fbpx Έφοδος κλεφτών σε εργοτάξιο με μεγάλη λεία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Έφοδος κλεφτών σε εργοτάξιο με μεγάλη λεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλοπή
Κατασκηνώσεις
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Αφαίρεσαν μπαταρίες βαρέων οχημάτων, ποσότητες πετρελαίου και εργαλεία


Η αστυνόμευση απουσιάζει από την επαρχία της Ροδόπης, πολλά τα κρούσματα κλοπών-διαρρήξεων

Δήμητρα Συμεωνίδου

Μεγάλη λεία για τους άγνωστους δράστες απέφερε η έφοδος που έκαναν σε εργοτάξιο στο νομό Ροδόπης. Την σχετική καταγγελία έκανε ο εργολάβος από τις Σάπες Αλέκος Σταυρίδης, θύμα της κλοπής με απώλειες άνω των 2.500 ευρώ σε εξοπλισμό. Είδε μπαταρίες βαρέων οχημάτων, ποσότητες πετρελαίου και εργαλεία να κάνουν φτερά και εκείνος στην κυριολεξία να σηκώνει τα χέρια του ψηλά από την ανεξέλεγκτη δράση των κλεφτών, που αλωνίζουν στην επαρχία, από όπου απουσιάζει η αστυνόμευση. 


«Για πολλοστή φορά σηκώνουμε τα χέρια, ειδικά εμείς οι εργολάβοι που αναγκαζόμαστε να έχουμε τα μηχανήματά μας και τα φορτηγά μας έξω στα έργα, γιατί είναι δύσκολο να τα αποθηκεύσουμε και να τα φυλάξουμε. Κατά κάποιο τρόπο είμαστε έρμαια του καθενός», μας λέει αγανακτισμένος ο κος Σταυρίδης.
Εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο των υπό κατασκευή κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην περιοχή της παραλίας Προσκυνητών, εκτελεί αυτήν την περίοδο ο εργολάβος από τις Σάπες.

Μας εξιστορεί ο ίδιος πότε και πως συνέβη η κλοπή: «Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούμε να δουλεύουμε κάθε μέρα. Φύγαμε από το εργοτάξιο την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι και δεν θα δουλεύαμε το Σάββατο, γιατί ο καιρός δεν  ήταν κατάλληλος για χωματουργικές εργασίες. Την Δευτέρα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο υπεύθυνος του έργου και με ρώτησε αν έστειλα άτομα να πάρουν τις μπαταρίες από τα μηχανήματα. Φυσικά του είπα όχι και του είπα να δει τι έλειπε ακριβώς. 


Όπως διαπίστωσαν έλειπαν οι διπλές μεγάλες μπαταρίες από δύο φορτηγά, από έναν εκσκαφέα και έναν οδοστρωτήρα και το κακό συνεχίζεται... Άδειασαν και τα ρεζερβουάρ. Βέβαια δεν αφήνουμε μέσα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου αλλά πάλι είχαν. Επίσης πήραν εργαλεία, πήραν πολλά πράγματα», μας είπε ο κος Σταυρίδης και πρόσθεσε «είχαν χρόνο και πήραν με την άνεση τους ό,τι μπορούσαν να αξιοποιήσουν». 


Ο εργολάβος από τις Σάπες εικάζει ότι στην κλοπή εμπλέκονται τουλάχιστον δυο άτομα και σίγουρα είχαν φορτηγό μαζί τους, γιατί, όπως εξηγεί «αυτές οι μεγάλες μπαταρίες που βάζουμε στα μηχανήματα μπορεί να ζυγίζουν 30-40 κιλά η καθεμία, μιλάμε για 8 κομμάτια, επίσης πήραν τα πετρέλαια, χρειάστηκαν μπιτόνια». Σύμφωνα με τον ίδιο «η ζημιά που έγινε είναι τουλάχιστον της τάξης των 2.500 ευρώ γιατί εκτός αυτού βγάζοντας τις μπαταρίες έχουν κόφτες και κόβουν τα καλώδια και αναγκαζόμαστε τώρα εμείς να αλλάξουμε από τη μίζα όλο το καλώδιο». 


Το θύμα κλοπής κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, αναφέροντας πως «είναι η πολλοστή φορά που γίνεται κλοπή στα μηχανήματα. Πρέπει να μπει φραγή σε αυτό το πράγμα, τρόποι υπάρχουν, δεν θέλουν. Εάν ο οποιοσδήποτε πάει αυτή τη στιγμή με 8 μπαταρίες να τις πουλήσει και δει ο αγοραστής ένα άτομο το οποίο δεν είναι λογικό να έχει τόσες μπαταρίες, το μόνο που θα πρέπει να αναρωτηθεί είναι που τις βρήκε».


Καταγγέλλει με πίκρα πως «στα τόσα χρόνια που δουλεύω δεν έχω βρει ποτέ τίποτα από ότι μου έχουν κλέψει, γι’ αυτό ήδη προχώρησα σε αντικατάσταση. Οι καιροί για εμάς τους κατασκευαστές είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ρίχνουμε και εμείς τις οικονομικές μας απαιτήσεις στους εργοδότες μας. Αυτή τη στιγμή όταν έχεις μια τέτοια ζημιά μειώνεται κατά πολύ το όφελος που θα έχουμε και είναι σαν να μην κάνουμε τίποτα». 


Και στο παρελθόν στον ίδιο χώρο ο εργολάβος από τις Σάπες είχε πέσει θύμα κλοπής όταν αφαίρεσαν πετρέλαιο από τα φορτηγά του. Βέβαια αυτοί τη φορά ήταν πιο οργανωμένοι, όπως είπε χαρακτηριστικά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;