fbpx Αστυνομικοί Ροδόπης: «Κύριοι, δεν φτάνουμε, για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Αστυνομικοί Ροδόπης: «Κύριοι, δεν φτάνουμε, για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικοί Ροδόπης

Επιστολή - Σήμα Κινδύνου από τον συνδικαλιστικό φορέα τους

Σήμα κινδύνου ως προς την αριθμητική τους (μη) επάρκεια σε συνάρτηση με τα καθήκοντα που έχουν επωμιστεί, εκπέμπουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης. Το συνδικαλιστικό τους όργανο, υπογραμμίζοντας ότι «Κύριοι, δεν φτάνουμε, για  να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες», κοινοποιεί μία επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την φυσική ηγεσία του Σώματος, με την οποία ζητάει άμεση αύξηση του προσωπικού.

Η περιγραφή των καθηκόντων τους, με τα δικά τους λόγια: «Τα συνοριακά τμήματα  αποδυναμωμένα από καιρό και με τους εναπομείναντες πρώην συνοριακούς σε ηλικία που δεν επιτρέπει το καθημερινό κυνηγητό στους δρόμους είτε πεζή είτε με τα υπάρχοντα υπηρεσιακά μας οχήματα, εγείρει αμφιβολίες, πλέον, για το τι περιμένει η πολιτεία από εμάς στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.

Οι πολίτες ζητούν να ασχοληθούμε με ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να καλύψει με την κοινωνική πρόνοια. Τα γνήσια υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις, λόγω κλειστών ΚΕΠ έχουν γίνει ο εφιάλτης μας. Πραγματικά, αναρωτιόμαστε αν θέλουν οι πολίτες να απασχολείται ο αστυνομικός, που δεν περισσεύει σε καμιά Υπηρεσία, με αυτή την εργασία. Αναρωτιόμαστε αν  θέλουν ή όχι τον αστυνομικό να κάνει την δουλειά του στο δρόμο, σε τροχονομικούς ελέγχους, σε ελέγχους καταστημάτων και για την ασφάλεια των πολιτών από κάθε εγκληματική ενέργεια. 

Η μεταφορά ψυχικά ασθενών και μάλιστα σε κλινική της Αλεξανδρούπολης, μιας και δεν διαθέτει ανάλογη κλινική το Νοσοκομείο της Κομοτηνής απασχολεί, κατά διαστήματα εξάρσεων των ψυχικών παθήσεων, τα Αστυνομικά Τμήματα σε καθημερινή βάση. Αναλογιστείτε ότι η Ψυχιατρική Κλινική Αλεξανδρούπολης στις μισές περιπτώσεις είναι πλήρης με αποτέλεσμα να ταξιδεύουμε με τον ασθενή σε Καβάλα ή Θεσσαλονίκη. 

Επιπλέον,  τα μέτρα για προφύλαξη από τον Κοροναϊό είναι  αναγκαίο να  τηρηθούν και να επιβληθούν πρόστιμα όπου αυτό απαιτείται, για τα οποία αναφέρουμε σε καθημερινή βάση, μια υπέρογκη γραφειοκρατική εργασία, χωρίς αντίκρισμα, αφού γίνεται  από ανύπαρκτους αστυνομικούς.

Τίθεται, ακόμα, συχνά το ζήτημα του μεγάλου αριθμού κρατουμένων στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής που επηρεάζει και το μοναδικό χώρο κράτησης ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια  του Α.Τ. Κομοτηνής που γεμίζει λόγω υπερπληρότητας των φυλακών και λόγω των μεταγωγών που γίνονται από άλλες φυλακές προκειμένου να δικαστούν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, εφόσον η Κομοτηνή είναι έδρα του Εφετείου Θράκης και τα αυτόφωρα αδικήματα για διακίνηση μεταναστών στην Δ.Α. Ροδόπης είναι καθημερινότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνοριακή διάβαση Νυμφαίας - Μακάζα Βουλγαρίας εξυπηρετείται από ελάχιστους αστυνομικούς, δύο με τρεις (2-3) ανά βάρδια, όταν από την άλλη πλευρά γίνεται από δέκα (10) Βούλγαρους αστυνομικούς, αντίστοιχα, Βούλγαρους αστυνομικούς και μάλιστα τις μέρες αυτές με  ουρές αυτοκινήτων να σχηματίζονται στην είσοδο και έξοδο της χώρας. Τα περιφερειακά αστυνομικά Τμήματα περισσεύει να πούμε ότι με τις ελάχιστες δυνάμεις και με πάμπολλες πατέντες καταφέρνουν να έχουν περιπολικό για τις βασικές υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ συχνά τα υπηρεσιακά οχήματα της πόλης της Κομοτηνής εξυπηρετούν ολόκληρη την Περιφέρεια της Ροδόπης»

Εν κατακλείδι «από την μεριά μας εκφράσαμε απερίφραστα την αγάπη και την αφοσίωση μας στην  πατρίδα και τους Νόμου της. Απαιτούμε να δούμε καλύτερες ημέρες για την Αστυνομία και συνεπώς για τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων στον τόπο μας» λένε οι αστυνομικοί.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η είδηση της διακοπής του ρεύματος σε φτωχό αγρότη από τα ορεινά της Ροδόπης, για το ασήμαντο ποσό των 280  ευρώ όπως πληροφορηθήκαμε,  από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο υπάλληλος που επιφορτίστηκε το