fbpx Εκκρεμούν οι αναλύσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εκκρεμούν οι αναλύσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δηλητηρίαση
Σχολεία
Κομοτηνή
Αθήνα
ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι μαθητές έχουν επιστρέψει πια στις οικογένειές τους και αναρρώνουν, όντας πλέον απύρετοι και σε πολύ καλύτερη κατάσταση

Εκκρεμούν οι εξειδικευμένες αναλύσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ υπάρχει ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, για την περίπτωση των μαθητών της Β΄ τάξης του 3ου Λυκείου, των οποίων η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και στη Βουλή των Ελλήνων, σημαδεύτηκε από μια δυσάρεστη εξέλιξη. Περισσότερα από τα 2/3 των 95 μαθητών που συμμετείχαν στην εκδρομή νόσησαν, εμφανίζοντας συμπτώματα από το ανώτερο και κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα, και εισήχθηκαν διαδοχικά σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία της Αθήνας, ανάλογα με το ποιο εφημέρευε. Οι μαθητές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και τμηματικά πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, με διάγνωση «ιογενής γαστρεντερίτιδα». Η ταυτότητα του ιού δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Εκκρεμούν οι εξειδικευμένες αναλύσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ υπάρχει ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν τα αίτια του νοσήματος που ταλαιπώρησε τους μαθητές. 
Οι μαθητές έχουν επιστρέψει πια στις οικογένειές τους και αναρρώνουν, όντας πλέον απύρετοι και σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωση του από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής ο διευθυντής και φιλόλογος Ιωάννης Στρούμπας. 


Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση: «Η αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών θα ήταν πολύ δυσκολότερη χωρίς τη συνδρομή των θεραπόντων ιατρών και συνολικά του προσωπικού των νοσοκομείων, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να περιθάλψουν τους μαθητές μας, στηρίζοντάς τους ποικιλοτρόπως. Ιδιαίτερα μάλιστα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου εισήχθηκαν οι περισσότεροι μαθητές, υπήρξε μέριμνα ώστε τα παιδιά να νοσηλευτούν σε ιδιαίτερη πτέρυγα, ενώ ψυχολόγοι διατέθηκαν για τη στήριξη του συνόλου των μαθητών, ακόμη και όσων δεν νόσησαν, καθώς εύλογα τα παιδιά ανησυχούσαν για τους συμμαθητές τους».


Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του διευθυντή του σχολείου αναφέρονται τα εξής: «Η περιπέτεια αυτή της υγείας κατέδειξε πόσο προβληματικό είναι για τους μαθητές ενός σχολείου, που λειτουργούν σαν σύνολο, το σύστημα των εφημεριών στα αθηναϊκά νοσοκομεία, το οποίο και οδήγησε στην πολυδιάσπασή τους σε 4 νοσοκομεία. Παρά τις προσπάθειες να βρίσκονται όλοι οι μαθητές μαζί στο ίδιο νοσοκομείο, το αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε, με όσα προβλήματα συνεπάγεται αυτό. Καταδείχτηκε, τέλος, πόσο προβληματική, γραφειοκρατική και χρονοβόρα είναι η βοηθητική επέμβαση της πολιτείας, της οποίας η οικονομική ενίσχυση για την αεροπορική επιστροφή «κόλλησε» σε «κωδικούς εκταμίευσης» και «δικαιολογητικά», παρά τη θετική διάθεση των πολιτικών παραγόντων. Η εξέλιξη φανερώνει ότι χρειάζεται να ληφθούν βελτιωτικά μέτρα. 


Η επιστροφή των μαθητών στη θαλπωρή των οικογενειών τους, τουλάχιστον, είναι αναμφίβολα η τελική γλυκιά γεύση μιας γλυφής περιπέτειας… Οι ευχές μας για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση όλων των μαθητών είναι αυτονόητες κι εγκάρδιες», καταλήγει η ανακοίνωση. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.