fbpx Επίδειξη μόδας και design της σχολής Καλλιτεχνία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Επίδειξη μόδας και design της σχολής Καλλιτεχνία

ΓΕΝΙΚΑ
Εργαστήρι Καλλιτεχνία
Επίδειξη μόδας
Ηλιάνα Καλεντερίδου
Έφη Καλεντερίδου

Φέτος η σχολή Καλλιτεχνία παρουσίασε μαζί με τις δημιουργίες των μικρών της μαθητών και collection ενηλίκων

Με το τέλος μιας ακόμη δημιουργικής  αρωματικής χρονιάς, οι μαθητές του εργαστηρίου παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους και της καλλιτεχνικής εξέλιξης τους. Πίνακες ζωγραφικής με αποτυπωμένη την έκρηξη χρωμάτων. Περίτεχνες τεχνοτροπίες που προκάλεσαν τον θαυμασμό όλων. Προτάσεις έμπνευσης. Ψηφιδωτά πορτραίτα που με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία φιλοτεχνήθηκαν από τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους- δημιουργούς. Πυρογραφίες που έμοιαζαν με καινοτόμες προτάσεις, τρισδιάστατες κατασκευές και μοναδικά digital έργα των μαθητών της Καλλιτεχνίας. Έργα ελεύθερου σχεδίου, όπου η ‘ματιά’ της ψυχής ελευθερώνεται. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα έργα του τμήματος Junior Art (παιδιά ηλικίας 3 έως 5) που εκπαιδεύτηκαν στο γεωμετρικό σχέδιο και την σπουδή των μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Mondrian, Klee, Picasso. Ιδιαίτερα έργα των προχωρημένων μαθητών, με έργα illusion. Παράλληλα είχαν εκτεθεί και οι δημιουργίες των ‘μικρών κυρίων’ του τμήματος Ραπτικής-Πλεκτικής. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού ήταν η ηθική επιβράβευση. Ο θαυμασμός μικρών και μεγάλων ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών της σχολής ‘Καλλιτεχνία’!

Η Καλλιτεχνία εκθέτει την Τέχνη. Με μεγάλη επιτυχία η σχολή Καλλιτεχνία παρουσίασε για 2η συνεχή χρονιά την ‘Τέχνη’ των μικρών fashion designers. Φέτος η σχολή Καλλιτεχνία παρουσίασε μαζί με τις δημιουργίες των μικρών της μαθητών και collection ενηλίκων. Ρούχα εμπνευσμένα από γεωμετρικές συνθέσεις και την ασυμμετρία. Το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου 2019 στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, η ιδιαιτερότητα και η ποικιλομορφία των ρούχων είχαν σκοπό να δείξουν την σύνθεση και τις δυνατότητες εκμάθησης του πατρόν, της κοπής και του ραψίματος. Η Καλλιτεχνία με την collection ενηλίκων σηματοδοτεί την έναρξη του νέου τμήματος Ραπτικής ενηλίκων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Σε πλήρως διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο, θα λειτουργήσουν τμήματα σχεδίασης, πατρόν, κοπής και τεχνικών ραψίματος για αρχαρίους και προχωρημένους. Η κα Ηλιάνα Καλεντερίδου δήλωσε πως στο νέο τμήμα Ραπτικής ενηλίκων θα υπάρχει και fashion σαλόνι υψηλής ραπτικής, με αποκλειστικά σχέδια και υφάσματα, όπου οι κυρίες θα ράβουν ξεχωριστές δημιουργίες κατά παραγγελία. Μόδα είναι ότι αγοράζεις! Στυλ είναι ότι και όπως δημιουργείς τη μόδα! Η Καλλιτεχνία ανοίγει καινούρια βήματα δημιουργικής απασχόλησης με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και σεβασμό στην ομορφιά. 

Ο διάκοσμος της επίδειξης άκρως θεαματικός και πρωτότυπος! Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα ‘χάρτινα’ ρούχα στις δύο πορσελάνινες κούκλες, που έμοιαζαν με γλυπτά. Οι συνθέσεις και ο διάκοσμος του κ. Σίμου Δαλκυριάδη -Ανθολόγιο-, μαζί με τα πανέμορφα λουλούδια που προσφέρθηκαν στις κυρίες, τα περίτεχνα μπουκέτα συνέβαλαν με την αισθητική τους. Η κα Ζωή Δαλακούρα πρόσθεσε την δική της πινελιά στον όρο ‘Κομψότητα’ σε μικρούς και μεγάλους χορηγώντας τα μοναδικά και τόσο ιδιαίτερα οπτικά του καταστήματος της. 

Ιδιαίτερα ευχαριστώ δόθηκαν στην κα Χατιτζέ Μολλά Αμέτ, την δασκάλα ραπτικής της σχολής, η οποία συνέβαλλε με την άποψη συνεργασία της στο τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά δεν έλειψαν οι ευχαριστίες στην υπόλοιπη ομάδα της Καλλιτεχνίας. Στις συνεργάτιδες της Καλλιτεχνίας, Πασχαλίτσα Χατζηγεωργίου, Άννα Αξιμνιώτου, Βάγια Μέρου και Σία Κνίκου. Στην βραδιά αυτή προσέφερε το μοναδικό του ταλέντο ως παρουσιαστής της επίδειξης ο Χρήστος Δαλκυριάδης. Εξίσου μεγάλο ευχαριστώ δόθηκε στον DJ της βραδιάς Διαμαντή Πεγγίδη που με την μουσική του υπόκρουση έδωσε τον ρυθμό σε μικρούς και μεγάλους. 

Σαν επίλογος ….ένα ‘ευχαριστώ’ από την Ηλιάνα Καλεντερίδου "στην γυναίκα που μου έμαθε την έμπνευση, την δημιουργία, την επιμονή και την ευθύνη, την κα Έφη Καλεντερίδου και μαμά μου"!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για να ξεφύγουμε λίγο από το αρνητικό κλίμα και την γενικότερη κατήφεια που υπάρχει,  με τις αντιδράσεις των φορέων των πολιτικών και των κατοίκων της περιοχής για το  κλείσιμο της Νυμφαίας,  μήπως θα πρέπει