fbpx Απλήρωτοι δυο μήνες οι συμβασιούχοι Ροδόπης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ - ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απλήρωτοι δυο μήνες οι συμβασιούχοι Ροδόπης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ροδόπη
Δήμος Κομοτηνής
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών
Δήμος Αρριανών
Δήμος Ιάσμου
Συμβασιούχοι

Κ. Κουρμπαλίδης: «Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά η επίτροπος κρίνει τις επεκτάσεις των συμβάσεών μας αντισυνταγματικές»


Σήμερα η συνάντηση των συμβασιούχων με την επίτροπο

Διονύσης Βοργιάς

Να δώσουν μια ...τελευταία ευκαιρία στην επίτροπο εργασίας, αποφάσισαν οι συμβασιούχοι των δήμων Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών, Αρριανών, Ιάσμου, σε συνάντησή τους, το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής. Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν τις συντονιστικές τους επιτροπές και σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου 11:00-12:00 το πρωί θα βρεθούν στο γραφείο της επιτρόπου, προκειμένου να αιτηθούν την υπογραφή των συμβάσεων.


Το πρόβλημα είναι απλό: μπορεί οι παραπάνω δήμοι να έχουν υπογράψει τις επεκτάσεις των συμβάσεων, όμως η επίτροπος επικαλείται την αντισυνταγματικότητα, προκειμένου να μην δώσει τη δική της, καθοριστική υπογραφή. Όμως, οι εργαζόμενοι εδώ και δυο μήνες, ενώ εργάζονται κανονικά βάσει ωραρίου, παραμένουν απλήρωτοι.


Μέλος της τριμελούς συντονιστής επιτροπής των συμβασιούχων δήμου Κομοτηνής είναι ο Κώστας Κουρμπαλίδης, ο οποίος μας εξηγεί καλύτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι. «Οι συμβασιούχοι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της κοινωνίας, όμως είμαστε δυο μήνες απλήρωτοι. Μάλιστα, κάποιοι χειριστές, εκτός δήμου Κομοτηνής, είναι ακόμη και πέντε μήνες απλήρωτοι. Το θέμα είναι πως, ενώ νομοθέτησε η κυβέρνηση για την παράταση των συμβάσεών μας και οι δήμοι είναι υπέρ μας, καθώς υπέγραψαν και απέστειλαν τη διαπιστωτική πράξη, παρόλα αυτά η επίτροπος, δηλαδή το ελεγκτικό όργανο, αρνείται να βάλει την υπογραφή της. Επικαλείται την αντισυνταγματικότητα και το προεδρικό διάταγμα 164 του κ. Παυλόπουλου.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τελευταία, εμείς θεωρούμε ότι είναι ανώτερος από ένα διάταγμα», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «δουλεύουμε κανονικά, γιατί παρόλα τα προβλήματα κατανοούμε ότι υπάρχουν ανάγκες στους δήμους, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν. Όμως, οι κάτοικοι της Ροδόπης πρέπει να καταλάβουν ότι δε μπορούμε να εργαζόμαστε απλήρωτοι. Κάνουμε σκληρές εργασίες, μέσα στις αρρώστιες και τα μικρόβια. Δεν γίνεται να παρέχουμε κανονικά τις υπηρεσίες μας, όμως να μη πληρωνόμαστε», λέει ζητώντας τη στήριξη των συνδημοτών του.


Οι κύριοι λόγοι που θα εκτεθούν σήμερα στην επίτροπο προκειμένου να μεταπεισθεί και να υπογράψει, όπως μας ενημερώνει ο κ. Κουρμπαλίδης, είναι τρεις:
1. Δεν γίνεται η Ελλάδα να είναι χωρισμένη σε δυο «Ελλάδες συμβασιούχων», δηλαδή στις νότιες περιοχές να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, ενώ στις βόρειες όχι.
2. Η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή και δεν χρειάζεται να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.
3. Η μη υπογραφή των συμβάσεων συνιστά βία προς τους συμβασιούχους, γιατί «στερεί το ψωμί από τα παιδιά μας».
Στη συνάντηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έδωσαν το «παρόν» η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης Φωτεινή Αντωνιάδου και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Μάγγας. Μεταξύ πολλών η κα. Αντωνιάδου σημείωσε τα εξής: «Να μην εφησυχάζετε ότι θα πληρωθείτε, γιατί ξέρουμε τι γίνεται τόσα χρόνια. Κανείς δεν θέλει να δουλεύει και να μην πληρώνετε. Αυτό που κάνετε είναι η πιο δύσκολη δουλειά και είστε απλήρωτοι τουλάχιστον δυο μήνες. Οι υπάλληλοι που πληρώθηκαν δεν πρέπει να αδιαφορήσουν για όσους έχουν μείνει απλήρωτοι».


ΜΕ «ΦΟΝΤΟ» ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αν η συνάντηση συμβασιούχων-επιτρόπου δεν ευοδώσει, επόμενο βήμα είναι η στάση εργασίας. Αυτή θα αποφασιστεί επίσημα, αφότου πρώτα γίνει η συνάντηση και είτε θα είναι οργανωμένη -από βδομάδα- μαζί με τους συμβασιούχους των όμορων νομών, είτε θα είναι άμεση και θα αφορά στους συμβασιούχων κάθε δήμου ξεχωριστά. Όπως κι αν έχει, αν η απάντηση της επιτρόπου είναι αρνητική, η στάση εργασίας μπορεί να λογίζεται ως δεδομένη.


Υπενθυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι στο νομό Ροδόπης είναι συνολικά 56 άτομα, 28 στο δήμο Κομοτηνής, 3 στο δήμο Ιάσμου, έξι στο δήμο Μαρώνειας-Σαπών και 17 στο δήμο Αρριανών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δύσκολου πάλι καλοκαιριού τουριστικά στην ΑΜΘ, εξαγγέλθηκε με το κυβερνητικό-πολιτικό- αυτοδιοικητικό «αλαλούμ»,  ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης μας,  με το αδικαιολόγητ