησιμοποιούνταν ακόμα και ως εκλογικά κέντρα, με ορισμένους αυτοδιοικητικούς να αρνούνται ακόμα και την παραχώρησή τους. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έπρεπε να φτάσει ο Δεκέμβριος του 2016 για να έρθουν δυο απαραίτητες αίθουσες από την Γρατινή στην Κομοτηνή! «Με παρεμβάσεις του Σπάρτακου στο σχολείο, στην ΕΛΜΕ, στον Περιφερειακό Διευθυντή, στον Δήμο, στο υπουργείο, στον τοπικό βουλευτή, στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), κι όλα αυτά όχι μόνο μια φορά, ακόμα και στον εργολάβο ή στον μεταφορέα, πετύχαμε να αποκτήσουμε τον χώρο για τα μαθήματα που έλειπε από το σχολείο τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Καρακολίδης και πρόσθεσε τα εξής: «τότε είπαμε ότι πρέπει το ίδιο πράγμα να διεκδικήσουμε και για τα άλλα σχολεία. Όσον δε αφορά την χρονική καθυστέρηση, το σημειώσαμε και στο δελτίο Τύπου που βγάλαμε, δεν το κάναμε για να κατηγορήσουμε κανέναν προσωπικά. Δεν γίνεται όμως και να μην πεις τίποτε για αυτήν την δυσκινησία όλων των εμπλεκόμενων δημοσίων υπηρεσιών! 


Να μην πούμε ότι ούτε ο ΟΣΚ ούτε και κάποιος άλλος γνώριζε το πού βρίσκονται οι αίθουσές του, το ότι μια αίτηση την κάνεις τρεις φορές γιατί «χάνεται», ότι ο τάδε δήμαρχος νομίζει πως οι αίθουσες είναι κτήμα του και δεν τις παραχωρεί…»


Η προσπάθεια του Σπάρτακου να προσφέρει υπηρεσίες στην πόλη και τους δημότες ευοδώθηκε, με την εγκατάσταση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής, ενώ έπονται άλλες δύο σε δημόσια Γυμνάσια της πόλης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλος ένας επαγγελματικός κλάδος όπως είναι οι φαρμακοποιοί,  έπεσε θύμα των μνημονιακών  καταστάσεων, των ευρωπαϊκών κανονισμών και δεσμεύσεων και με απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, θα αλωθεί μελλοντικά από