ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ

Η θρακιώτικη γη στο νέο μενού της FABRICA

ΓΕΝΙΚΑ
Fabrica
Γαστρονομία

Θρακιώτικα προϊόντα και πρώτες ύλες μονοπωλούν το νέο μενού και την κάβα

LIVE σκηνή κάθε Τρίτη από τις 14:30 με τέσσερις γνωστούς μουσικούς της περιοχής

Fabrica - Φάρμα Κρεάτων. Σίγουρα στο άκουσμα αυτού του μαγαζιού όμορφες γαστρονομικές εμπειρίες έρχονται κατευθείαν στο μυαλό σας. Η Fabrica επέστρεψε και φέτος, προκειμένου να σας προσφέρει τις πιο ποιοτικές προτάσεις σε φαγητό και τις πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις στην κάβα της. Όλα αυτά στον αισθητικά αναβαθμισμένο χώρο της Fabrica, στην καρδιά της πόλης, πίσω από το πάρκο Αγίας Παρασκευής.

Φέτος, το μενού έχει αλλάξει εκ βάθρων. Ο επιχειρηματίας Νίκος Χατζηθεοδώρου έχει πάρει μία τιμητική για τον ίδιο απόφαση, να στηρίξει αποκλειστικά και μόνο την θρακιώτικη γη. Γι' αυτό σας σερβίρει ...τον πλούτο της, ντόπια κρέατα σε συνεργασία με κρεοπώλες της περιοχής, φρέσκα λαχανικά, μπαχαρικά του τόπου, τα πάντα από τη Ροδόπη και την Θράκη ευρύτερα, με πρωτοκλασάτο όνομα τα τυροκομικά Δουκίδη. Όπως φυσικά και στην κάβα, όπου αναπτύχθηκαν συνεργασίες με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα), την Ποτοποιία - Οινοποιία Θράκης (Ούζο 7 κ.ά.), το Οινοποιείο - Κτήμα Κίκονες.

Ας ρίξουμε καλύτερα όμως μία ...ματιά στο νέο μενού - το οποίο επιμελήθηκε ο in house shef Απόστολος Νικολής - και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: Τραχανότο με χωριάτικο λουκάνικο, ντοματίνια και γραβιέρα. Καβουρμάς φούρνου με φέτα Δουκίδη και αυγά ποσσέ. Κόκκινα φιρίκια με ψητό κατσικίσιο τυρί. Λαχανικά tempura με sweet chilly sauce. Σπαλομπριζόλα μόσχου ωρίμανσης 40 ημερών. Μπιφτέκια γαλοπούλας. Μπριζόλα tomahawk και άλλα.

Άξιο αναφοράς είναι πως από 15/11 όσοι έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη στο κατάστημα θα υπάρχει ειδικό gluten-free μενού, ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε τις ίδιες γεύσεις, χωρίς φόβο.


Ν. Χατζηθεοδώρου: "Πρέπει να αναδείξουμε τα προϊόντα της περιοχής μας"
Την ανάγκη οι τοπικοί επιχειρηματίες να στηρίζουν τα τοπικά προϊόντα, το brand name της περιοχής, ανέδειξε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Χατζηθεοδώρου. "Πρέπει να αναδείξουμε τα προϊόντα της πόλης μας.

Γι' αυτό, όλες οι εταιρίες που συνεργαζόμαστε έχουν έδρα στην περιοχή, παράγουν εξαιρετικά προϊόντα και ενισχύουν και την τοπική οικονομία. Με μοναδικές πρώτες ύλες οι chef μας έχουν τη δυνατότητα να παράγουν πιάτα μοναδικής γαστρονομικής και οπτικής αξίας", είπε ο κος Χατζηθεοδωρου στον "Χ" και έδωσε το μήνυμά του: "Θεωρούμε λοιπόν ότι έχουμε υποχρέωση, λόγω και της πανελλαδικής εμβέλειας και αναγνωσιμότητας που έχει η Fabrica Κρεάτων, να αναδείξουμε τις τοπικές γεύσεις και τους τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες".


LIVE μουσική κάθε Τρίτη
Κάθε Τρίτη, η Fabrica ζωντανεύει τα μεσημέρια σας, χάρη στη live μουσική σκηνή της. Από τις 14:30 μία παρέα γνωστών μουσικών της περιοχής, σας ψυχαγωγούν και ανεβάζουν διακριτικά το κέφι. Μαζί του εμφανίζονται οι Φώτης Ζανελάρης, Δήμητρα Περγιώτη Αγγέλου, Κώστας Κουτσογιάννης. Μην τους χάσετε!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά μένουμε συνεχώς με μία απορία στο μεταναστευτικό.