fbpx 86 έργα υποδομών, παρεμβάσεις σε 38 σχολεία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

86 έργα υποδομών, παρεμβάσεις σε 38 σχολεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στρατός
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΓΕΣ
Δ' Σώμα Στρατού

Το αντιπλημμυρικό έργο στον Κάλχα, είδε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε 86 έργα υποδομών και παρεμβάσεις σε 38 σχολεία, μεταφράζεται το έργο του Στρατού στο νομό Ροδόπης, όπως αποτυπώθηκε αριθμητικά από τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Γιώργο Καμπά. Αφορμή για να γίνουν γνωστά τα παραπάνω στοιχεία, ήταν η επίσκεψη της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, στην περιοχή μας και η επιθεώρηση έργων που εκτέλεσε τοπικά ο Στρατός.

Στο νομό Ροδόπης τις ευχαριστίες του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κάλχα Οσμάν Μεχμέτ και του συνόλου των κατοίκων, δέχτηκε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά κατά την παρουσία της στον οικισμό. Οι ευχαριστίες διατυπώθηκαν για το αντιπλημμυρικό έργο που εκτελέστηκε στον οικισμό με την καθοριστική συνδρομή του στρατού. Αυτός ήταν και ο λόγος της επίσκεψης της υφυπουργού στον Κάλχα τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 18 Νοεμβρίου. Εκεί βρέθηκε σε κεντρικό καφενείο του χωριού, συνομίλησε με τον πρόεδρο και τους κατοίκους και τόνισε τη μέριμνα του στρατού για την εσχατιά της Ελλάδας, όπως χαρακτήρισε τη Θράκη. Μνημόνευσε και τις παρεμβάσεις του στρατού στα πομακοχώρια της Ξάνθης.

Σε δηλώσεις της η κα Τσαρουχά ανέφερε πως "έχουν γίνει παρά πολλές παρεμβάσεις κοινωνικού έργου από τον Στρατό. Ο ελληνικός στρατός, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιτελούν κοινωνικό έργο μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σχολεία, σε άλλες ανάγκες όπως εδώ στο χωριό που επισκεπτόμαστε έγινε το αποχετευτικό δίκτυο, κάτι το οποίο ήταν μεγάλη ανάγκη. Η παρουσία μου εδώ μαζί με τον αρχηγό του στρατού είναι για να είμαστε κοντά και στα στρατευμένα παιδιά μας αλλά και στους κατοίκους της περιοχής. Μιας περιοχής στην εσχατιά της χώρας με τις ανάγκες και κυρίως για να ενδυναμώσουμε το φρόνημα το οποίο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι εδώ".

Στον Κάλχα ήταν καθοριστική η συμβολή του διοικητή του  Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, καθώς και του διοικητή της  ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχίας ταξίαρχου Λάζαρου Καμπουρίδη, στην κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου. Η διάθεση των αναγκαίων μηχανημάτων έργου και του αντίστοιχου προσωπικού, κατέστησε εφικτή την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του οικισμού. Πρόκειται για την κατασκευή αγωγού συλλογής και παροχέτευσης ομβρίων υδάτων, που αποτρέπει οριστικά πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικιστικού ιστού.

Η παρέμβαση του 21ου Λόχου Μηχ/κού, η οποία έγινε στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του Δήμου Κομοτηνής και του Ελληνικού Στρατού, απέδειξε για άλλη μια φορά τόσο το αμέριστο ενδιαφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκτέλεση έργων ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής μας, όσο και την άριστη ετοιμότητα, κατάρτιση και δεξιότητα των στελεχών που συμμετείχαν. Τα έργα αυτά αν τα υλοποιούσε ο δήμος Κομοτηνής θα κόστιζαν 400.000 ευρώ ενώ τώρα ο δήμος αγόρασε μόνο τα υλικά, δήλωσε σχετικά ο διοικητής του Δ' ΣΣ.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός αν υπάρχουν κι άλλα αιτήματα από τους κατοίκους της περιοχής, είπε ότι έχουν καταγραφεί και σύμφωνα "με τις δυνατότητες που έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πάντα με την υψηλή επιστασία του Πάνου Καμμένου θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε και περισσότερο με τις υποδομές του Δ'ΣΣ".

Στην Ξάνθη η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΣ Α. Στεφανή και τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Γ. Καμπά αλλά και τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη, βρέθηκε στο ναό Αγ. Γεωργίου στον Εχίνο και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Εχίνου, το Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης, το δημοτικό σχολείο Μύκης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην