fbpx «Χαρά και Δημιουργία» για τους μικρούς Κομοτηναίους!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΔΑΠ

«Χαρά και Δημιουργία» για τους μικρούς Κομοτηναίους!

ΓΕΝΙΚΑ
Χαρά και Δημιουργία
ΚΔΑΠ Κομοτηνής

Η περιοχή Σταθμού απέκτησε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Η περιοχή Σταθμού Κομοτηνής απέκτησε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Το όνειρο της παιδαγωγού Χαράς Καραποστόλου έγινε πράξη, με την έναρξη λειτουργίας του ΚΔΑΠ «Χαρά και Δημιουργία», το οποίο εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου.

Η εκπαιδευτικός παρούσα, με χαμόγελο, έτοιμη να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους, συνεργάτες και συγγενείς. Ο χώρος έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη και μεράκι, προκειμένου παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, να απασχολούνται δημιουργικά, ενώ εσείς -γονείς και κηδεμόνες- αισθάνεστε άνετα για την ασφάλεια των παιδιών σας, που είναι στα χέρια των ειδικών.

Ποικιλία δραστηριοτήτων για τα παιδιά
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Χαρά και Δημιουργία απασχολεί παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας. Είναι ένας όμορφος παιδαγωγικός χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, που προσφέρει χαρά και διασκέδαση. Σκοπός του είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου και να παρέχει παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσει συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Τα παιδιά κάνουν φιλίες, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν. Στο κέντρο εξασφαλίζεται η υγιεινή και ασφαλής παραμονή των παιδιών σε κτίριο προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις οριζόμενες στο ΦΕΚ τεχνικές προδιαγραφές καθώς και την καθαριότητα των χώρων.

Το ΚΔΑΠ προσφέρει μία σειρά δραστηριοτήτων στους μικρούς, όπως αθλοπαιδιές, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά κι εκπαιδευτικά προγράμματα, παραμυθογνωσία, παιχνίδια ανάπτυξης δεξιοτήτων, μουσικοθεατρική αγωγή, προμελέτη, προβολή ταινιών μέσω προτζέκτορα, ομαδικό παιχνίδι, χειροτεχνίες κι άλλες πολλές ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές -αλλά συγχρόνως κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες- για τους μικρούς. 

Γιατί Χαρά και Δημιουργία;
Η παιδαγωγός Χαρά Καραποστόλου διηγείται στον «Χ» και το λόγο που επέλεξε το όνομα Χαρά και Δημιουργία για το ΚΔΑΠ της. Μας λέει τα εξής: «Το όνομα Χαρά είναι το αίσθημα μεγάλης ευχαρίστησης και ευτυχίας το οποίο θα συναντήσεις σε όλο το προσωπικό της δομής μας και το οποίο θα προσπαθήσει να το περάσει και στους υπόλοιπους. "Εάν θέλετε να σας χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χαρίστε της, την καλή διάθεσή σας" όπως λέει και ο Σπινόζα Β. κι εμείς εδώ προσφέρουμε δραστηριότητες μόνο για καλή διάθεση και όμορφη, ψυχική ηρεμία. Επίσης επειδή Χαρά δίχως Δημιουργία δεν γίνεται και επειδή το να δημιουργείς είναι να σκέφτεσαι πιο έντονα στο ΚΔΑΠ μας δεν λείπει τίποτα από αυτά. Μέσω λοιπόν της τέχνης: "η απόπειρα να δημιουργείς δίπλα στον πραγματικό κόσμο, άλλο πιο ανθρώπινο κόσμο" σύμφωνα με τον Μορουά Α. αλλά και διάφορων άλλων δραστηριοτήτων διαμορφώνουμε χαρακτήρες, προσωπικότητες, συναισθήματα, εμπειρίες και ιδέες».

Πέρα από το όνομά, πάντως, η κα Καραποστόλου χαρακτηρίζει τη λειτουργία της δομής ως «όνειρό της» και σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη γειτονιά», προσκαλώντας τους γονείς της περιοχής κι όχι μόνο να εμπιστευτούν την ίδια και τους συνεργάτες της.

Πληροφορίες:
Εγγραφές στα τηλέφωνα 6981718669-2531302632 και στην δομή μας Σιδηροχωρίου 27 και Παναγή Τσαλδάρη (ώρες 10:00 – 14:00, 17:00 – 20:00)

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο