fbpx Στο Ωδείο Μ. Συκάκη μπορείς να μάθεις πολλά περισσότερα από ένα όργανο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στο Ωδείο Μ. Συκάκη μπορείς να μάθεις πολλά περισσότερα από ένα όργανο

ΓΕΝΙΚΑ
Ωδείο Μ. Συκάκη
Μουσική

Τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα του Ωδείου περιμένουν μικρούς και μεγάλους

Το Ωδείο Μ. Συκάκη λειτουργεί στην Κομοτηνή από το 1998 και φέτος για δεύτερη χρονιά η αποκλειστική διαχείριση γίνεται από τα νεότερα μέλη της οικογένειας Χριστίνα και Όλγα. Το Ωδείο Συκάκη προσφέρει όσα προσφέρει ένα κλασικό ωδείο, όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά του, τα οποία το πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά από όλα τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί από τις Χριστίνα και Όλγα και απευθύνονται σε όσους αγαπούν πραγματικά τη μουσική.

Πρόγραμμα Μουσικών Σχημάτων (Γκρουπ)
Υπεύθυνοι αυτού του προγράμματος είναι καθηγητές μοντέρνων οργάνων και στόχος είναι να δεθούν οι μαθητευόμενοι μουσικοί μαζί με άλλους και να μάθουν να παίζουν με άλλα όργανα.

Παρέχει μια αίσθηση μικρής ομάδας, κάτι πολύτιμο γιατί η μουσική είναι κατά βάση μοναχική στη μελέτη της. Αναπτύσσονται φιλίες που κρατούν χρόνια.

Πρόγραμμα χορωδίας
Στο ωδείο Μ. Συκάκη Χορωδία παιδιών και εφήβων, με έμπειρη μονωδό (δασκάλα κλασικού τραγουδιού). Στο Ωδείο Μ. Συκάκη δεν γίνονται ακροάσεις γιατί πολλές φορές μπορεί να δημιουργηθούν τραυματικές εμπειρίες στα παιδιά. Φωνή για τραγούδι έχουμε όλοι. Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε, αρκεί να εκπαιδευτούμε σωστά. Η χορωδία του Ωδείου Μ. Συκάκη δίνει τη δυνατότητα στο ντροπαλό μαθητή που θέλει να τραγουδήσει να το κάνει με υποστήριξη άλλων φωνών. 

Πρόγραμμα ορχήστρας
Μαθητές όλων των ηλικιακών και επιπέδων στα κλασικά όργανα παίρνουν μέρος στο μάθημα της ορχήστρας. Αλλάζοντας συχνά μουσικά έργα μαθαίνουν να διαβάζουν γρήγορα παρτιτούρες (γεγονός που τους βοηθά στην εκμάθηση των δικών τους μουσικών έργων).

Με την έκθεση σε συναυλίες στο χώρο του Ωδείου μπορούν να υπερνικήσουν το στρες της εκτέλεσης και έτσι είναι περισσότερο προετοιμασμένοι για εξετάσεις σε επιτροπές ή συναυλίες. Οι διαφορετικές ηλικίες δίνουν επίσης τη δυνατότητα μαθητείας των μικρότερων σε ηλικία ή επίπεδο μαθητών με μεγαλύτερους μαθητές, οι οποίοι στηρίζουν και βοηθούν τους «συναδέλφους» τους.

Πρόγραμμα ‘Μανούλα Μ’ Ακούς;’
Καινοτόμο πρόγραμμα που βγήκε πρώτη φορά από το Ωδείο Συκάκη και ακόμα και τώρα δε μπορεί να αναπαραχθεί. Βασισμένο σε τρεις τομείς: Ψυχολογία, Μουσική και Μουσικοθεραπεία.

Μαμάδες ή/και μπαμπάδες βρεφών (10 μηνών έως 2 ετών) περνούν μια ώρα γεμάτη νέα ερεθίσματα, μουσική, κίνηση και εξερεύνηση με εξειδικευμένη συντονίστρια. Το πρόγραμμα αυτό, από την έναρξη του μεγαλώνει και αλλάζει μορφή. Θα συνεχίσει να αλλάζει μορφή λόγω της ιδιαιτερότητας του και της στήριξης που θα έχει από καταξιωμένους επιστήμονες. 

Πρόγραμμα Προπαιδείας
Πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 2 ετών έως 5. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βιωματική εκμάθηση μουσικής. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όργανα, ρυθμό και φωνητικές ασκήσεις καθώς και μουσικά παιχνίδια τα οποία κάνουν το μάθημα ευχάριστο. Γνωρίζουν τα διαφορετικά είδη μουσικής, να αναγνωρίζουν όργανα από το ηχόχρωμα που έχουν και έρχονται σε επαφή με τις πρώτες θεωρητικές γνώσεις (νότες, πεντάγραμμα κ.ά.).

Το Ωδείο Μ. Συκάκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μεγαλώνει και αναπτύσσεται διαρκώς. Ο σχεδιασμός δεν σταματά ποτέ και στις αρχές του νέου έτους θα ανακοινωθούν και νέα καινοτόμα προγράμματα. Πάντως εκεί θα βρει κανείς από βρέφη του προγράμματος «Μανούλα μ’ ακούς» μέχρι μαθητές ηλικίας… 70 ετών!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δύσκολου πάλι καλοκαιριού τουριστικά στην ΑΜΘ, εξαγγέλθηκε με το κυβερνητικό-πολιτικό- αυτοδιοικητικό «αλαλούμ»,  ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης μας,  με το αδικαιολόγητ