fbpx «Κλειδί» για σίγουρη εργασία το ΙΕΚ Μπατσολάκης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΠΕΝΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

«Κλειδί» για σίγουρη εργασία το ΙΕΚ Μπατσολάκης

ΓΕΝΙΚΑ
ΙΕΚ Μπατσολάκης
Εργασία
Ιδιωτικό ΙΕΚ

Σπούδασε μαγειρική τέχνη, διοίκηση και οικονομία τουρισμού, κομμωτική τέχνη, δενδροκομία και γαλακτοκομία – τυροκομία

Το μοναδικό ιδιωτικό ΙΕΚ σε όλη την Θράκη, με ευέλικτο πρόγραμμα δέχεται σπουδαστές τριών νομών

Σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος οι απόφοιτοι συνδέονται κατευθείαν με τον εργασιακό χώρο

«Κλειδί» για σίγουρη εργασία είναι το ΙΕΚ Μπατσολάκης στην Κομοτηνή. Με πέντε σύγχρονες ειδικότητες ανοίγει τις πόρτες του σε σπουδαστές από όλη την Θράκη, προκειμένου να εγγραφούν, για το νέο ακαδημαϊκό – εκπαιδευτικό εξάμηνο το οποίο ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για το μοναδικό Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Θράκη, γι’ αυτό και δέχεται σπουδαστές και από τους τρεις νομούς. Το επιλέγουν για την υψηλή ποιότητα σπουδών και την άμεση σχέση με την αγορά εργασίας. 

ΠΕΝΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Το ΙΕΚ ξεκινά την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και θα λειτουργήσουν πέντε σύγχρονες ειδικότητες.

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης  (Συνολικό κόστος: 4.600€)
  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού (Συνολικό κόστος: 3.600€)
  • Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης (Συνολικό Κόστος: 3.900€)
  • Τεχνικός Δενδροκομίας και Εναλλακτικών Δενδρωδών Καλλιεργειών (Συνολικό κόστος: 3.900€)
  • Τεχνικός Γαλακτομίας - Τυροκομίας (Συνολικό κόστος: 4.600€)

Παρέχεται έκπτωση σε εδικές ομάδες 10%  (άνεργοι, συγγενείς κτλ).

Όσοι εγγραφούν μέχρι τις 15 Αυγούστου λαμβάνουν την προνομιακή υποτροφία με έκπτωση -15% στα δίδακτρα.

Τα δίδακτρα πληρώνονται σε τριάντα δόσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. (δημόσια και ιδιωτικά) είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων – 2 έτη, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Το πέμπτο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης δύναται να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου φοίτησης. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα κατάρτισης καθορίζεται σε 20 ώρες. Ο μέγιστος αριθμός των ωρών διδασκαλίας καθορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανά ημέρα κατάρτισης.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., και οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5 (Σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων).

Στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος. Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) που απονέμουν τα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, καταρτίζεται εθνικός κατάλογος αναγνωρισμένων επαγγελμάτων και καθορίζονται τα επίπεδα επαγγελματικής κατάρτισης, που προβλέπονται για κάθε επάγγελμα.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Όσοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους βρίσκουν έπειτα αμειβόμενη πρακτική εργασία». Αυτό μάς πληροφορεί ο ιδιοκτήτης του ΙΕΚ Γιώργος Μπατσολάκης, εξηγώντας ότι υπάρχουν ήδη συμφωνίες σε κάθε κλάδο, προκειμένου όσοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους να αξιοποιούν κατευθείαν το πρώτο καλοκαίρι ως εργαζόμενοι. Κατ’ αυτό τον τρόπο πληρώνονται πίσω πολλά από τα χρήματα που κατέβαλαν στις σπουδές τους, ενώ μόλις μετά από μερικούς μήνες εργασίας έχει γίνει πλήρης απόσβεση των καταβληθέντων διδάκτρων.

Η απορρόφηση των αποφοίτων αγγίζει το 100%, καθώς οι ειδικότητες που έχουν επιλεγεί είναι οι πλέον περιζήτητες πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας. Όσοι σπουδάζουν «τεχνικό μαγειρικής» πάντοτε βρίσκουν δουλειά καθώς είναι ένας κλάδος που έχει μπει σε κάθε μαγαζί τουριστικού και μη ενδιαφέροντος. Όσοι επενδύουν στις τουριστικές σπουδές επενδύουν στην βαριά «βιομηχανία» της Ελλάδας και ένα αναπτυσσόμενο πεδίο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι τεχνικοί κομμωτικής τέχνης επιλέγουν ένα επάγγελμα το οποίο έχει σταθερή δουλειά, είτε επιλέξουν να εργαστούν σε κάποιο κομμωτήριο είτε να κάνουν την δική τους εργασία. Αναφορικά με τους τομείς της δενδροκομίας και της γαλακτοκομίας – τυροκομίας είναι ιδιαίτερα συνυφασμένη με την αγροτική περιοχή μας. Απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν γύρω από τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον, ιδίως όσους προέρχονται από αγροτο-κτηνοτροφικές οικογένειες και ήδη από μικροί ασχολούνται με αυτά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ΙΕΚ Μπατσολάκης έχει τη λύση στην κρίση και το αντίδοτο στην ανεργία. Τα τμήματα έχουν από 10 έως 15 σπουδαστές, αριθμός εγγύηση της βέλτιστης εκπαιδευτικής διαδικασίας. «Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά! Άμεση επικοινωνία στο 25310-25300», σας καλούν οι άνθρωποι του ΙΕΚ.

Μάθετε περισσότερα με ένα κλικ στο www.batsolakis.gr.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο αναγκαστικός  εγκλεισμός  στα σπίτια,  οδήγησε  πολλούς στο να συμβιβαστούν, να αποδεχθούν και να προσαρμοστούν σταδιακά στα καλά της εικοσιτετράωρης διαβίωσης σε οικογενειακή μορφή.