fbpx Ανάγκη συσπείρωσης των οικογενειών με 3 παιδιά
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Ανάγκη συσπείρωσης των οικογενειών με 3 παιδιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτεκνοι
Σύλλογος Τριτέκνων Ροδόπης
Κοπή πίτας

Περίπου 110 οικογένειες από όλο το νομό απαρτίζουν τον σύλλογο «Η Κιβωτός των Παιδιών»


Σταμούλα Μουρελάτου πρόεδρος: "Ευελπιστούμε να έρθουν ακόμα περισσότεροι στον σύλλογο"

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την ανάγκη συσπείρωσης των τρίτεκνων οικογενειών του νομού Ροδόπης, προτάσσει ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Ροδόπης «Η Κιβωτός των Παιδιών», με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Αυτή έγινε για πρώτη φορά το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής και έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του να συναντηθούν, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες για τη νέα χρονιά. Περίπου 110 οικογένειες από όλο το νομό απαρτίζουν τον σύλλογο, όπου πρόεδρος είναι η Σταμούλα Μουρελάτου. "Ευελπιστούμε να έρθουν ακόμα περισσότεροι στον σύλλογο" εκφράζει την αισιοδοξία της η κα Μουρελάτου και μας ενημερώνει ότι υπάρχουν αρκετοί τρίτεκνοι στη Ροδόπη.

Το 2014 ιδρύθηκε ο σύλλογος και εντός του 2017  έγιναν οι τελευταίες αρχαιρεσίες και αναδείχθηκε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τις: αντιπρόεδρος Σμαρώ Αστερίου, γραμματέας Δήμητρα Γιαννακίδου, ειδική γραμματέας Μαρία Κακουλόγου, ταμίας Άννα Τουρουνίδου και μέλη Λουντίλα Κουσίδου και Μαρία Μιχαηλίδου. 


Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Ροδόπης «Η Κιβωτός των Παιδιών» στεγάζει τις δραστηριότητές του στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, κατόπιν παραχώρησης χώρου εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής. Τις ευχαριστίες της προς τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκο Σωτηρακόπουλο, που ήταν παρών στην εκδήλωση εξέφρασε η κα Μουρελάτου, καλωσορίζοντας επίσης στην κοπή της πίτας τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη. 


Σχετικά με τη δράση του συλλόγου προς όφελος των τριτέκνων η κα Μουρελάτου μας πληροφορεί: "Είμαστε γραμμένοι στην Ομοσπονδία, σε δευτεροβάθμιο όργανο και έχουν τη δυνατότητα τα μέλη μας να παίρνουν την κάρτα της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία έχει αποκτήσει κάποια καλά πράγματα για τα μέλη της σε όλη την Ελλάδα, όπως είσοδος στα μουσεία με την κάρτα, εκπτώσεις σε πλοία, έκπτωση 25% σε εισιτήρια του ΚΤΕΛ Αθηνών για όλη την Ελλάδα. Όμως και ο δικός μας σύλλογος προσπαθεί να βοηθήσει τα μέλη του μέσα από τις προσφορές που μας έχουν δώσει καταστηματάρχες, επαγγελματίες και γιατροί του νομού μας. Επίσης το δικό μας ΚΤΕΛ μας έχει προσφέρει έκπτωση 25% για οποιαδήποτε διαδρομή, ενώ είμαστε η μοναδική περιοχή στην οποία τα αστικά λεωφορεία και τα mini bus μας έχουν δώσει έκπτωση 50%. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά σε όλη την Ελλάδα".


Εκτίμηση της κας Μουρελάτου είναι ότι η τρίτεκνη οικογένεια χρειάζεται στήριξη αλλά δεν την έχει από την Πολιτεία και αναφέρεται στις πρόσφατες αλλαγές που αφορούν τα επιδόματα "ένας που έχει ένα παιδί ή δύο παιδιά με μεγαλύτερο εισόδημα θα μπορεί να παίρνει το επίδομα, ενώ εγώ με τρία παιδιά αν έχω 15.000 ευρώ εισόδημα... Είναι δυνατόν να έχεις τρία παιδιά και να θέλεις μόνο 15.000 ευρώ για να μεγαλώσεις;"


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Εργατικό Κέντρο έγινε βράβευση των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Βραβεία δόθηκαν στους: Κωνσταντίνα Τσάκαλου, Ευάγγελο Ντάλα, Κωνσταντίνα Χηράκη, Στυλιανό Μοσχόπουλο, Αμαλία Πογοσιάν, Τατιάνα Παυλίδου, Αλεξάνδρα Κοτσάκη, Διαμαντία Λόμη και Αναστάσιο Λεχούδη.


Μετά την βράβευση ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου. 
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Ροδόπης «Η Κιβωτός των Παιδιών» στεγάζει τις δραστηριότητές του στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής και μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί κάθε Τρίτη 6 με 8 το απόγευμα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο προσχέδιο νόμου του υπουργείου  Παιδείας,  διευκρινίζεται πλήρως με  όρους και προϋποθέσεις και   ποιοι έχουν το δικαίωμα των μετεγγραφών.  Τα κριτήρια βέβαια σε πολλούς είναι γνωστά.