fbpx Η αριστεία είναι αρετή και πρέπει να επιβραβεύεται
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ

Η αριστεία είναι αρετή και πρέπει να επιβραβεύεται

ΓΕΝΙΚΑ
Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο
Σάκης Λιπορδέζης

Με απονομή βραβείων και υποτροφιών ολοκληρώθηκε η χρονιά στο φροντιστήριο Ορόσημο

Στη φιλοσοφία εκπαίδευσης του φροντιστηρίου 2001-Ορόσημο η αριστεία είναι αρετή. Γι’ αυτό και επιβραβεύεται στην πράξη. Με απονομή βραβείων και υποτροφιών σε μία εκδήλωση για τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ολοκληρώθηκε η χρονιά στο φροντιστήριο Ορόσημο. Μία χρονιά γνώσης, δημιουργίας και προσπάθειας, μέχρι τον τελικό στόχο, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια. Το τέλος αυτής της χρονιάς βρήκε τους ανθρώπους του φροντιστηρίου  σαν μία οικογένεια, να βραβεύουν τους μαθητές και τις μαθήτριες και να δηλώνουν περήφανοι για τις επιδόσεις τους. 

Με οικοδεσπότη τον ιδρυτή του φροντιστηρίου, μαθηματικό, Αθανάσιο Λιπορδέζη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή, η εκδήλωση. Εκεί ο κος Λιπορδέζης ανέδειξε ότι «στην φιλοσοφία της εκπαίδευσης του φροντιστηρίου η αριστεία είναι αρετή. Από την μοναδική ανά τον κόσμο και όλα τα έθνη πνευματική κληρονομία των αρχαίων Ελλήνων αποθησαυρίσαμε το ΑΕΙΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ή αυτό που διαβάσαμε στα κείμενα του Σωκράτη, την χρυσή εποχή του Περικλέους ότι «σε όποια πόλη βραβεύονται οι άριστοι, εκεί ζουν άριστοι πολίτες και πολιτικοί». Οι άριστοι οδηγούν την ανθρωπότητα  στην αέναη εξέλιξή της με τα επιτεύγματά τους στην τεχνολογία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες, όπως η ιατρική, η βιολογία, η χημεία και άλλες». 

Κοιτώντας τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών στα μάτια, ο κος Λιπορδέζης τους είπε «από τα επιτεύγματα των παιδιών σας στα επόμενα χρόνια η κοινωνία θα ωφεληθεί και θα μας κάνουν περήφανους». Δήλωσε συγκινημένος για τους γονείς που συναντάει και εκείνοι του μιλούν για τα επιτεύγματα των παιδιών τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ακόμη όμως και από μαθητές του που δεν σπούδασαν ο κος Λιπορδέζης εισπράττει την αγάπη όταν του λένε «δάσκαλε μπορεί να μη σπούδασα γιατί τα γράμματα δεν τα είχα, αλλά με τα μηνύματά σου και τις συμβουλές σου έφτιαξα τη δουλειά μου, την οικογένειά μου και τη ζωή μου». Μοιράστηκε ακόμη μία προσωπική συνομιλία που είχε  με μία κυρία στο δρόμο «κύριε Σάκη ο γιος μου δεν ερχόταν στο φροντιστήριό σου, αλλά από μαθητής ακόμη μου έλεγε «μαμά εγώ μία μέρα θέλω να γίνω σαν αυτόν τον κύριο». Σήμερα είναι μαθηματικός, έχει φροντιστήριο στην Κρήτη, διαπρέπει και όταν με συναντά στα συνέδρια με αγκαλιάζει, με σηκώνει ψηλά και με γυρνάει μία στροφή για να μου δείξει την αγάπη του». 

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε η άψογη συνεργασία της ομάδας του φροντιστηρίου, με τον ιδρυτή του να τονίζει ότι «σήμερα 40 χρόνια μετά καταφέραμε να έχουμε μία ομάδα άριστων συνεργατών που συμπλέουν με τα οράματα για μία ποιοτική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου». 

Την απονομή των βραβείων και υποτροφιών αποτύπωσε ο φακός του «Χ», με τον κο Λιπορδέζη να επισημαίνει τον ρόλο των δημοσιογράφων «είναι αυτοί που αποτελούν ένα μέσον διδασκαλίας μέσω της μετάδοσης των γεγονότων στη μικρή μας κοινωνία ή και των πολύτιμων αρθρογραφήσεων από πνευματικούς ανθρώπους της πόλης μας. Κάποιοι θα ονομάσουν διαφήμιση τη σημερινή εκδήλωση. Εγώ το ονομάζω διδασκαλία, γιατί έτσι μαθαίνουν οι άνθρωποι. Ακούν, διαβάζουν, βλέπουν, ξεχωρίζουν τα καλά από τα κακά». 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Λιπορδέζης ευχαρίστησε τους γονείς και φυσικά τους μαθητές που τίμησαν το φροντιστήριο με την επιλογή τους και μίλησε για όλες εκείνες τις υπέροχες στιγμές που πέρασαν εκπαιδευτικοί και μαθητές στις αίθουσες. Υποσχέθηκε ότι, αντίθετα με όσα  συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική πολιτεία, κοινωνία και οικογένεια, εκείνος και το φροντιστήριο θα συνεχίσουν να υπηρετούν  την αρετή της αριστείας, γιατί όπως είπε και ο Δον Κιχώτης «δεν έχει τόσο μεγάλη αξία να γνωρίζεις την αρετή, όσο να την καλλιεργείς και να την υπηρετείς». 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η είδηση της διακοπής του ρεύματος σε φτωχό αγρότη από τα ορεινά της Ροδόπης, για το ασήμαντο ποσό των 280  ευρώ όπως πληροφορηθήκαμε,  από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο υπάλληλος που επιφορτίστηκε το