fbpx Αστυνόμοι και στρατιωτικοί τίμησαν τους νεκρούς τους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αστυνόμοι και στρατιωτικοί τίμησαν τους νεκρούς τους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψυχοσάββατο
Ένοπλες Δυνάμεις
αστυνομία
Στρατός

Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο, απαιτεί το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΑΣΥ Στ. Τζατζανά

Διονύσης Βοργιάς

Αστυνομικοί και στρατιωτικοί της Ροδόπης τίμησαν τους νεκρούς τους, το ψυχοσάββατο 2/3. Πιο αναλυτικά, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης «Η Αγία Ειρήνη», τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής,  η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών, από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα.

Στην τελετή παρέστησαν το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Σταυρούλα Τζατζανά, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜ-Θ υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, οι διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, ο υποδιοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Ε.Α. Α.Μ.Θ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης Αλκιβιάδης Παλπάνης, ο βουλευτής Ν. Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, η πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Γιάννης Γκαράνης, στρατιωτικές - πυροσβεστικές αρχές, πρόεδροι σωματείων εργαζομένων και συλλόγων Νομού Ροδόπης, αστυνομικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και συμπολίτες. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών και οι παραβρισκόμενοι απόθεσαν τριαντάφυλλα σε ένδειξη σεβασμού της θυσίας και της μνήμης τους. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.

Επίσης το πρωί του Σαββάτου, ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων μετέβη στο στρατιωτικό κοιμητήριο, όπου προέστη στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως την υπέρ πίστεως και πατρίδος, οι οποίοι αγωνίστηκαν ηρωικά και έπεσαν ένδοξα.

Στ. Τζατζανά: "Από το 1984 αριθμούμε 134 νεκρούς και εκατοντάδες βαριά τραυματίες"
Το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταυρούλα Τζατζανά μιλώντας στον "Χ" ανέδειξε ότι "η μέρα είναι αφιερωμένη στους συναδέλφους μας οι οποίοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους έχασαν την ζωή τους. Ως συνδικαλιστικό κίνημα τιμάμε κάθε χρόνο την ημέρα, ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλουμε να δώσουμε προς τους συναδέλφους μας".

Και κατέδειξε: "Από το 1984 μέχρι σήμερα αριθμούμε 134 νεκρούς και εκατοντάδες βαριά τραυματίες ακόμη και ολικής αναπηρίας, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου είναι ...η πηγή της φωτιάς. Οι συνάδελφοί μου εκεί βιώνουν έναν καθημερινό πόλεμο με το έγκλημα, στον οποίο έχουμε τραγικές απώλειες. Χωρίς δεύτερη σκέψη νέα παιδιά θυσίασαν την ζωή τους για το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Θέλω να εκφράσω την θλίψη μου για το ότι ο πολιτικός κόσμος, όταν βρίσκονται τα κόμματα στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν ως δίκαιο το αίτημά μας και αγωνίζονται μαζί μας.

Όταν όμως έρχονται στην κυβέρνηση τα ξεχνούν αυτά και δε νομοθετούν το αυτονόητο: Την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό". Και καταληκτικά εξήγησε ότι "δεν είναι μόνο η θεσμοθέτηση που ζητάμε, αλλά η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τον αστυνομικό, να μειώσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φρονιμότερο και πιο συνετό πολιτικά και διπλωματικά,  είναι να υπάρχουν έστω και αποτυχημένες διερευνητικές επαφές,  αλλά και ανεπιτυχείς προσπάθειες διαλόγου,  παρά εντάσεις,  πολεμικές ιαχές,  καθώς και αδ