fbpx Το επίκαιρο μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το επίκαιρο μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρωτομαγιά
Κομοτηνή
Συγκέντρωση
ΠΑΜΕ
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής
Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν από κοινού η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει με αφορμή την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 10:00 το πρωί απεύθυναν από κοινού σε συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ)


Το μήνυμα της φετινής πρωτομαγιάς είναι "με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά", είπε η Αμαλία Κασαπαντωνίου μέλος Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ για να τονίσει: "τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη".


Περαιτέρω κατηγόρησε ότι "κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα. Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!"


Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου καταγγέλθηκε το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εργάζονται με ωράρια λάστιχο, «μαύρα», πληρώνονται έναντι κι άμα έχει δουλειά το μαγαζί. Τα όποια επιδόματα είναι ακόμη θεσμοθετημένα (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα άδειας, μητρότητας κ.α.) δεν καταβάλλονται, ενώ τονίστηκε ότι τα νέα μέτρα που θα επιδιώξουν να περάσουν αφορούν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στο αφορολόγητο, απελευθέρωση των απολύσεων, νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέες περικοπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια μέσω του αυτόματου κόφτη, πλήρη κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας από τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών όπου δεν θα ισχύει η εργατική νομοθεσία και οι επιχειρήσεις θα είναι τελείως αφορολόγητες.


Γι' αυτό ο Παναγιώτης Αμανατίδης γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς "για να τιμήσουμε τους αγώνες των εργατών", όπως χαρακτηριστικά είπε. 


Τέλος η Γωγώ Φακιρίδου πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης κάλεσε κάθε γυναίκα, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση. "Να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ