ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ

Διακινητής παράτησε μετανάστες πάνω στην Εγνατία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μετανάστες
Διακινητής

Έρχονται από τον Λίβανο όπως μας είπε ένας μετανάστης

Διονύσης Βοργιάς

Φέρεται πως τους παράτησε ο διακινητής τους στην μέση της Εγνατίας Οδού και τράπηκε πεζός για φυγή, αν κι αυτό διερευνείται αρμοδίως. Πρόκειται για ένα ακόμη φαινόμενο παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην Ροδόπη που καταγράφει ο φακός του "Χ" επιτόπου. Μεταξύ των δύο εξόδων για Κομοτηνή, στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού, ένα ακόμη περιστατικό διακίνησης μεταναστών, προδίδει ότι οι διακινητές μετακινούν τους μετανάστες με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στην ενδοχώρα.

Από τον Λίβανο ήταν οι συγκεκριμένοι μετανάστες, όπως τουλάχιστον μας λέει ένας εξ αυτών. Πρόκειται για μία ομάδα αντρών, μέσης ηλικίας, και μία οικογένεια η οποία είχε μαζί της μάλιστα τρία παιδιά. Ένας εκ των μεταναστών είχε εμφανές τραύμα στο πόδι του γι' αυτό και ήταν σωριασμένος στο οδόστρωμα, χωρίς όμως να φαίνεται για σοβαρό το πρόβλημά του. Άνω των δέκα συνολικά οι μετανάστες στοιβάχτηκαν σε ένα λευκό φορτηγάκι με προορισμό τους την Θεσσαλονίκη όπως μας είπε ο ίδιος μετανάστης, χωρίς να διευκρινίσει αν επεδίωκαν αυτό μέσω Εγνατίας Οδού και χωρίς να διευκρινίσει αν ο φερόμενος ως διακινητής του παράτησε στη μέση της Εγνατίας και τράπηκε σε φυγή.

Με τις ροές μεταναστών κυρίως από τον Έβρο να αυξάνονται καθημερινά και το πρόβλημα να έχει πατήσει για τα καλά στη Ροδόπη, όπως ανέδειξε ο "Χ" σε σχετικό του δημοσίευμα, πληθαίνουν καθημερινά οι συλλήψεις που πετυχαίνει η αστυνομία της περιοχής, προσπαθώντας να υλοποιήσει όσο το δυνατό καλύτερο τον σχεδιασμό. Πάντως, οι διακινήσεις πάνω στην Εγνατία ελλοχεύουν μεγάλους κινδύνους ακόμη και τροχαίων δυστυχημάτων. 

Την υπόθεση ερευνά αρμοδίως η Ελληνική Αστυνομία.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν