ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

"Διαμάντι" προσκοπισμού το κέντρο Αλκυώνας Ροδόπης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσκοπισμός
Πρόσκοποι
Αλκυών
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών
Γιάννης Σταυρίδης
Μητρόπολη

Ένας δελεαστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους προσκόπους

Με χαρά μας αντικρίσαμε τις υποδειγματικές εγκαταστάσεις στο ανακαινισμένο εκ βάθρων προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο της Αλκυώνας Ροδόπης!
Πιο αναλυτικά, με τις ευλογίες του μητροπολίτου Μαρωνείας Κομοτηνής κκ. Παντελεήμονος, παρουσία του δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη και της αντιδημάρχου Κυριακής Πατσάρα, του προέδρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστου Λυγερού και των μελών του ΔΣ ,του γενικού εφόρου Θοδωρή Κεφαλά, του περιφερειακού εφόρου ΑΜΘ Σωτήρη Στόικου, Άγγελος Αγινορήτης πρώην περιφερειακός έφορος, βαθμοφόρων και προσκόπων από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και παλαιών προσκόπων και μελών επιτροπών συμπαράστασης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κατασκηνωτικού χώρου της Αλκυώνας την Κυριακή 7 Μαΐου.

Στο τέλος αρματώθηκε η προσκοπική λέμβος ενώ στις αρχές Ιουνίου ξεκινάει η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος. 
Η Αλκυώνα σημείο κατασκηνωτικής αναφοράς για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα ανακαινίστηκε με την αξιοποίηση του προγράμματος Leader, αποκτώντας υπερσύγχρονες υποδομές με δυνατότητα φιλοξενίας πενήντα ατόμων σε στεγασμένο χώρο και εκατόν είκοσι σε υπαίθριο. Ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις της εποχής μας καθιστώντας την έναν δελεαστικό προορισμό για τους προσκόπους εντός και εκτός Ελλάδας και όχι μόνο.


Αυτή η διάσταση τονίστηκε κατά την διάρκεια των χαιρετισμών από την ηγεσία του ΣΕΠ με την δημόσια δέσμευση όλων το κέντρο να αποκτήσει ζωή και να χαρίσει όμορφες στιγμές στους μελλοντικούς χρήστες του.


Ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο των προσκόπων ευχαριστώντας την ηγεσία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πανελλήνια, περιφερειακή και τοπική, για την συνεργασία που ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς .


Ήταν μια εξαιρετική τελετή που σκόρπισε ελπίδα αλλά έφερε μνήμες στους παλαιότερους προσκόπους που βρέθηκαν στο χώρο και που θυμήθηκαν τα καλοκαίρια που πέρασαν στην Αλκυώνα πραγματοποιώντας εκπαίδευση αλλά και διακοπές. Στην ίδια εκδήλωση τμήθηκαν  ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με το επετειακό λεύκωμα των 100 χρόνων στου Σώματος Ελλήνων προσκόπων. Επίσης ο πρώην περιφερειακός έφορος Ροδόπης Άγγελος Αγινορίτης και εμπνευστής της προσπάθειας καθώς και ο σύμβουλος του δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών και παλιός πρόσκοπος Σάκης Αντωνίου με το αναμνηστικό μετάλλιο των 100 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι