fbpx Στη «Λιλιπούπολη» τα παιδικά όνειρα γίνονται… καθημερινότητα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:00
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Στη «Λιλιπούπολη» τα παιδικά όνειρα γίνονται… καθημερινότητα

ΓΕΝΙΚΑ
Λιλιπούπολη
Σοφία Ανέστη

Βρεφικός και Παιδικός σταθμός, ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και από φέτος Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης!

Στη «Λιλιπούπολη» τα παιδιά σας λαμβάνουν την μόρφωση που τους αξίζει, μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους με κέντρο τον ίδιο τον μαθητή. Ο βρεφονηπιακός σταθμός «Λιλιπούπολη» ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1988 και στεγάζεται σε νεόδμητο ιδιόκτητο κτίριο στο 1ο χλμ Κομοτηνής – Κοσμίου.

Με εμπειρία τριών και πλέον δεκαετιών στον χώρο η ιδιοκτήτρια της «Λιλιπούπολης» Σοφία Ανέστη, είναι χαρούμενη, διότι βλέπει το εγχείρημά της να έχει «αγκαλιαστεί» από τους γονείς της περιοχής. Παραδοσιακά στη «Λιλιπούπολη» λειτουργούν Βρεφικός Σταθμός (για βρέφη 6 μηνών έως 2μιση ετών) και Παιδικός Σταθμός (για παιδιά 2μιση έως 4 ετών), ενώ από το 2018 έχει προστεθεί και το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο (για παιδιά 4 ως 5 ετών). Από φέτος, το «παζλ» της μόρφωσης έρχεται να συμπληρωθεί χάρη στη λειτουργία σύγχρονου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά 5 έως 12 ετών, τις απογευματινές ώρες.

Ευέλικτο ωράριο – σύγχρονες παροχές
Πολλά ξεχωρίζουν τη «Λιλιπούπολη», όπως για παράδειγμα το ευέλικτο ωράριο και η σύμφωνα με το νόμο λειτουργία σε συγκεκριμένες αργίες, έχουν αποφασιστεί «ώστε να εξυπηρετούμε τον εργαζόμενο γονέα», όπως λέει η κα Ανέστη.

Μπορεί ο Αγιασμός να πραγματοποιήθηκε χθες, ωστόσο η προσέλευση των μικρών στη «Λιλιπούπολη» ξεκίνησε από 1 Σεπτεμβρίου, για διευκόλυνση των γονέων. Επίσης, λεωφορείο αναλαμβάνει την καθημερινή και με ασφάλεια μετακίνηση των μικρών από και προς τη Δομή, κάτι που λύνει τα «χέρια» των γονέων. Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί επίσης σύγχρονο μαγειρείο, όπου καθημερινά μαγειρεύονται υγιεινές νοστιμιές για τους μικρούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και πλέον με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του κορωνοϊού.

Αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «είναι εναρμονισμένο με το Διαθεματικό Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα κάνουμε κι άλλες δράσεις που δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά, ώστε να αξιοποιούν την φαντασία τους, να ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους και να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους», περιγράφει χαρακτηριστικά η κα Ανέστη. Το σύμπλεγμα εκπαιδευτικών παροχών στη «Λιλιπούπολη», σε συνδυασμό και με την ψυχαγωγία των μικρών, η πλήρης στελέχωση σε εκπαιδευτικό δυναμικό και εργαζομένους, η πληθώρα αντικειμένων που βοηθούν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και παιχνιδιών για τα διαλλείματα, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδικά όνειρα να γίνονται… καθημερινότητα σε κάθε τμήμα της Δομής. 

Ασφάλεια κόντρα στον κορωνοϊό
Στη «Λιλιπούπολη» οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια των μικρών, διότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του κορωνοϊού, ενώ επίσης οι μικροί μαθαίνουν να τηρούν τους κανόνες με ευχάριστους και όχι φοβιστικούς τρόπους. «Έχουμε προσαρμοστεί από 1 Ιουνίου στους καινούργιους κανόνες», λέει στον «Χ» η Σοφία Ανέστη.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν τα εξής:

  • Όλες οι αίθουσες είναι ευρύχωρες, φωτεινές, πολύχρωμες, με όλες τις παροχές.
  • Τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, δηλαδή μάσκα φορούν οι μικροί άνω των τριών ετών και οι εργαζόμενοι, υπάρχουν απολυμαντικά σε όλους τους χώρους, ενώ επίσης γίνονται σχολαστικές και καθημερινές απολυμάνσεις σε όλες τις αίθουσες και στην αυλή.
  • Το κάθε παιδί έχει την προσωπική του θέση και τα προσωπικά του αντικείμενα, ώστε να περιορίζονται οι ανταλλαγές σχολικών ειδών και… μικροβίων.

Οι γονείς εμπιστεύονται το Νηπιαγωγείο
Εκτός από τον Βρεφικό και τον Παιδικό Σταθμό που έχουν καθιερωθεί φέτος λειτουργεί για τρίτη χρονιά το Νηπιαγωγείο με υπεύθυνη την νηπιαγωγό Χριστίνα Κωστόγλου, όπου έχει κερδίσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη των γονέων που για φέτος «έκλεισαν» ήδη οι εγγραφές από τον μήνα Μάιο! «Ξεκινήσαμε δειλά, ήταν κάτι πολύ καινούργιο στην πόλη, αλλά η δουλειά, οι δραστηριότητες, ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης κάθε θέματος, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των γονέων. Φέτος δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των γονέων που ενδιαφέρονταν και ευελπιστούμε του χρόνου να δημιουργήσουμε άλλο ένα νέο τμήμα νηπιαγωγείου ενημέρωσε σχετικά η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Χριστίνα Κώστογλου

Γνωρίστε το ΚΔΑΠ «Λιλιπούπολη»!
Από φέτος ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί παλιούς αλλά και νέους φίλους στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του και φυσικά με τη συνδρομή του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού του.

«Καλούμε και φέτος τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φαντασία, το ταλέντο και το μεράκι τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μαζί μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ένα ‘’παιδοκεντρικό’’ πρόγραμμα εκπαίδευσης: προσαρμοσμένο στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας, αλλά και συνεχώς αναπροσαρμοζόμενο με βάση τις μέλλουσες ανάγκες τους», λέει στον «Χ» ο δάσκαλος του ΚΔΑΠ Νίκος Κιοσές. Οι πολλές θεματικές συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολυδιάστατων δεξιοτήτων στα παιδιά και στην ανακάλυψη των ενδιαφερόντων τους, επενδύοντας ταυτοχρόνως σε αυτά και παρέχοντας την απαιτούμενη ανατροφοδότηση!

«Εγγυόμαστε πως τα παιδιά εισέρχονται στο χώρο μας χαρούμενα και ελεύθερα, περιβαλλόμενα από ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη, και εξέρχονται από αυτόν με αυτοεκτίμηση, αλληλοσεβασμό και αυτοπεποίθηση», σημειώνει ο εκπαιδευτικός.

Εγγραφές – πληροφορίες
Δυστυχώς, για φέτος οι θέσεις στο Βρεφικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο έχουν καλυφθεί πλήρως.

Υπάρχουν διαθέσιμες ελάχιστες θέσεις στον Παιδικό Σταθμό!

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά στο ολοκαίνουργιο ΚΔΑΠ!

Μάθετε περισσότερα τηλεφωνώντας στο 2531 021753 ή επισκεπτόμενοι το www.lilipoupolikom.gr.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο