fbpx Δ. Κομοτηνής: Παρά την πανδημία, αναβάλλονται οι διανομές τροφίμων και ειδών ΤΕΒΑ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

Δ. Κομοτηνής: Παρά την πανδημία, αναβάλλονται οι διανομές τροφίμων και ειδών ΤΕΒΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμος Κομοτηνής
ΤΕΒΑ
Γιάννης Μουρτίδης

Τα φτωχά νοικοκυριά καλούνται να επικοινωνήσουν με το κοινωνικό παντοπωλείο – 250 οι δικαιούχοι του καθημερινού συσσιτίου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Αναβάλλονται λόγω πανδημίας οι δια ζώσης διανομές τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ στον Δήμο Κομοτηνής, ωστόσο οι άποροι συμπολίτες μας μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο στο μεσοδιάστημα. Τα τρόφιμα και τα είδη δεν θα χαθούν, υπογράμμισε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ωστόσο θα δοθούν συγκεντρωτικά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία.

Την ίδια ώρα, πάντως, δεν φαίνεται πως επιλέγουν όλοι οι Δήμοι την αναβολή των διανομών, όπως για παράδειγμα οι Δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας που βρήκαν τη λύση κι αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν κανονικά διανομές τροφίμων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν να εργάζονται να προσφέρουν απέναντι στους δημότες. Το μόνο πρόγραμμα που αυτήν την στιγμή δεν θα γίνει είναι το λεγόμενο ΤΕΒΑ, που είχαμε προγραμματίσει για 2 έως και 3 διανομές, αφού λόγω της επιδείνωσης του ιού αναβάλλεται. Ο δήμος Κομοτηνής και η κοινωνική υπηρεσία και το λεγόμενο αντίστοιχο πρόγραμμα ΤΕΒΑ εξυπηρετεί αρκετούς δημότες μας σε μεγάλο αριθμό. Στον δήμο Κομοτηνής είναι γύρω στους 2.200», δήλωσε ο κος Μουρτίδης στον πρόλογό του. Στην συνέχεια –όπως πληροφόρησε- οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν θα χάσουν την διανομή τους «αλλά θα γίνει με κάποια καθυστέρηση μικρή πιστεύω, ώστε να λάβουν και αυτά τα τρόφιμα».

Το κοινωνικό παντοπωλείο
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων εξήγησε, πάντως, ότι οι άποροι δημότες μπορούν να βρουν στήριξη καθημερινά από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Μιλώντας για το κοινωνικό παντοπωλείο συγκεκριμένα, ο κος Μουρτίδης έκανε λόγο για καλύτερη οργάνωσή του λόγω των μεγάλων  αναγκών που υπάρχουν και ενημέρωσε χαρακτηριστικά: «στο δημοτικό παντοπωλείο δικαιούχοι είναι όλοι οι άποροι που έχουν δηλώσει τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Και κάποιος επιπλέον δημότης μας ο οποίος δεν έχει δηλωθεί και έχει προσκομίσει έγγραφα, μπορεί να του δώσουμε την αντίστοιχη βοήθεια για την σίτιση που έτσι και αλλιώς η ευαισθησία του δήμου απέναντι στην περίοδο των εορτών είναι περισσότερη».

Συσσίτιο και κοινωνικό φαρμακείο
Εν τω μεταξύ, αυξήθηκε ο αριθμός των δημοτών που λαμβάνουν το φαγητό τους στο καθημερινό συσσίτιο του Δήμου Κομοτηνής σε σύγκριση με πέρσι. «Η καθημερινή σίτιση των δημοτών μας από 190 άτομα που ήταν την προηγούμενη χρονιά, τώρα έχουν πάει στα 250. Καθημερινά οι άποροι δημότες μας πηγαίνουν και λαμβάνουν το ημερήσιο φαγητό τους. Αυτό το οποίο θα πρέπει να ξέρουν οι δημότες είναι ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τηρούν κατά γράμμα (τα υγειονομικά πρωτόκολλα) και για την ασφάλεια την δική τους και για την ασφάλεια των δημοτών», δήλωσε.

Στον επίλογό του ο κος Μουρτίδης ενημέρωσε για το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου. «Υπάρχει το κοινωνικό φαρμακείο. Υπάρχει και βοήθεια από τον φαρμακευτικό σύλλογο. Όπως και οι άλλοι σύλλογοι όπως είναι οι καρδιοπαθείς, οι καρκινοπαθείς και βοηθούν τα μέλη τους. Όποιος θέλει να εξυπηρετηθεί υπάρχει ένα τηλέφωνο. Όπως και το κέντρο κοινοτήτων παρόλο που εφαρμόζει την εκ περιτροπής εργασία, δουλεύει είτε με το email, είτε με κάποια ειδικά ραντεβού».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά