fbpx Διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον για την ύδρευση των οικισμών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον για την ύδρευση των οικισμών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΕΥΑ Κομοτηνής
ΔΕΥΑΚ
Ύδρευση

"Τελειώνοντας τη θητεία της αυτή η δημοτική αρχή θα αφήσει ένα έργο στον τομέα της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης τέτοιο ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας οικισμός που να χρίζει αντικατάστασης στα δίκτυα του"

Αιχμηρή απάντηση σε τοποθέτηση της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ), με άξονα τα έργα που υλοποίησε ή τρέχει αυτό το διάστημα η επιχείρηση για τους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "η ΔΕΥΑΚ έστρεψε έμπρακτα την προσοχή της στους οικισμούς του Δήμου μας, κυρίως δε σε αυτούς που παρέλαβε από τον πρώην Δήμο Σιδηροχωρίου και Αιγείρου που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα επάρκειας νερού καθώς και παλαιότητας των δικτύων", και γίνεται καταγραφή μίας σειράς παρεμβάσεων:

"Σε πρώτη φάση αντικατέστησε ολοκληρωτικά και ήδη λειτουργούν από το 2016 νέα δίκτυα ύδρευσης, παροχές και υδρόμετρα σε 21 οικισμούς (Ροδίτη – Κόσμιο - Φύλακα – Ανθοχώρι - Θρυλόριο – Κάλχα - Τυχηρό - Ιάμπολη Σύμβολα – Σιδηράδες – Στυλάριο – Καρυδιά – Γρατινή - Μικρό Κρανοβούνι -Μεγάλο Κρανοβούνι - Πάνδροσος - Νέο Σιδηροχώρι – Γλυφάδα - Παγούρια – Αδριανή – Μαυρομάτι) και στο 25% της πόλης της Κομοτηνής (Ρέμβη  - Σταθμός – Εκτενεπόλ – Χάρμανλι) καθώς επίσης και τροφοδοτικούς αγωγούς (τροφοδοτικοί αγωγοί Αιγείρου και Φαναρίου), νέες δεξαμενές και νέες γεωτρήσεις, έργα συνολικού ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ όλα από ευρωπαϊκούς πόρους. 

Παράλληλα ωρίμασε και πρόσφατα ενέταξε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» την αντικατάσταση των δικτύων στους υπόλοιπους εναπομείναντες οικισμούς του Δήμου οι οποίοι είναι Άγιοι Θεόδωροι, Αρωγή, Πόρπη, Π. Καλλίστη, Μικρό Δουκάτο, Μεγάλο Δουκάτο, Φανάρι, Παραλία Μέσης, Καλαμόκαστρο, ενώ στο πρόγραμμα Leader καταθέσαμε πρόταση για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης του οικισμού Μελέτης.

Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων αυτών ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια € και η απόφαση ένταξης εκδόθηκε στις 22-11-2018, πρόσφατα δε έγινε πλήρης ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και έλαβε ομόφωνη απόφαση για την έναρξη υλοποίησης των παρεμβάσεων.

Οι δημοπρατήσεις των έργων αυτών ξεκινούν άμεσα με πρόβλεψη ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας αυτών και εγκατάστασης των αναδόχων το καλοκαίρι του 2019.

Παράλληλα από το 2017 εντάχθηκε στο Π.Ε.Π. Α.Μ.Θ. με προϋπολογισμό 740.000,00  € έργο μεταφοράς νερού από το δίκτυο της πόλης στους οικισμούς του πρώην Δήμου Σιδηροχωρίου (Γ’ Φάση). Το έργο δημοπρατήθηκε στις 14-03-2017 και αναμένουμε την υπογραφή σύμβασης μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης. Το έργο αυτό θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα επάρκειας και ποιότητας νερού αφού οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Δουκάτο και Άγιοι Θεόδωροι θα υδρεύονται από το νερό της Κομοτηνής".

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, υπάρχει και η πεποίθηση ότι "τελειώνοντας τη θητεία της αυτή η δημοτική αρχή θα αφήσει ένα έργο στον τομέα της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης τέτοιο ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας οικισμός που να χρίζει αντικατάστασης στα δίκτυα του διότι απλά τα  αντικατέστησε όλα σε ένα τεράστιο πρόγραμμα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ύψους πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ