ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΜΗΔΕΝ: Ένας "ναός" της υψηλής γαστρονομίας γεννιέται

ΓΕΝΙΚΑ
Μηδέν
Γαστρονομία

Ένα μενού πέντε αστέρων με την σφραγίδα του Αλέξανδρου Κυρτσαλίδη, κρεατικά από τον γνωστό έμπορο κρεάτων Σταύρο Δρακούλη και κάβα από την εκλεκτή "Cellier"

Ένας "ναός" της γαστρονομίας γεννιέται στην Κομοτηνή. Το ιστορικό Μηδέν, με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Παντελή Πηλικίδη, αποφάσισε να κάνει μία ριζική αναβάθμιση της κουζίνας του. Και όταν μιλάμε για αναβάθμιση αναφερόμαστε σε αναβάθμιση ...πολλών καρατίων. 


Το Μηδέν προσωρινά θα κλείσει την Δευτέρα 22/10 και θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Πέμπτη 25/10, οπότε το απόγευμα που θα ξανανοίξει σας προσκαλεί να  γευτείτε τις καινούριες απολαυστικές γαστρονομικές δημιουργίες και τις νέες εκλεκτές ετικέτες κρασιών του. Η διεύθυνση του καταστήματος αντιλαμβανόμενη ότι αυτά τα εικοσιτετράωρα η απουσία του Μηδέν από την all day ψυχαγωγία σας είναι δεδομένη, μέσω του "Χ" σας ευχαριστεί θερμά "για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και σας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των προϊόντων και υπηρεσιών μας, εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία του νέου καταλόγου με επιμέλεια του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Κυρτσαλίδη". Επειδή κάθε αναβάθμιση θέλει προετοιμασία, μία τέτοιου βεληνεκούς αναβάθμιση και συνεργασία χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ημέρες για να καθιερωθεί, ώστε οι in house εκλεκτοί σεφ του Μηδέν να λάβουν όλη την κατάλληλη τεχνογνωσία. 


Με το ειδικό μενού από τις νέες συνεργασίες του, το Μηδέν θα προσφέρει τα κρεατικά του γνωστού χασάπη Σταύρου Δρακούλη που διαθέτει καινοτόμους χώρους και λεπτή αισθητική και τα αποκαλούν "ναούς του καλού κρέατος". Επίσης το κατάστημα θα παρουσιάσει ακόμη μια νέα συνεργασία με την κάβα "Cellier" που από το 1938 εδρεύει στην Αθήνα, και ειδικεύεται στην εισαγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών από όλο τον κόσμο. 


Το Μηδέν με τις καινούριες του συνεργασίες θα προσφέρει στην Κομοτηνή την αποκλειστικότητα των παραπάνω προϊόντων που δεν μπορούν να καλύψουν οι ντόπιοι προμηθευτές, παρόλα αυτά ο επιχειρηματίας Π. Πηλικίδης πιστός στην στήριξη του τοπικού επιχειρείν συνεχίζει να προμηθεύεται ντόπιες, φρέσκιες, γευστικές πρώτες ύλες από την εκλεκτή τοπική αγορά της Ροδόπης. Θα αποτελεί δε, το πρώτο μαγαζί στη Β. Ελλάδα που θα έχει συνεργασία με τους παραπάνω προμηθευτές, με μοναδικό στόχο την απόκτηση της καλύτερης πρώτης ύλης. 


Όσον αφορά στο μενού, θα απλώνεται σε μία βεντάλια επιλογών που θα έχουν ως οικοδόμημά τους την άριστη ποιότητα και πάνω σε αυτή θα "χτίζονται" γεύσεις μοναδικές και απίστευτοι συνδυασμοί, αντίστοιχους των οποίων μπορείτε να βρείτε μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προσδεθείτε λοιπόν σε ένα ταξίδι στην υψηλή γαστρονομία.

 

Who is Who: "Σταύρος Δρακούλης"


Ο Σταύρος Δρακούλης άφησε το 1965 τη Λέσβο, όπου είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει, ώστε να έλθει στην Αθήνα και να ανοίξει στη Νέα Σμύρνη κρεοπωλείο, που φυσικά απευθυνόταν στους τοπικούς καταναλωτές. Ο Στράτος ανέλαβε το 1987. "Το μεγάλο μου όπλο σε όλη μου την πορεία έως τώρα ήταν και είναι πως δεν φοβάμαι τη δουλειά. Ποτέ δεν τη φοβήθηκα και για αυτό δεν αισθάνθηκα ποτέ ανασφάλεια" λέει ο ίδιος. Από τότε εκτός από την Αθήνα, έχει δραστηριοποιείται επιχειρηματική και στη Μύκονο, όπου τροφοδοτεί μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά του κόσμου. Συνεργάζεται με τις καλύτερες φάρμες από όλον τον κόσμο και “φέραμε κρέατα που δεν είχαν ξαναέλθει στην Ελλάδα, κάναμε και περίεργες κοπές. Γενικά, αυτά που κάνουμε εδώ, δεν γίνονται πουθενά.

Έχουμε το μεγαλύτερο selection σε όλον τον πλανήτη. Ο Σταύρος Δρακούλης είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατέχει το "Kobe Beef Certification". Για πάνω από έναν αιώνα, το όνομα της λιχουδιάς Kobe Beef, έχει καθιερωθεί στην ιστορία της μαγειρικής για την εξαιρετική του γεύση. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτή,  τα βοοειδή Tajima Guy, της επαρχίας Hyogo προστατεύονται έτσι ώστε να παράγουν κρέας Kobe με την ίδια και απαράλλαχτη ποιότητα. Ακόμα και τώρα, 100 χρόνια μετά, διακεκριμένοι επισκέπτες της Ιαπωνίας αναφέρονται πάντα στο Kobe σαν μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις ενός επισκέπτη στην Ιαπωνία. Το Kobe είναι πραγματικά ένα προϊόν που μεταφέρει όσους το δοκιμάζουν σε ανώτερα επίπεδα Gourmet εμπειριών και γεύσεων. Κατόπιν προπαραγγελίας το Kobe Beef θα είναι διαθέσιμο στου menu του "Μηδέν".

 

Who is Who: Κάβα Cellier


Το κατάστημα του Συντάγματος αποτελεί από το 1938 τη ναυαρχίδα των Cellier σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Τα Cellier, εδώ και 80 χρόνια, πρωτοστατούν στην αγορά του κρασιού και των αποσταγμάτων και αποτελούν συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και της άριστης εξυπηρέτησης. Ένας πολύ οικείος χώρος σε όλους όσους αγαπάνε το κρασί ,γιατί πρόκειται για ιδιαίτερα ενημερωμένες κάβες με επίσης ενημερωμένο προσωπικό.

Οι προσεκτικές επιλογές από τον ξένο αμπελώνα καλύπτουν την παγκόσμια οινοπαραγωγή παλιού και νέου κόσμου. Με γνώμονα την ποιότητα και μόνο είναι και οι επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Φυσικά όλα τα κρασιά βρίσκονται φυλαγμένα στον κατάλληλο χώρο και σε ιδανικές συνθήκες.

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων, η  ακόμα την προβοκατόρικη ενδεχομένως ενέργεια όπως δείχνουν τα πράγματα,  ή την περίεργη δράση ενός ανεγκέφαλου,  ο οποίος προσπαθεί  απλώς να δημιουργήσει προβλήματα, ας