fbpx Ξανά… «ζωντανεύει» το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ξανά… «ζωντανεύει» το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Μελίνα Μερκούρη

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη

Ανδρέας Αγελαρίδης

Αύριο Παρασκευή 23/10 θα προβληθεί η  ταινία Κραυγή Γυναικών (1978) σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και διασκευή σεναρίου Μίνωα Βολονάκη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η πρωτοβουλία αποτελεί αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή της και την εκτελεί η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κομοτηνής και η ΔΚΕ Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στα πλαίσια της επερχόμενης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κομοτηνής  και αντιδήμαρχο διοίκησης Στράτο Τσακιρίδη, από τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη Κυριαζή, από την εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και υπεύθυνη του Μεγάρου Μουσικής Ζωή Κοσμίδου, και το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κομοτηνής Έλπη Μπλεκάτση.

Οι δηλώσεις για την ταινία
«Πρόκειται για μία εκδήλωση με την οποία θέλαμε να τιμήσουμε μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρύξει τη χρονιά την φετινή, χρονιά Μελίνας Μερκούρης. Θα θέλαμε και εμείς να δώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον πρόσωπό της», ήταν τα λόγια του Στράτου Τσακιρίδη.

«Οι θεσμοί του τόπου μας συνεργάζονται, προκειμένου να κάνουμε δράσεις στα πλαίσια του πολιτισμού. Αξίζει να τιμούμε την μνήμη τέτοιων ανθρώπων που είναι “σταθμοί” του πολιτισμού μας», δήλωσε ο κος Κυριαζής, ενώ τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση ας αποτελέσει μια απαρχή για την κανονική λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής. Από θέσης της, η κα Μπλεκάτση τόνισε την σημαντική συμβολή του ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στην δράση κι έδωσε μερικά στοιχεία για την ταινία.

Η κα Κοσμίδου στάθηκε στο γεγονός πως θα γίνει αυτή η εκδήλωση, εν μέσω πανδημίας. «Θα τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον αριθμό των θεατών και στον τρόπου που θα μπουν στον χώρο, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες. Προκειμένου να μην κινδυνέψει κανείς. Μέχρι το 50% της χωρητικότητας θα μπει στον χώρο», είπε. 

Ο κόσμος θα πρέπει να πάει τουλάχιστον μισή ώρα πιο μπροστά στο Μέγαρο. Η προβολή της ταινίας θα αρχίσει στις 19:00. Ο κόσμος θα μπορεί να μπει μέσα μόνο με πρόσκληση την οποία μπορεί να προμηθευτεί από το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο»

Θα «ζωντανέψει» το Μέγαρο;
Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής λοιπόν θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 19:00 και θα υποδεχτεί μετά από πολύ καιρό κόσμο. Όπως πληροφόρησε η κα Κοσμίδου, θα υπάρξει και άλλη εκδήλωση και μάλιστα σύντομα στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Θα υπάρξει μια εικαστική εκδήλωση, από καλλιτέχνες της πόλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Η εκδήλωση εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί 27-28 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.

Το Μέγαρο φαίνεται ότι «ζωντανεύει» και οι αρμόδιοι φορείς θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το επιβλητικό κτίριο, που έχει καιρό να φιλοξενήσει κάτι αντίστοιχο. Για αυτόν τον λόγο μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κάποιος  στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου που έχει γεμίσει πολλά χόρτα και βλάστηση με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι υπάρχουν σημάδια εγκατάλειψης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάνθηκε  για πρώτη φορά με ευρεία πλειοψηφία,  την αυστηρή επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία.