fbpx Ξεκινούν εργασίες στη λέσχη σίτισης πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ξεκινούν εργασίες στη λέσχη σίτισης πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Εστίες
Λέσχη Σίτισης

Τι είπε ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για εργολάβους, θέσεις εργασίας και catering

Με ένα έργο στη λέσχη σίτισης της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, ξεκινούν οι  παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν εκ μέρους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε υποδομές του που εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα. Ήδη το Ίδρυμα εξέδωσε διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: Στεγανοποίηση δώματος εστιατορίου της Φοιτητικής Εστίας Κομοτηνής, με συνολικό προϋπολογισμό έως 15.930,00, καλώντας ενδιαφερομένους να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνωρίζοντας την προβληματική σε δομές του εντός πανεπιστημίων και ειδικότερα στο πανεπιστήμιο Θράκης, προχώρησε πρόσφατα σε μία απτή συνεργασία με το ΔΠΘ. Με βασικό σκοπό την άμβλυνση των προβλημάτων του ισχύοντος νομικού πλαισίου της φοιτητικής μέριμνας προς όφελος των φοιτητών υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Δημοκριτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στις 8/1/2019. Τα Ιδρύματα έχοντας τη βούληση της επίλυσης των προβλημάτων της φοιτητικής μέριμνας προέβησαν στην πράξη της υπογραφής της σύμβασης με σκοπό:

  1. Βραχυπρόθεσμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων προς τους φοιτητές σχετικά με την σίτιση και την στέγασή τους και την εφαρμογή του σχετικού νομικού πλαισίου παροχής αυτών.
  2. Μεσοπρόθεσμα την εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση των υποδομών της φοιτητικής μέριμνας στο Δ.Π.Θ.
  3. Μακροπρόθεσμα την επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό αυτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Π.Θ. μεταξύ των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων στις 17 Δεκεμβρίου παρουσία και των εστιακών φοιτητών της Κομοτηνής, το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεσμεύθηκε:

  • για την εφαρμογή των αναφερομένων στις ανακοινώσεις της Διοίκησής του στις 6/12και 14/12/2018,
  • για την δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας με τους εστιακούς φοιτητές Ξάνθης & Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ. όσον αφορά στην έγκαιρη ενημέρωση και άμεση επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν και
  • για την δημιουργία Εφαρμογής στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο φοιτητές των εστιών οικονομικής διαχείρισης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.


Για την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Δημήτρης Ζέρβας βρέθηκε πρόσφατα στην Κομοτηνή, όπου δέχτηκε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις φοιτητών, κυρίως στην Ξάνθη, για την είσοδο ιδιωτικών στις Λέσχες. Τέθηκαν υπόψη του τα αιτήματα των φοιτητών για δωρεάν, δημόσια, καθημερινή σίτιση για όλους, χωρίς εργολάβους και catering, για την διασφάλιση των εργαζομένων στις Λέσχες. Ο κος Ζέρβας ξεκαθάρισε πως "δεν υπάρχει catering, το catering σημαίνει παρασκευάζω τα φαγητά στην Αλεξανδρούπολη, τα μεταφέρω και τα διαθέτω στους φοιτητές στην Κομοτηνή, αυτό σημαίνει catering, όμως αυτό δεν υπάρχει, η παρασκευή του φαγητού γίνεται εντός της λέσχης".  

Στην απάντησή του για εργολάβους και κατά πόσο διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας αποκρίθηκε ως εξής: "Οι καινούργιοι εργολάβοι προσλαμβάνουν όλο το παλιό προσωπικό, μπορεί να είναι καινούργιος ο εργολάβος, αλλά αφού βρίσκει έμπειρους ανθρώπους που ξέρουν να μαγειρεύουν δεν πάει να βρει άλλους, τον συμφέρει και τον ίδιο. Αυτό έγινε στην Κομοτηνή, τους πήραν όλους και για την Ξάνθη νομίζω τους πήραν όλους".

Πάντως μέσω της συνεργασίας του ΔΠΘ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ θέλουν να αφήσουν στο παρελθόν φαινόμενα όπως αυτό που συνέβη το 2017, όταν φοιτητές βρήκαν κλειστή την πόρτα της λέσχης σίτισης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, ενώ αντίστοιχη ήταν και η εικόνα για τους οικότροφους φοιτητές στην Ξάνθη. Την απόφαση του προσωρινού λουκέτου είχε λάβει τότε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, πιάνοντας εξαπίνης όμως τόσο τους φοιτητές όσο και τη Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φοβερά δύσκολη διαδικασία να ισορροπήσεις την οικονομία και τις απαιτήσεις της αγοράς,  κρατώντας συγχρόνως όλους τους κανόνες και τα μέτρα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο,  λόγω του κορωνοϊού.